НепрекЪснато чукане на релето за подгревните свещи на орион
-
- потребител
- Регистриран: 26 апр 2008, 17:34
- Модел на автомобила: ford orion 1.6 dizel
- Status: Извън линия
НепрекЪснато чукане на релето за подгревните свещи на орион
Колеги моля ви за мнение и сЪвет!От извесно време като запаля колата(орион) след като поработи малко започва да мени оборотите.Направи ми впечетление че нещо почуква,след кратко изследване установих,че това е релето на подгревните свещи!Дали това е нормално,и ако не е кЪде да тЪрся проблема?Днес ходих при едим майстор който ми каза,че свещите трябва да работят до около 70 градуса!Е да ама преди колата не ми менеше оборотите.ВЪзможно ли е да се е здухало релето за подгряване или нещо друго,моля ви за мнения!!!! 
Забравих да добавя,че като позагрее колата изравнява оборотите и спира да чука релето!

Забравих да добавя,че като позагрее колата изравнява оборотите и спира да чука релето!

- kriki
- потребител
- Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
- Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec
Re: Непрекаснато чукане на релето за подгревните свещи на орион
абе не ми звучи много нормално това верно има коли дето и след като запалиш топлят докато не стигнат определена температура ама това е далеч под 70 градуса пък и топлят постоянно не на интервализа коя година орион става въпрос 

-
- потребител
Re: НепрекЪснато чукане на релето за подгревните свещи на орион
Ориона е 89г.Но днес ми се случи и друго-дори на загриял двигател пак започнаха да се вклучват свещите,за около 20 секунди и после спряха!И друго интересно забелязах че откакто се появи проблема със свещите,като е студен работи на по ниски обороти а като загрее ги вдига,което според мен също не е нормално.Има и нещо още по интересно,започна да ми "чезне" оборотомера и след малко пак започва да показва,иначе колата си зарежда нормално.Ако някои има предположеня за проблемите моля да ми пише ще сам му страшно благодарен!!! 

- chefo_ukr
- потребител
- Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
- Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ
Що ме съмнява че е температурен датчик,нали нещо го управлява това реле?Обаче това с оборотомера май отива към окабеляването,вземи първо почисти куплунзите в двиг.отсек.Успех
-
- потребител
Колеги много ви благодаря за мненията!Оказа се,че последня майстор не ми е хванал хубаво масата към двигатея,и повечето проблеми са ми били от там!!!!!