Свързване на Hi-End Car Audio към заводско CD/Mp3

Отговори
angel.krasimirov
Status: Извън линия

Свързване на Hi-End Car Audio към заводско CD/Mp3

Мнение от angel.krasimirov » 30 дек 2008, 00:06

Здравейте,

интересувам се дали и ако "да", как да свържа Hi-End Car Audio Subwoofer и усилвател към заводското CD/Mp3? Предварително благодаря за помощта! :D

Потребителски аватар
cruise
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2007, 11:48
Модел на автомобила: FORD FIESTA 1.1MI "95 с LOVATO АГУ
Ситроен С4 '07 (само за подръжка)
FORD C-MAX 1.6 LPG " 06. BRC АГУ
FORD Galaxy MK2 2.0 "11 TDCI

Re: Свързване на Hi-End Car Audio към заводско CD/Mp3

Мнение от cruise » 30 дек 2008, 10:55

Трябва да видиш документацита на модела ти. Какви изходи има? За да се избере най одачният вариант. Зависи и какъв усилвател искаш да слагаш дай линк. Всъщност какво означава Hi-End?
Изображение
FORD FIESTA 1.1MI "95 с LOVATO АГУ
FORD C-MAX 1.6 LPG " 06. BRC АГУ
FORD Galaxy MK2 2.0TDCI "11

angel.krasimirov

Мнение от angel.krasimirov » 30 дек 2008, 13:11

cruise написа:Трябва да видиш документацита на модела ти. Какви изходи има? За да се избере най одачният вариант. Зависи и какъв усилвател искаш да слагаш дай линк. Всъщност какво означава Hi-End?

Усилвателят е три-канален DLS Ultimate
Hi-End означава най-висок клас кар аудио и то на профилирани производители (примерно Сони и ДжейВиСи нямат изобщо такова), стиктно отговарящо на невероятни норми за качество!

Потребителски аватар
debug
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.

Мнение от debug » 30 дек 2008, 20:49

Можеш да вържеш и сигнала от крайното стъпало на плеъра към допълнителния усилвател през конвертор високо към ниско ниво, ама Hi-End-а ще дойде доста low... (A5 няма такъв вход - high level input, все пак е Ultimate). Другият вариант е някой да ти извади сигнала от предусилвателя на фабричното аудио и от там да иде в DLS-а. Предполагам си наясно с тези възможности - щом си решил да слагаш DLS, все нещо си попрочел за кар-аудиото. Може би аз не разбрах въпроса ти правилно...

*00118* А за чий ще връзваш DLS на сток - Сонито (в най-добрия случай). :shock: Знаеш, системата почва от плеъра, ако ще ходиш на Hi-Fi. Цялата врътка за мен е гавра, този усилвател заслужава качествен head-unit, качествени говорители и инсталация плюс обезшумяване от-до... За да бъде всичко на ниво.
Изображение

Изображение

angel.krasimirov

Мнение от angel.krasimirov » 30 дек 2008, 21:11

debug написа:Можеш да вържеш и сигнала от крайното стъпало на плеъра към допълнителния усилвател през конвертор високо към ниско ниво, ама Hi-End-а ще дойде доста low... (A5 няма такъв вход - high level input, все пак е Ultimate). Другият вариант е някой да ти извади сигнала от предусилвателя на фабричното аудио и от там да иде в DLS-а. Предполагам си наясно с тези възможности - щом си решил да слагаш DLS, все нещо си попрочел за кар-аудиото. Може би аз не разбрах въпроса ти правилно...

*00118* А за чий ще връзваш DLS на сток - Сонито (в най-добрия случай). :shock: Знаеш, системата почва от плеъра, ако ще ходиш на Hi-Fi. Цялата врътка за мен е гавра, този усилвател заслужава качествен head-unit, качествени говорители и инсталация плюс обезшумяване от-до... За да бъде всичко на ниво.

Предната линия, все пак, ще е DLS Iridium! Какво по-качествено??? Във новата Фиеста може, а и аз искам, да е оригиналния плеър. Обезяумяването го имам, но не мисля да го слагам...

Потребителски аватар
debug
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.

