Преровиха мондеото :(
-
- потребител
- Регистриран: 19 юли 2008, 10:23
- Модел на автомобила: Вече съм с Ford Mondeo 1.8td, набор 98 :)
- Status: Извън линия
Преровиха мондеото :(
Здравейте колеги.
Реших да ви се похваля с коледния ми подарък
Онзи ден бях при приятелката ми в Надежда. Паркирам си колата около 18:00 часа пред техния вход. Сутринта съм се наточил да ходя и да пръсна последните си пари от заплатата за коледни подаръци и както си отключвам колата забелязвам "приятна" изненада - предно дясно стъкло счупено, цялата кола в кал и стъка и всичко вътре обърнато наопаки. Все пак нищо не липсваше. Викам си - е това е рецептата за коледно настроение. Звъннах на 112 да викна полиция, от там отебаха и ме пратиха за зелен хайвер - не знаели какво да ми кажат, защото не е разбита колата в района на РПУ-то което е за Овча купел, където аз живея. След 10 минутен разговор ми обясниха, че трябвало да си закарам колата във 2 РПУ за оглед, щом била в движение. Обадих се в районното и те ми потвърдиха да си закарам колата там, защото нямало как да изпратят патрул при мен. Запалих си колата и я закарах. За хората, които не знаят къде е това 2 РПУ - зад хотел Принцес е - няма къде да се спре, още повече, като колата няма едно стъкло. Въртях, суках и накрая я паркирах във вътрешния двор на районното, понеже не видях нищо, което да забранява това. Влезнах в сградата после и с изненада разбрах, че там не може да се влиза - влиза се само в предверието, а по етажите може да се движите само с полицай, който трябва да ви вземе от входа. В предверието е т.нар. "приемна", която е с обзавеждане от 40-те години - изпочупено, надрано, износено... абе грозна работа. Казаха ми да чакам в тази приемна да дойде "колежката", която се занимава със завеждането на жалбите. Чаках си аз примерно и дочувам как един от началниците изпраща редовите полицайчета на огледи на разбити коли. Викам си, че сигурно ще търсят откраднати коли и си замълчах. По едно време се появи една дебела униформена лелка, нацупена още в 9:30 сутринта, която само викаше за щяло и нещяло. Хиляда пъти и казах, че ми е разбита колата, а тая ми вика, че не е сигурна дали колата е моя
, а тя даже не я е виждала та и вадих там талони да "сверява" и тя не знае с какво. След като писах на ръка върху лист хартия, защото бланките били кът и й казах, че нямам каско тя ме попита - "Е щом нямаш каско, защо си дошъл?" и видимо не се трогна от отговора ми, че е извършено престъпление. Взе ми листата и каза, че не се налагало повече да пиша и каза да си ходя. Теглих една майна на цялата им организация и си тръгнах. Отивам си при колата и идва някъв чичка, цивилен и ми вика къде отивам. Казах му, че съм си паркирал колата там преди един час и сега си тръгвам, след като никой не ебава да доиде да ми погледне колата и да направи нещо, а оня ми обяснява, че това бил паркинга където седяли веществените доказателства и колата ми била запрещена и не мога да си я пипам. Казах му, че ще пие още една студена вода пред министерството си и той каза, че преди да се разреши от началника на РПУ-то колата не излизала от там без значение кой, кога я е паркирал там. След това отидохме отново в уюутната сграда, където проверяваха някви списъци на доказателствата (каруци и жигули), домуващи на паркинга и ми каза, че мога да си ходя или да изчакам групите да ми извършат оглед на разбития автомобил. След като го питах защо ме набутаха да си закарам колата там, след като имало как да дойдат на местопрестъплението той ми каза да си паля колата и да бегам по-бързо. Цялата случка завърши благополучно в магазина за автостъкла Кобра, където срещу 64лв за стъкло плюс 4лв. за труд в 17:30 колата беше като "нова". Резултата - нямаше подаръци за роднините, нищо не можах да свърша този ден и вече тотално се отказах да разчитам на т.нар. полиция. Не ми се струва нормално да ме убеждават, че нямало смисъл да ходя в районното, след като нямам каско и няма извършена кражба. Нито ще открият кой е дебила, направил золума, нито нищо. Да се надяваме, че клетвите ми са стигнали извършителя на деянието.
Малко дълъг стана този пост, но се надявам, че поне малко сте разбрали това, което се опитвам да ви разкажа
Весели празници на всички

