АЛАРМАТА НА МОНДЕОТО ОТКАЗА - ОПРАВЕНА

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
sailor_boy
потребител
потребител
Регистриран: 01 яну 2008, 19:53
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0i 16v DOHC Chia 1994g Combi
Status: Извън линия

АЛАРМАТА НА МОНДЕОТО ОТКАЗА - ОПРАВЕНА

Мнение от sailor_boy » 07 юли 2009, 13:03

Здравейте колеги. Имам един проблем с фабричната ми аларма на Мондеото (94г. 2.0i 16v) Преди няколко дена смених батериите на дистанционното си, диода си свети при задържане на копчетата, окото за инфрачервените лъчи и то реагира (проверих го на камерата на телефона си, ако знаете за тая хватка). Отворих корите на вратите, замерихме с един техник дали сензорите на дръжките на вратите реагират при натискане на кое да е копче на дистанционното, и то реагираше. До тук всичко е наред, но не мога да си обясня, защо не се задейства нито централното, нито алармата на колата. Моля дайте ми някакъв съвет какво да правя :roll: Гледах за обучение на ключа на алармата ... нищо не става. Дали е нещо от самия блок на алармата или нещо друго. Благодаря ви! :wink:
Последна промяна от sailor_boy на 16 юли 2009, 18:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
evg2
потребител
потребител
Регистриран: 06 сеп 2005, 10:33
Модел на автомобила: Mondeo-комби 2.0-136 PS-NGA.-GHiA-1993г.
Контакти:

Re: АЛАРМАТА НА МОНДЕОТО ОТКАЗА

Мнение от evg2 » 07 юли 2009, 16:54

смених батериите на дистанционното си
Трябва сега да се програмира упр.модул да разпознае дистанционните,имаше го някаде из форума.Или в спец.сервиз за аларми.
http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... B0#p113585
Котките си имат поверие,ако негър им мине път....

sailor_boy
потребител
потребител

Re: АЛАРМАТА НА МОНДЕОТО ОТКАЗА - ОПРАВЕНА

Мнение от sailor_boy » 08 юли 2009, 00:25

Колеги ... имам добра новина - Оправих си алармата САМ !!! Приложих това обучение на ключа и всичко си дойде както трябва. Ако някой го интересува как става - да пише! ;): :):

Потребителски аватар
kserx76
потребител
потребител
Регистриран: 18 юни 2009, 18:02
Модел на автомобила: ford mondeo 2,0 136кс 1995г

Мнение от kserx76 » 22 юли 2009, 12:49

колега и аз имах този проблем.сега само мога да отклиучвам дистанционо.как да активирам алармата?като заключа само десниа мигач мигва и диода до чесовника мига равномерно.нищо повече.какво да правиа?

sailor_boy
потребител
потребител

Мнение от sailor_boy » 06 авг 2009, 20:27

Според мен проблема при теб е друг, а не в обучението на ключа, но ако искаш пробвай може да се оправи :roll: Става така:
1) пъхаш ключа в контактора и го поставяш в междинно положение (преди положение контакт)
2) след около 10 сек. червеното диодче до часовника трябва да светне
3) вадиш ключа (червеното диодче още трябва да свети) и на отворена врата насочваш дистанционното към приемника на дръжката на вратата за инфрачервените лъчи.
4) задържаш горното копче (с едната стрелкичка) и изчакваш да мигне диодчето на дистанционното
5) след като мигне натискаш 4 пъти долното копче на дистанционното (с двете стрелкички), като горното копче го държиш постоянно натиснато още от първото натискане.
6) на четвъртото натискане на долното копче, задържаш го леко и го пускаш едновременно с горното
7) червеното диодче на дистанционното трябва да премига около 4-5 пъти
8) пъхаш ключа в контактора и даваш на контакт, палиш, гасиш и вече трябва да е 6 :wink:
Надявам се да се оправи, пиши какво е станало ;):

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”