Проблем скоростомер и километраж - РЕШЕН
- 
				Любо
- Администратор 
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
 Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г.
- Контакти:
- Status: Извън линия
Проблем скоростомер и километраж - РЕШЕН
Днес забелязах че от време на време докато съм в движение стрелката на скоростомера пада на 0 (нула), а километража не отчита... Но от време, на време. Иначе си работи всичко нормално. Реших че от вибрациите се прекъсва контакта в буксата на VSS-а. И като стигнах за където бях тръгнал, понеже бях подранил разглобих да стигна до буксата и я напръсках с контактен спрей... Доволен от свършеното забравих за проблема за 3 часа, докато си свърша работата и като се качих в колата да се прибирам стрелката умряла и километража също. И сега се чудя къде е проблема!? От една страна може да съм объркал буксата (напръсках триъгълна букса с три отвора - буксата се пада върху скоростната кутия, но е висяща, всмисъл че и да е имало някога някакво закрепване е било много одавна)... Другото което си мисля е че е възможно дефекта да е по жицата между VSS-а и компютъра (краче №38 струва ми си...)
Може и да е в самия VSS или в таблото...
Ако някой се сеща още къде може да има проблем да си каже, пък ако някой знае как да проверим набедените за вероятни виновници ще съм му много благодарен и като се видим ще пием бири.
П.П. става въпрос за Мондео МКІ с механични скорости преди 96 година - това от профила ми.

Може и да е в самия VSS или в таблото...
Ако някой се сеща още къде може да има проблем да си каже, пък ако някой знае как да проверим набедените за вероятни виновници ще съм му много благодарен и като се видим ще пием бири.
П.П. става въпрос за Мондео МКІ с механични скорости преди 96 година - това от профила ми.
					Последна промяна от Любо на 09 юли 2009, 09:02, променено общо 1 път.

- maistorabg
- потребител 
- Регистриран: 28 ное 2008, 03:19
- Модел на автомобила: G6A
Re: Проблем скоростомер и километраж
За мен проблема е в инсталацията.Ако искаш може да провериш самия датчик,хубаво е да имаш осцилоскоп за да видиш и сигнала който праща.

- 
				Любо
- Администратор 
- Контакти:
Благодаря за съвета  Днес това щях да правя, за съжаление нямам осцилоскоп, така че ще разчитам само на мултицета.
 Днес това щях да правя, за съжаление нямам осцилоскоп, така че ще разчитам само на мултицета.
За съжаление с това ми се изчерпват идеите... Освен да звънна линията от буксата до компа. Лошото е че до тоя компютър достъпа е много труден. Но ще видя какво мога да направя по въпроса почивните дни.
... То май с VSS-а се изчерпва всичко...?
Някой сменял ли е този датчик на такова Мондео? Интересува ме има ли някакви особености при свалянето му? Ако може кратко описания на процедурата?

Днес това щях да правя, за съжаление нямам осцилоскоп, така че ще разчитам само на мултицета.
 Днес това щях да правя, за съжаление нямам осцилоскоп, така че ще разчитам само на мултицета.За съжаление с това ми се изчерпват идеите... Освен да звънна линията от буксата до компа. Лошото е че до тоя компютър достъпа е много труден. Но ще видя какво мога да направя по въпроса почивните дни.
... То май с VSS-а се изчерпва всичко...?
Някой сменял ли е този датчик на такова Мондео? Интересува ме има ли някакви особености при свалянето му? Ако може кратко описания на процедурата?
- 
				ddpa
- потребител 
- Регистриран: 11 фев 2008, 15:49
- Модел на автомобила: мондео мкII
Преди време имах същия проблем.Смених буксата,вързах я, смених датчика всичко бе временно,след 1год.търсене по морги точното табло модел нямаше резултат. Сложих бензиново на дизелов двг. с малки разлики и преправане.всичко е ок. с изключение че горивото като свъши отива на пълно и оборотомера е до 8хил.а не до 6хил.но всичко работи друго таблото го намерих в плевен за 50лв. тъсил съм къде ли не.мисля че в мазето май имам идно но ще видя модела и пиша

- 
				by_cec
- потребител 
- Регистриран: 27 авг 2008, 14:27
- Модел на автомобила: Mondeo 93' 2.0 16v Mondeo ST220 2,5Т 
 Corsa 99" 1.0 12v
 Mondeo 99" 2.0 16v
Що си мисля,че това Мондео е с жило на скоростомера ?

- 
				ddpa
- потребител 
мондео 1 е със жило , а мондео 2 е ел.
датчика е на нормална резба, с ключ май17или 22

датчика е на нормална резба, с ключ май17или 22
- 
				ddpa
- потребител 
датчика е на  нормална резба, с ключ май17или 22

- 
				Любо
- Администратор 
- Контакти:
Според данните подадени maistorabg  се установи, че датчика не работи - Отчита съпротивление от 500 Ом. Квадрата на скоростите се върти... Така че сега съм в процес на търсене на датчик.
Благодаря на всички за идеите и помощта.
П.П. Датчика е за ключ 24.
П.П.П. Таблото не съм го разглобявал, защото измерените показания на датчика не съответстват на каталожните.
едит: Датчика е сменен и всичко работи нормално.

Благодаря на всички за идеите и помощта.
П.П. Датчика е за ключ 24.
П.П.П. Таблото не съм го разглобявал, защото измерените показания на датчика не съответстват на каталожните.
едит: Датчика е сменен и всичко работи нормално.