Реших да ви се похваля с коледния ми подарък

Онзи ден бях при приятелката ми в Надежда. Паркирам си колата около 18:00 часа пред техния вход. Сутринта съм се наточил да ходя и да пръсна последните си пари от заплатата за коледни подаръци и както си отключвам колата забелязвам "приятна" изненада - предно дясно стъкло счупено, цялата кола в кал и стъка и всичко вътре обърнато наопаки. Все пак нищо не липсваше. Викам си - е това е рецептата за коледно настроение. Звъннах на 112 да викна полиция, от там отебаха и ме пратиха за зелен хайвер - не знаели какво да ми кажат, защото не е разбита колата в района на РПУ-то което е за Овча купел, където аз живея. След 10 минутен разговор ми обясниха, че трябвало да си закарам колата във 2 РПУ за оглед, щом била в движение. Обадих се в районното и те ми потвърдиха да си закарам колата там, защото нямало как да изпратят патрул при мен. Запалих си колата и я закарах. За хората, които не знаят къде е това 2 РПУ - зад хотел Принцес е - няма къде да се спре, още повече, като колата няма едно стъкло. Въртях, суках и накрая я паркирах във вътрешния двор на районното, понеже не видях нищо, което да забранява това. Влезнах в сградата после и с изненада разбрах, че там не може да се влиза - влиза се само в предверието, а по етажите може да се движите само с полицай, който трябва да ви вземе от входа. В предверието е т.нар. "приемна", която е с обзавеждане от 40-те години - изпочупено, надрано, износено... абе грозна работа. Казаха ми да чакам в тази приемна да дойде "колежката", която се занимава със завеждането на жалбите. Чаках си аз примерно и дочувам как един от началниците изпраща редовите полицайчета на огледи на разбити коли. Викам си, че сигурно ще търсят откраднати коли и си замълчах. По едно време се появи една дебела униформена лелка, нацупена още в 9:30 сутринта, която само викаше за щяло и нещяло. Хиляда пъти и казах, че ми е разбита колата, а тая ми вика, че не е сигурна дали колата е моя

Малко дълъг стана този пост, но се надявам, че поне малко сте разбрали това, което се опитвам да ви разкажа

Весели празници на всички

- pantata
- потребител
- Регистриран: 28 сеп 2006, 03:22
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 `89
Fiesta 1.25 '10
Subaru Legacy 3.0R Auto '07 - Местоположение: Димитровград/София
Re: Преровиха мондеото :(
Не знам как си изтърпял, на мен само от прочетеното ми стана много нервно.

-
- потребител
На мен ми е ясно, че големите риби не ги ловят, а само кокошкарите, но ме поляха с малко студена водица, както е модерно да се казва в последните няколко дни. Явно на никой не му дреме. Пиши си на ръка жалбичката... А какво се случва после не се знае - не обърнах внимание дали не е претъпкан синия контейнер за хартия до районното 

- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Нищо не липсва,значи няма кражба.Остава унищожаване и повреждане срещу неизвестен извършител.Или при много смела фантазия-опит за кражба.
Казано по-кратко...ако крадеца не е оставил в колата едно кило отпечатъци и няма досие с което да можеш да си подпреш печката у вас,забрави.За това са те разкарали полицаите.Тоя случай е просто обречен.
Казано по-кратко...ако крадеца не е оставил в колата едно кило отпечатъци и няма досие с което да можеш да си подпреш печката у вас,забрави.За това са те разкарали полицаите.Тоя случай е просто обречен.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Имах наскоро подобна случка - е, стъклата бяха здрави, ама акумулаторът и сумати инструменти плюс крика и ключа за джантите дадоха фира. Общо към 300 лева вътрешно. Полицията въобще отказа да дойде, с обяснението че аз съм унищожил отпечатъците като съм отворил предния капак да видя що не пали. С малко обаждания стигнах до познат (пак системата "мой човек"), който ми обясни, че единственият начин нещо да се случи, е някъде да ми намерят случайно акумулаторът и да го идентифицират по серийния номер (пазя си гаранцията). След този почти явен отказ пих една студена вода и тръгнах да възстановявам липсите.
Оказва се, че всъщност можеш да си крадеш съвсем спокойно на дребно и на никой не му пука
. Ебаси полЮцията...
За т'ва цигани, наркомани и други боклуци си развяват байряка и им дреме на оная работа за законите и за чуждата собственост.
Оказва се, че всъщност можеш да си крадеш съвсем спокойно на дребно и на никой не му пука

За т'ва цигани, наркомани и други боклуци си развяват байряка и им дреме на оная работа за законите и за чуждата собственост.
-
- потребител
Най-неприятното е, че отивайки в районното ти се насажда едно такова отношение - как си могъл да се обърнеш към тях, при положение, че каузата е обречена и те се занимават с какво ли не и изобщо не им е до твоите проблеми. И ти го заявяват в прав текст. Започваш да се чувстваш виновен, че са те ограбили 

