Удобно преместване на запалката на форд ц-макс и фокус 2

Това се прави така! Няма смисъл да откриваме топлата вода.
Отговори
Потребителски аватар
grigo
потребител
потребител
Регистриран: 12 ное 2007, 13:58
Модел на автомобила: ford focus c-max 1.6 tdci 2005
Status: Извън линия

Удобно преместване на запалката на форд ц-макс и фокус 2

Мнение от grigo » 02 май 2009, 16:10

Колеги , реших да направя едно малко подобрение на дразнещата запалка на фокус 2 и ц -макс. Тъй като ми се налага постоянно да ползвам ток от запалката / за различни устройства/ , стигнах до извода , че местото на запалката е малко кофти. Кабелът от зарядното минаваше през цялото табло и силно ме дразнеше. Тъй като имам неизползван бутон на таблото , реших отдолу да дублирам извода за 12 волта. Закупих си нова запалка и свалих металната част за , която се захваща самата запалка/буксата/. Свалих капачето на празния бутон /подвижно е /.Взех 1.5 м подсилен кабел и го прекарах /с много опити/ под таблото. Краят му излезе точно до конзолата на ръчната спирачка .От там го прекарах и под пластмасовата конзола до мястото на оригиналната запалка. Другото е лесна работа.Разкачих запалката и просто я свързах с новите кабели от извода на таблото. Така получих напълно оригинално два извода за ток.Оригиналният и новия на таблото. За включване на устройства на задните седалки се ползва оригиналния изход , а за ползване на устройства от шофьора и пътника новият. Има и по-лесен начин разбира се /обикновен удължител/ ,но аз реших да си поиграя малко и да го направя като оригинално. Накрая леко модифицирах капачето и когато не ми трябва извод си го слагам на местото и изобщо не личи , че отдолу има извод. На стария ми фокус извода беше на таблото горе и нямах такъв проблем , та за това реших да поправя леко интериорните решения на дизайнерите :D .

Потребителски аватар
grigo
потребител
потребител
Регистриран: 12 ное 2007, 13:58
Модел на автомобила: ford focus c-max 1.6 tdci 2005

Re: Удобно преместване на запалката на форд ц-макс и фокус 2

Мнение от grigo » 02 май 2009, 16:28

Това е системата

Потребителски аватар
chefo_ukr
потребител
потребител
Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ

Мнение от chefo_ukr » 05 май 2009, 17:28

хитро на мондеото(мк3 тези коли определено неса за пушачи) също е доста неудобно само малко фасона се разваля.
Изображение

angel.georgiev
ВРЕМЕННО ОТСТРАНЕН
ВРЕМЕННО ОТСТРАНЕН
Регистриран: 24 дек 2010, 09:42
Модел на автомобила: .

Мнение от angel.georgiev » 24 дек 2010, 21:37

Много яка идея...

Отговори

Върни се в “СЪВЕТИ / НАПРАВИ СИ САМ”