проблем с приборите на таблото - фокус
-
- потребител
- Регистриран: 31 мар 2009, 13:36
- Модел на автомобила: ford focus 1.4
- Status: Извън линия
проблем с приборите на таблото - фокус
здравейте,
имам следния проблем:
когато колата работи или е на контакт приборите на таблото си работят както трябва. когато обаче изключа от контакт, стрелката за нивото на бензина и стрелката за температурата първо падат до долу и след 1 сегунда се вдигат във вертикално положение. щом дам контакт отново падат и после си се вдигат и показват нормалните стойности.
ако някой има идея защо става така ще съм благодарен да ми каже.
колата е форд фокус 1,4 бензин 2002г.
имам следния проблем:
когато колата работи или е на контакт приборите на таблото си работят както трябва. когато обаче изключа от контакт, стрелката за нивото на бензина и стрелката за температурата първо падат до долу и след 1 сегунда се вдигат във вертикално положение. щом дам контакт отново падат и после си се вдигат и показват нормалните стойности.
ако някой има идея защо става така ще съм благодарен да ми каже.
колата е форд фокус 1,4 бензин 2002г.
- jvspasov
- потребител
- Регистриран: 12 юни 2008, 19:29
- Модел на автомобила: Renault Clio Sport 2.0 16V 00 г.
- Контакти:
Re: проблем с приборите на таблото - фокус
Нормална реакция на уредите за Форд - винаги ни показват наличното гориво и температурата в двигателния отсек - зимата ми седеше на нула уреда за водата след престой на колата вечерта, а през деня някаква остатъчна температура. Сега като е топло вече си седи преди средата и в началото сутрин рано.
Дали не си обърнал внимание просто... Ако това се окаже проблем ще ми помогне и на мен..ivodimpav написа:да, ама до вчера като изключа от контакт си стояха на нула. а пък и стрелката за горивото показва точно половин резервоар, което не е реалното в момента.
Последна промяна от jvspasov на 11 апр 2009, 22:30, променено общо 1 път.
Дигитален широкоформатен печат, рязане по контур на винил, рекламни материали, сувенири и други свързани с рекламата!
-
- потребител
да, ама до вчера като изключа от контакт си стояха на нула. а пък и стрелката за горивото показва точно половин резервоар, което не е реалното в момента.
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Колега @jvspasov, това не е валидно за тоя Фокус. След като не е на контакт, не показва никакви стойности.jvspasov написа:Нормална реакция на уредите за Форд - винаги ни показват наличното гориво и температурата в двигателния отсек - зимата ми седеше на нула уреда за водата след престой на колата вечерта, а през деня някаква остатъчна температура. Сега като е топло вече си седи преди средата и в началото сутрин рано.
Дали не си обърнал внимание просто... Ако това се окаже проблем ще ми помогне и на мен..ivodimpav написа:да, ама до вчера като изключа от контакт си стояха на нула. а пък и стрелката за горивото показва точно половин резервоар, което не е реалното в момента.
@ivodimpav, когато дадеш на контакт и завъртиш ключа в положение за палене стрелките отиват ли до края или не? Ако отиват, слаб акумолатор

-
- потребител
@ivodimpav, когато дадеш на контакт и завъртиш ключа в положение за палене стрелките отиват ли до края или не? Ако отиват, слаб акумолатор
.[/quote]
значи, когато ключът не е на контакт стрелките са вертикално нагоре. когато дам контакт се връщат до нула, после се покачват и вече показват реалните стойности. Това ли питаш ? Всъщност проблемът наистина може да е акумулатора, доста е стар.

значи, когато ключът не е на контакт стрелките са вертикално нагоре. когато дам контакт се връщат до нула, после се покачват и вече показват реалните стойности. Това ли питаш ? Всъщност проблемът наистина може да е акумулатора, доста е стар.
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Не, не питам за това. Слагаш ключа, няма значение къде са стрелките, даваш на контакт и въртиш, за да запали. В момента на завъртането на стартера стрелките отиват ли до максималните си стойности, всички стрелки.
Ако отиват е признак за слаб акумолатор. За друго не се сещам.
-
- потребител
ахам ясно, сега разбрах какво питаш. ми не , не отиват на максимални стойности. явно нещо друго ще да е проблема. но мерси все пак за мнението.DTM написа:Не, не питам за това. Слагаш ключа, няма значение къде са стрелките, даваш на контакт и въртиш, за да запали. В момента на завъртането на стартера стрелките отиват ли до максималните си стойности, всички стрелки.
-
- потребител
- Регистриран: 12 ное 2013, 14:09
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI
Колеги и аз имах същият проблем до днес. При мен се оказа кофти спойка по някой от елементите на таблото. Аз реших проблема с повтаряне на спойките на всички елементи по таблото с уреди. В моя случаи имаше и консумация от 50 Ма точно от този проблем.