И пак по проблема с парното?Куплунги? Мондео
-
- потребител
- Регистриран: 26 авг 2007, 15:43
- Модел на автомобила: Форд Ескорт 1.8 16 V 105 Hp.
- Status: Извън линия
И пак по проблема с парното?Куплунги? Мондео
Здравейте драги съфорумци.Значи имам следният проблем,парното на Мондео дизел 95 комби,когато е на 2-ра степен духа най-силно,но буквално...едва се усеща,че духа.На 3-та и 4-та степен,би трябвало да духа още по-силно,но за съжаление духа все по-слабо.Доразбрах,че имало някъде си някакъв куплунг с кабели,дето при тези модели трябвало да се почистват,за да си дойде нормалното парно,а т.е да си духа според степента на ключа,а именно на 4-та степен най силно.Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем,да сподели,къде да потърся за да си зачистя клемите,за да имам по-силно парно.Благодаря.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Fiesta MK6 Ti-Vct 1.6 120 коня - Местоположение: Плевен
Re: И пак по проблема с парното?Куплунги? Мондео
Дай да се уточним за туй нещо дет му викаш "парно"
Изчетох ти поста и няма да те пращам да сменяваш термостат, радиатор в купето или да промиваш система.
Имаш яд с ВЕНТИЛАТОРА!
Търсената от теб букса според четеното във форума е под или леко така зад жабката някъде се пада.
Дупиш се под жабката и гледаш!
Изчетох ти поста и няма да те пращам да сменяваш термостат, радиатор в купето или да промиваш система.
Имаш яд с ВЕНТИЛАТОРА!
Търсената от теб букса според четеното във форума е под или леко така зад жабката някъде се пада.
Дупиш се под жабката и гледаш!

-
- потребител
- Регистриран: 26 авг 2007, 15:43
- Модел на автомобила: Форд Ескорт 1.8 16 V 105 Hp.
Да не съм за термостат,радиатор или нещо друго,ами самата степен с която трябва да духа парното е много слаба,едва ми духа в купето.Съвсем логично е,когато е на 4-та степен да духа най силно вентилатора,на 3-та по слабо и т.н,а при мен е съвсем обратното.Да под жабката има някакъв куплунг с 4-ри жици,извадих го,напръсках с контактен спрей и нищо.А и не ми се видяха да са клеясали.За това питам,ако някой е имал подобен проблем,нека сподели,как го е премахнал.Или какво може да е изгоряло...
- kriki
- потребител
- Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
- Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec
Здравей колега ако кабелите на пръсканият от теб куплунг са дебели и той се включва в една джажа дето е завита за кутията на парното то явно си уцелил буксата. Тази джажа е товарният резистор, пробвай при пуснат вентилатор да разбуташ кабелите и буксата, ако няма промяна значи ни вероятно е заминал резистора. Сега като се замисля маи ще е от ключа за степените че до колкото помня степен 4 не минава през резистора. провери си и буксата на самия вентилатор
-
- потребител
- Регистриран: 19 май 2008, 17:21
- Модел на автомобила: Ford Focus Ghia 2000, 1,6 100 hp
- Контакти:
Това на мен ми свърши работата. Имах подобен проблем. дано ти помогне! Мисля че фордчето не е много различно!
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=8&t=22290
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=8&t=22290