Светна ми индикатор с формата на гаечен ключ

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
vladodim
потребител
потребител
Регистриран: 26 ное 2008, 14:08
Модел на автомобила: Fordd mondeo
Status: Извън линия

Светна ми индикатор с формата на гаечен ключ

Мнение от vladodim » 07 яну 2009, 11:44

Имам Ford mondeo 1999г. и на таблото където са индикаторите за антифриза, за спирачките и др. ми светна индикатора с формата на гаечен ключ. Какво може да не е в ред ? Иначе колата си върви добре и не забелязвам никакви разлики от преди да светне този индикатор.

Потребителски аватар
samsung_bg
потребител
потребител
Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г

Re: Светна ми индикатор с формата на гаечен ключ

Мнение от samsung_bg » 07 яну 2009, 11:51

http://www.clubford.org/forum/search.ph ... 0%BD%D0%B5" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Изображение

mitko1962
потребител
потребител
Регистриран: 13 дек 2008, 14:19
Модел на автомобила: Фокус седан 1.6TDCI 07г.

Мнение от mitko1962 » 07 яну 2009, 12:12

Колега,аз на Пежо 607 имах също такава сигнализация,която ти напомня за смяна на маслото.Просто в компютъра има заложени някакви километри,може да са 10хил.15хил.или пък 20хил.и когато колата ги измине светва тази лампа да ти напомни че е време за смяна на маслото.Когато ми светна за първи път и аз ходих в сервиза и там ми занулиха този показател и лампата изгасна.Така че ако си менял скоро масло,няма нищо страшно.Както ти казах това беше на Пежо 607 и предполагам и при теб показва същото,но не съм 100% сигурен.

Потребителски аватар
kriki
потребител
потребител
Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec

Мнение от kriki » 11 яну 2009, 13:16

vladodim написа:Имам Ford mondeo 1999г. и на таблото където са индикаторите за антифриза, за спирачките и др. ми светна индикатора с формата на гаечен ключ. Какво може да не е в ред ? Иначе колата си върви добре и не забелязвам никакви разлики от преди да светне този индикатор.
Това наистина е сервизен индикатор и според аутодата се нулира много лесно. Отстрани на лампичката трябва да има бутонче дава се на контакт и са натиска за около 4 секунди с помоща на подходящ предмет (предполагам химикал карфица или нещо друго остро) моето няма такива индикатори

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”