Мнение от debug » 31 дек 2008, 01:12

Какъв е плеърът на новата Фиеста впрочем?
Изображение

Изображение

angel.krasimirov

Мнение от angel.krasimirov » 31 дек 2008, 02:11

debug написа:Какъв е плеърът на новата Фиеста впрочем?
Не знам марката, но е много хард вграден в таблото! BTW няма Форд Фиеста без заводско CD, което явно означава, че не може да се маха...

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 31 дек 2008, 11:23

Колега поуспокой малко топката. Изчакай колата да дойде и съм сигурен, че ще си напълно доволен от звученето на фабричната аудиосистема. Още повече щом Фиестата ще е Titanium версия. Няма нужда от допълнителни усилватели и събуфъри. Мацките ще се заглеждат по колата (и по теб) и без да се чува музиката от стотици метри. Освен това колата ти ще е гаранционна поне 2 години и през този период можеш да забравиш за всякакви модификации по нея.

angel.krasimirov

Мнение от angel.krasimirov » 31 дек 2008, 12:43

DigiPro написа:Колега поуспокой малко топката. Изчакай колата да дойде и съм сигурен, че ще си напълно доволен от звученето на фабричната аудиосистема. Още повече щом Фиестата ще е Titanium версия. Няма нужда от допълнителни усилватели и събуфъри. Мацките ще се заглеждат по колата (и по теб) и без да се чува музиката от стотици метри. Освен това колата ти ще е гаранционна поне 2 години и през този период можеш да забравиш за всякакви модификации по нея.
Колега, смисъла на Hi-End Car Audio не е в това да те чуват чак в Долно Малино, а да можеш да разпознаеш всички инструменти, когато си пуснеш симфония на Бах да речем! Аз точно това питам - за гаранцията и начина на свързване...

ПП: Има огромна разлика м/у Титаниум в Мондео и Титаниум във Фиеста :wink:

Потребителски аватар
amonev
потребител
потребител
Регистриран: 11 фев 2007, 08:15
Модел на автомобила: Форд Сиера 1983г.
Форд Мондео 1997г.
Контакти:

Мнение от amonev » 01 яну 2009, 14:21

Ще повторя писаното от колегата "debug" няколко поста по-горе, качествената система започва от хедюнита :wink:
Е ли правото право?

angel.krasimirov

Мнение от angel.krasimirov » 01 яну 2009, 19:17

amonev написа:Ще повторя писаното от колегата "debug" няколко поста по-горе, качествената система започва от хедюнита :wink:
Ако не мога да ви вградя просто ще ги продам!

madboy128
потребител
потребител
Регистриран: 02 май 2007, 19:21
Модел на автомобила: Нямам :D
Контакти:

Мнение от madboy128 » 01 яну 2009, 21:49

Колата не си взел, музика й мислиш, ха вземи я, порадвай й се, пък после мисли ;) :wink:
М/у другото гледам си ми градски, може да ме повозиш на звяра >:D<:

angel.krasimirov

Мнение от angel.krasimirov » 01 яну 2009, 23:27

madboy128 написа:Колата не си взел, музика й мислиш, ха вземи я, порадвай й се, пък после мисли ;) :wink:
М/у другото гледам си ми градски, може да ме повозиш на звяра >:D<:
Колата не съм взел още, но музиката отдавна, и още е в кашона неотваряна... беше за друга кола... Н. провлем за возенето, стига вс. да е ОК сновото БУ

angel.krasimirov

Мнение от angel.krasimirov » 07 яну 2009, 10:51

Въпроса вече е решен. Автомобила идва с Ice Pac 8 с 8 тонколони Pioneer, които са конфигурирани по спецификите на купето! Няма нужда от повече качество. За купените компоненти - отиват в раздел ПРОДАВА!

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 07 яну 2009, 22:56

DigiPro написа:Колега поуспокой малко топката. Изчакай колата да дойде и съм сигурен, че ще си напълно доволен от звученето на фабричната аудиосистема. .....
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

angel.krasimirov

Мнение от angel.krasimirov » 07 яну 2009, 23:48

HACKO написа:
DigiPro написа:Колега поуспокой малко топката. Изчакай колата да дойде и съм сигурен, че ще си напълно доволен от звученето на фабричната аудиосистема. .....

Наско, какво точно си имал предвид?

Отговори

Върни се в “Аудио и мултимедия”