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
За вредителство за 68лв.(в твоя случай е това след като няма кражба), няма прокурор който да разреши започване на досъдебно производство. Съжалявам но такъв е закона има минимален праг, който е доста по-голям, и на мене не ми е приятно да гледам хората докато дознателя им го обяснява ама ...... Остава само да пуснеш жалба и да се надяваш извършителя да бъде задържан по време на извършване на друго престъпление, въпреки това аз лично не бих пуснал жалба, че ако се намери почват едни ходения по съдилищата чак до второ пришествие.
-
- потребител
- Регистриран: 27 юли 2007, 16:14
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 16V Ghia, 1996, комби автомат
- Контакти:
За пореден път се убеждавам колко ни е зле полицията. МНОГО ЗЛЕ. Още повече, според мен тези хххххххх въобще не си и правят труда да защитават такива имагинерни неща като закон и ред, а за обикновения гражданин не дават и пет пари. Това ни разграничава рязко от т.нар. бели страни.
И аз съм имал такива праживявания в районното - истината и че дори и жалбата не я завеждат, за да отчетат накрая "намаляване на престъпността".
На тая паплач ако им вдигнат заплатите ще се изям.
И аз съм имал такива праживявания в районното - истината и че дори и жалбата не я завеждат, за да отчетат накрая "намаляване на престъпността".
На тая паплач ако им вдигнат заплатите ще се изям.
У нас обаче КАТ служи за да те преебе, а не за да оправи движението.
М. Карбовски
М. Карбовски
- S_C
- потребител
Marea`01 1.6
- Контакти:
Ако мислиш,че американския полицай ще се задейства ако се оплачеш,че са ти откраднали хавлията от балкона...забрави...Не е само у нас това.Проблемът е,че там на десетата кражба наркоманчето се дъни,хващат го и заминава на топло,при едни груби момчета с много татуировки,дето си падат по всичко с поне една дупка.У нас го хващат и утре е пак на улицата.Защото на обществото вече му е промит мозъка,че наркоманията не е престъпление,а болест.
-
- потребител
- Контакти:
Ооо американския полицай действа колега. От личен опит - на едно изложение ни откраднаха 1 ...крушка... от щанда. 10 мин. след като се оплакахме полицая ни я донесе. Зная че примера няма общо с темата но все пак.S_C написа:Ако мислиш,че американския полицай ще се задейства ако се оплачеш,че са ти откраднали хавлията от балкона...забрави...Не е само у нас това.Проблемът е,че там на десетата кражба наркоманчето се дъни,хващат го и заминава на топло,при едни груби момчета с много татуировки,дето си падат по всичко с поне една дупка.У нас го хващат и утре е пак на улицата.Защото на обществото вече му е промит мозъка,че наркоманията не е престъпление,а болест.
Държат се ЛЮБЕЗНО, за разлика от нашите бандити, дето трябва да ни пазят от бандити. А за съдебната ни система темата е дълга и ако я започна ще ме изгонят от форума за неприличен език.
М. Карбовски
М. Карбовски
- Xplod
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2007, 20:31
- Модел на автомобила: Форд
- Контакти:
Ае квото и да си говорим има и друго- полицията играе партия с някои престъпници.Нашата полиция са сбирщина простаци, които само мислят да напълнят гушите.Всякой гледа да бъде напред ... и да напълни джеба. Колкото и да им увеличат заплатите все същите тъпанари ще си останат.
Имаше един виц :
Стоят на една пейка студент и полицай.Студента четял някакви лекции , а полицая млящел неква мазна баница.До тях се разхождало едно улично псе.Полицая скъсал малко баница и подхвърлил на кучето:
- Яж, да не си гладно кат студент.
Студента хвърлил един лист на кучето:
- Учи се да не си прост кат полицай!
Тъй че колкото и да ги тъпчем нашите ченгели все ше са си едни угоени, мързеливи и надути простаци.
Имаше един виц :
Стоят на една пейка студент и полицай.Студента четял някакви лекции , а полицая млящел неква мазна баница.До тях се разхождало едно улично псе.Полицая скъсал малко баница и подхвърлил на кучето:
- Яж, да не си гладно кат студент.
Студента хвърлил един лист на кучето:
- Учи се да не си прост кат полицай!
Тъй че колкото и да ги тъпчем нашите ченгели все ше са си едни угоени, мързеливи и надути простаци.
- evg2
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2005, 10:33
- Модел на автомобила: Mondeo-комби 2.0-136 PS-NGA.-GHiA-1993г.
- Контакти:
Нещо не съм убеден в тия приказки........плюс нанесените щети, има и пропуснати ползи от пострадалия че на всичкото отгоре и отявлена немарливост от служебни лица /тотално безхаберни и уникално кокошкарски коромпирани/.........на луди ни направихте ей...HACKO написа:За вредителство за 68лв.(в твоя случай е това след като няма кражба), няма прокурор който да разреши започване на досъдебно производство. Съжалявам но такъв е закона има минимален праг, който е доста по-голям, и на мене не ми е приятно да гледам хората докато дознателя им го обяснява ама ...... Остава само да пуснеш жалба и да се надяваш извършителя да бъде задържан по време на извършване на друго престъпление, въпреки това аз лично не бих пуснал жалба, че ако се намери почват едни ходения по съдилищата чак до второ пришествие.

