TDDI - колата просто няма мощност!?
-
- потребител
- Регистриран: 02 юли 2009, 16:42
- Модел на автомобила: Ford Focus TDDI
- Status: Извън линия
TDDI - колата просто няма мощност!?
Здравейте, имам следния въпрос, от 3 месеца карам Форд Фокус 2001 TDDI, би трябвало да е 90 коня, само дето май половината са избягали. Колата е на 170 000 км, карам я от 3 месеца. Проблема е, че колата просто няма мощност, прост пример, сам в колата, без багаж, тунела траянови врата в посока софия, накрая на баира повече от 100 на пета скорост не съм вдигал, ако сваля на 4та по-рано на склона може и да задържа до 110. Натоварена с 4 човека и пуснат климат е просто някакъв кошмар - дори лади са ме изпреварвали на стръмно. На равен участък ускорява изключително бавно, повече от 165 на равно е утопия. Ясно е, че има проблем, въпроса е какво му е на двигателя? Турбо? Ремъци? Не вярвам това да е реалната мощност на колата...
-
- потребител
- Регистриран: 05 мар 2006, 14:18
- Модел на автомобила: *
- Контакти:
Re: TDDI - колата просто няма мощност!?
Има вероятност EGR клапана да е останал отворен, изолирай го механично. Пуши ли, като я натискаш и ако да, много ли?
Какво си сменял като консумативи (филтри и т.н.)? Като я взе така ли беше, карал ли си друг такъв със същия мотор да видиш разликата?
Не го знам тоя баир за който говориш, би трябвало да ускорява дори и с 4-тири човека и с климатик.
Какво си сменял като консумативи (филтри и т.н.)? Като я взе така ли беше, карал ли си друг такъв със същия мотор да видиш разликата?
Не го знам тоя баир за който говориш, би трябвало да ускорява дори и с 4-тири човека и с климатик.
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Kакто ти каза колегата - EGR-а, както и възможни позапушвания. Една профилактика би трябвало да реши проблема, естествено ако е това. Други възможности са - запушен катализатор, ниско налягане на горивото, проблем с турбото (обикновео лагер)..... но в повечето случай се почва от EGR-a...
-
- потребител
- Регистриран: 02 юли 2009, 16:42
- Модел на автомобила: Ford Focus TDDI
Колата я карам от 3 месеца, този проблем го има от месец и нещо, филтрите/масла се сменят редовно на всеки 10-12 хил. км. За пушене не съм забелязал, не съм карал и друга с такъв мотор за да сравня, но съм се возил в фокус 2001 година с по-малкия двигател, 75 коня ако не се бъркам и беше много по-пъргав. А баира е на магистрала тракия в посока софия.
- krushkoff
- потребител
- Регистриран: 14 юли 2009, 23:33
- Модел на автомобила: Мондео "Ghia" 1,8 турбо дизел 1997г.
- Контакти:
Колега и аз имам същия проблем,само че с Мондео.
Какво става с твоя? Намери ли му болестта?
Какво става с твоя? Намери ли му болестта?
-
- потребител
- Регистриран: 28 фев 2008, 21:33
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 tddi
Колега и аз имах сащия проблем.Оказа се от едно малко маркучле за някакав вакуум.Намира се до ЕГР-а на тръбите и стига до една черна кутиика малка.Хващаш го тва маркучле и опитаи да го изкараш от страната на тръбите(има гумено коляно)ако се счупи значи е за смяна.Сигурно ще е пълно с нагар.Новото е 10 лв оригинално с гумените колена.Дано да е от това