Колата не иска да запали,съвет? Мондео дизел 95-та
-
- потребител
- Регистриран: 26 авг 2007, 15:43
- Модел на автомобила: Форд Ескорт 1.8 16 V 105 Hp.
- Status: Извън линия
Колата не иска да запали,съвет? Мондео дизел 95-та
Здравейте,значи ми се появи следният проблем.Вчера алтернатора ми спря да зарежда акомулатора,а трябваше да се прибера за новата година в София и се прибрах само на акомулатор около 50 км. без да пускам фарове,но както и да е това. Докато сменях акомулатора за да запаля с друг без да искам се допря скобата,която държи акомулатора до това:

и даде на късо,аз веднага го махнах и като се прибрах,пред блока поразместих жиците при алтернатора и започна да си зарежда.Зареди се акомулатора,всичко точно.Обаче сутринта се качвам и въртя...върти си и никакъв признак да запали.Дали това от снимката е релето за подгряване на свещите и дали то е изгоряло,като даде на късо,посъветвайте ме какво да правя.

и даде на късо,аз веднага го махнах и като се прибрах,пред блока поразместих жиците при алтернатора и започна да си зарежда.Зареди се акомулатора,всичко точно.Обаче сутринта се качвам и въртя...върти си и никакъв признак да запали.Дали това от снимката е релето за подгряване на свещите и дали то е изгоряло,като даде на късо,посъветвайте ме какво да правя.
- msotiroff
- потребител
- Регистриран: 30 мар 2007, 21:30
- Модел на автомобила: Ford Galaxy 1,9 TDI
Ford Mondeo 1,8 TD - Местоположение: Пазарджик
Re: Колата не иска да запали,съвет? Мондео дизел 95-та
Като дадеш на контакт 5-6 секунди след като е изгаснала лампичката за подгрева трябва да чуеш едно цък-ване на релето...
Ако не го чуваш провери бушоните.
Ако не го чуваш провери бушоните.
Същността на човешката личност може да се оприличи на дроб,
където в числителя стои оценката на обществото за личността, а в знаменателя - самооценката й.
Така колкото повече знаменателя клони към безкрайност, толкова повече дробта клони към нула.
където в числителя стои оценката на обществото за личността, а в знаменателя - самооценката й.
Така колкото повече знаменателя клони към безкрайност, толкова повече дробта клони към нула.
-
- потребител
Значи цъкването си се чува.Страх ме е от късото да не е изгоряла някоя свещ или по скоро и 4-те свещи.А къде се намират тези бушони,тези,които са до акомулатора или тези в купето под волана? Възможно ли е компютъра да е изгорял...Абе не ми зацепва главата какво може да е най-вероятно за да неще да запали..?
- msotiroff
- потребител
- Регистриран: 30 мар 2007, 21:30
- Модел на автомобила: Ford Galaxy 1,9 TDI
Ford Mondeo 1,8 TD - Местоположение: Пазарджик
Провери F3 (80A) – Glow plug relay, тези са в двигателния отсек до акумулатора.
Върти ли въобще стартера?

Върти ли въобще стартера?

Последна промяна от msotiroff на 04 яну 2009, 23:36, променено общо 1 път.
Същността на човешката личност може да се оприличи на дроб,
-
- потребител
Значи едно момче я погледна вчера след обяд в неговия гараж и се оказа едно изгоряло реле дето се намира под мястото на акомулатора.Незнам какво прави,пусна една жица към плюса на акомулатора и колата си запали.Да се надявам,че проблема е решен.