Котките си имат поверие,ако негър им мине път....
- HACKO
- Модератор
Колега, въздържай се с квалификациите, като в Америка ти харесва върви там.bai_Petko написа:....
Държат се ЛЮБЕЗНО, за разлика от нашите бандити, дето трябва да ни пазят от бандити. ......

Написах как е по закон а законите не ги пише полицията. И на мене не ми харесва, но след като такъв е закона съм длъжен да го спазвам, а защо е такъв трябва да отговарят тези които сме си избрали всички ние.
П.П. Съпричастен съм със колегата, за съжаление никой не е защитен от подобни посегателства, ще се учудите обаче че много пъти тези неща не се вършат от наркомани а от тинейджъри със интелект над средния.
Моля модератора да заключи темата, че загрубя.
-
- потребител
- Контакти:
Квалификациите, както ги наричаш, са си живата и неприятна истина. Прост пример - ти да не би да си единственият шофьор, кайто да не е изнудван "да почерпи" в извънработното време на "полицая"? Това има ли го в закона който сме длъжни да спазваме?HACKO написа:Колега, въздържай се с квалификациите, като в Америка ти харесва върви там.bai_Petko написа:....
Държат се ЛЮБЕЗНО, за разлика от нашите бандити, дето трябва да ни пазят от бандити. ......![]()
Написах как е по закон а законите не ги пише полицията. И на мене не ми харесва, но след като такъв е закона съм длъжен да го спазвам, а защо е такъв трябва да отговарят тези които сме си избрали всички ние.
П.П. Съпричастен съм със колегата, за съжаление никой не е защитен от подобни посегателства, ще се учудите обаче че много пъти тези неща не се вършат от наркомани а от тинейджъри със интелект над средния.
Моля модератора да заключи темата, че загрубя.
И не ми давай акъл къде да ходя, имам си глава на раменете.
М. Карбовски
М. Карбовски
- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Наско, не се засягай и не приемай нещата лично. Ти като човек от системата сигурно си по-наясно и от нас какви "кадри" има
. Аз ако ти разкажа какви "доктори" се подвизават в най-голямата болница на балканския полуостров ще ти настръхне косата. Лошото е че самата система и сбъркана и дори съвестните и кадърните не могат да я променят.
Аз лично имам добри познати полицаи, дори шеф на районно ми е личен приятел от много отдавна. И затова като не стана по каналния ред тръгнах по системата "мой човек", ама ситуацията наистина е абсурдна и те наистина могат да направят много малко за такива кокошкарски истории. Само че гадовете крадци са го разбрали също и затова не им пука... Не знам какво да направим, за да променим статуквото, май оная приказката за рибата, вмирисването и главата е вярна.
Имах преди време една случка, в която един ми се прави на мъж, блъска ми по тавана на колата, а като излезнах побеснял, се изнесе с мръсна газ. Записах му номера и на приятелски начала го привикаха в районното, дръпнаха му едно конско, май и някой шамар изяде. Услуга ми направиха хората, евала, ама не могат така да се разправят с всеки идиот - и това е вярно.
Та ще пием по една студена вода в такива случаи и ще си пожелаем да не се повтарят. Докато полиция - следствие - прокуратура - съд (пък законодателите) не почнат да работят съвместно в наш интерес и не поразширим легловата база на затворите май ще е така.

