как да свалим задните фарове на Фокус
-
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2009, 14:20
- Модел на автомобила: форд фокус
- Status: Извън линия
как да свалим задните фарове на Фокус
Може ли някой да ми каже как се свалят задните фарове на Фокуса/исках да сменя стоп лампичката, понеже не свети/.Отвих винта който се вижда при отваряне на багажника, но не мръдва.После се опитах с отверката да го отлепя и успях само един скрит жлеб да се извади от някакъв отвор с контра, но изглежда има и друг/и такива.Може ли някой да ми каже как се сваля/не вярвам, че немците ще го направят толкова сложно/
- tosho
- потребител
- Регистриран: 22 авг 2008, 16:38
- Модел на автомобила: Focus'03 Tddi 90ps
Focus '08 tdci 115ps - Местоположение: Poland, Warsaw
Re: как да свалим задните фарове на Фокус
Какво ти е купето? че от това и зависи начина?
- ffmk1l
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2008, 14:16
- Модел на автомобила: Focus MK1 2.0 Zetec
Няма нищо сложно. Развиваш пластмасовата гайка отзад, отпред има едно винтче за кръстата отвертка и дърпаш навън. Най-отгоре има един щифт, измъкваш го от него и готово! Успех!
Става въпрос за каросерия тип хетчбек.

-
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2009, 14:20
- Модел на автомобила: форд фокус
Къде се намира тази пластмасова гайка по-точно понеже само нея не намирам.Иначе фокуса ми е като вашия на снимката.А вашия има ли халогенни фарове отпред и от къде се светкат.Аз мисля , че моите им е свалено релето в ел.кутията и затова не мога да ги светна.Благодаря за отговора предварително.venelin1979 написа:Няма нищо сложно. Развиваш пластмасовата гайка отзад, отпред има едно винтче за кръстата отвертка и дърпаш навън. Най-отгоре има един щифт, измъкваш го от него и готово! Успех!![]()
- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
Гайката е откъм багажника - погледни отвътре колонките и ще я видиш. Фаровете за мъгла се светват от ключа за фаровете - с едно издърпване при светнати къси. Второто издърпване пуска светлината за мъгла отзад. Трябва да ти светнат съответните индикатори на самия ключ.
- Прикачени файлове
-
- Stopove.pdf
- (45.46 KБ) Свален 124 пъти
-
- Farove.pdf
- (147.75 KБ) Свален 95 пъти