Аз лично имам добри познати полицаи, дори шеф на районно ми е личен приятел от много отдавна. И затова като не стана по каналния ред тръгнах по системата "мой човек", ама ситуацията наистина е абсурдна и те наистина могат да направят много малко за такива кокошкарски истории. Само че гадовете крадци са го разбрали също и затова не им пука... Не знам какво да направим, за да променим статуквото, май оная приказката за рибата, вмирисването и главата е вярна.
Имах преди време една случка, в която един ми се прави на мъж, блъска ми по тавана на колата, а като излезнах побеснял, се изнесе с мръсна газ. Записах му номера и на приятелски начала го привикаха в районното, дръпнаха му едно конско, май и някой шамар изяде. Услуга ми направиха хората, евала, ама не могат така да се разправят с всеки идиот - и това е вярно.
Та ще пием по една студена вода в такива случаи и ще си пожелаем да не се повтарят. Докато полиция - следствие - прокуратура - съд (пък законодателите) не почнат да работят съвместно в наш интерес и не поразширим легловата база на затворите май ще е така.
-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
Да съгасен съм, че за 70лв. ... да ходят да го дирят кой е не си струва , но пък сигурно е можело поне отпечатъци да вземат и ако копелето е регистрирано го пипват веднага ако не - рано или късно ще се издъни и тогава неизвестните опечатъци ще станат известни.
Проблема идва от нашата съдебна система - ако беше по американската за всяко нещо си му слагат отделно присъда и може за дребни ама много престъпления бая затвор да отнесе. А и като излязат на няколко места негови отпечатъци - вече минава в графата рецидивист т.е налагат се по-тежки наказания.
Така че не е съвсем безсмислено дело да се регистрират престъпленията.
За съжаление обаче живеем в Абсурдистан ... и тук правото и закона са според джоба.
Затова имаме хора с по 5-10 висящи дела ??? Това не се сещам да го има в нормалните държави, и много други такива примери.
Проблема идва от нашата съдебна система - ако беше по американската за всяко нещо си му слагат отделно присъда и може за дребни ама много престъпления бая затвор да отнесе. А и като излязат на няколко места негови отпечатъци - вече минава в графата рецидивист т.е налагат се по-тежки наказания.
Така че не е съвсем безсмислено дело да се регистрират престъпленията.
За съжаление обаче живеем в Абсурдистан ... и тук правото и закона са според джоба.
Затова имаме хора с по 5-10 висящи дела ??? Това не се сещам да го има в нормалните държави, и много други такива примери.
-
- потребител
Другото абсурдно нещо - тоталната липса на координация. Като казах на нацупената леличка, че ме пратиха там от телефон 112, тя ми каза - Пак ли тея бе? Айде да не започваме темата за 112, че едно добро нещо не мога да кажа за тях. Те са ебаси тъпаците. Въздух под налягане. И те не знаят какво говорят. В крайна сметка отидох на оглед, защото те на огледи не ходели, а в същото време никой не огледа колата, защото са отишли на оглед?!?
Е как стана така - всички вдигат рамене.

- HACKO
- Модератор
Не ви съветвам в случай на спешна нужда да звъните на 112, използвайте старите 166, 160, 150, тъй като когато звъните на тях говорите директно с човека, който ще прати съответната помощ. А когато позвъните на 112 говорите със оператор, който няма нищо общо със съответните служби, той приема сигнала и го препредава по веригата. Например ако сте в Пловдив и се обадите на 112, да кажете че някой ви кърти вратата, ви отговаря оператор който се намира в Кърджали записва сигнала + вашите данни, след това го набира в текстов вид на компютъра и го изпраща по мрежата на дежурния на ОДнаМВР Пловдив, който го прочита решава за кое РПУ се отнася и го препредава там, там вече дежурния изпраща автопатрула на място, същото е и за пожар. Когато позвъните на 166/160, говорите със дежурния, който още докато говори с вас може по станцията да изпрати патрула. Оставям на вас да си правите заключения.
П.П. Мислех да не пиша повече в тази тема, но смятам че тази информация може да бъде жизнено важна за някого-
П.П. Мислех да не пиша повече в тази тема, но смятам че тази информация може да бъде жизнено важна за някого-
-
- потребител
Благодаря за информацията
Любопитно ми е все пак, как като звънна на 166 ще ми вдигне оператора, който е в моето населено място, а на 112 не е така?
Явно има още какво да мислят хората с големите глави

Любопитно ми е все пак, как като звънна на 166 ще ми вдигне оператора, който е в моето населено място, а на 112 не е така?
Явно има още какво да мислят хората с големите глави
- S_C
- потребител
Marea`01 1.6
- Контакти:
От септември или октомври 2009-та 160,166 и 150 може би няма да има.Дори да не е от септември,ще е от 01.01 примерно...но ще функционират още половин до една година грубо.След това всичко се пренасочва към 112.
Така сме го договорили с ЕС...пишеше го някъде в параграфите на закона за системата 112.
Така сме го договорили с ЕС...пишеше го някъде в параграфите на закона за системата 112.