Голям проблем!тече нафта

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
^^devil_boy^^
потребител
потребител
Регистриран: 15 фев 2007, 16:44
Модел на автомобила: Фиеста 1.8Д
Status: Извън линия

Голям проблем!тече нафта

Мнение от ^^devil_boy^^ » 12 сеп 2009, 20:21

колата е фиеста 1.8дизел 94година-тече нафта от нафтовата помпа това забелязах днеска.Тече само при запален двигател и то доста, успях да видя от каде, имастраната от която излизат тръбите за дюзите има 4 болчета в ъглите който стягат помпата която явно се разделя, главите на болтовете отговарят на еврейска звезда и от това съединение на помпата ако така мога да се изразя от вътрешната страна на двигателя от там тече и то доста много ми е трудно да го обясня защото не съм специалит искам да помоля някой знаели дали има гарнитура там и може ли да се разглоби и да се смени и дали после ще трябва да се обезвъздъшава регулира и т.н, помпата е бош,
Последна промяна от ^^devil_boy^^ на 11 окт 2009, 20:15, променено общо 1 път.
ima samo dva vida koli Ford i drygi

Потребителски аватар
aniaeg
потребител
потребител
Регистриран: 18 юни 2009, 11:26
Модел на автомобила: volvo v40

Re: Голям пробмем!тече нафта

Мнение от aniaeg » 26 сеп 2009, 02:13

не можах да разбера за какво пита колегата :shock:
Бъди себе си,има достатъчно други

Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител
Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0

Мнение от venom4o » 26 сеп 2009, 08:36

Аз го разбрах ,но незнам как да му помогна..първо провери да не е от гайките които т стягат тръбичките на дюзите..изчисти с парцалче ако е възможно! Все някой колега разглобявал помпа на Бош ще се отзове..Недей да я пипаш сам за всеки случай..за ГНП знам ,че ако се разбазика в БГ трудно ще намериш добър майстор да я оправи :)

^^devil_boy^^
потребител
потребител

Мнение от ^^devil_boy^^ » 26 сеп 2009, 19:13

стегнах всичко даже отвъртих тръбичките който излизат от помпата и пробвах да стегна болчетата който са с еврейски звезди но не помръднаха и така сега си капе периодично няма значение с каква скорост караш просто си капе за около 100-120км изтича около 150-200грама и сега карам със едно шише и събирам иначе колата си върви както преди не харчи повече. Ако някой има схема на помпата/бош/ вътре какво предтсавлява много ще съм му благодарен
Последна промяна от ^^devil_boy^^ на 01 окт 2009, 14:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
aniaeg
потребител
потребител
Регистриран: 18 юни 2009, 11:26
Модел на автомобила: volvo v40

Мнение от aniaeg » 30 сеп 2009, 13:25

не разбирам много от дизели,но би трябвало да има гарнитура.смени я,не би трябвало да е сложна манипулация.дано колегите с дизели ти помогнат.
Бъди себе си,има достатъчно други

^^devil_boy^^
потребител
потребител

Мнение от ^^devil_boy^^ » 01 окт 2009, 14:40

Никой не помага обаче. Сигурно има гарнитурка обаче така на сама глава не се намемам не знам вътре какво има като я отворя да не стане по голям проблема

Потребителски аватар
gazetto
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2008, 19:38
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1997 TDI Endura de 90hp
ЕН7077АН......и разни временни бегачки :)
Контакти:

Мнение от gazetto » 01 окт 2009, 20:49

Бе назнам за гарнитурки,но съм чувал да се оплакват че вътре имало О-пръстен и той се скапвал.Май само помпаджия може да я оправи,понеже се разглабя помпата изцяло.Та както ти каза че не си специалист,едва ли ще можеш сам :-/: _friends_
Изображение

Потребителски аватар
venom4o
потребител
потребител
Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0

Мнение от venom4o » 03 окт 2009, 10:11

Колега не я пипай сам.. Разтърси информация и в другите форуми за майстори които разбират От ГНП Помпи.И закарай колата там!

^^devil_boy^^
потребител
потребител

Мнение от ^^devil_boy^^ » 10 окт 2009, 19:14

от скоро освен че капи нафта от помпата колата взе и да прекъсва на ниски обороти на точно определен момент като караш 80-90-100 няма проблеми върви си обаче като наемаш се усеща както и като е на място и леко като се подаде газ претриса и като задаржиш на това положение газта също претриса, не знам дали този проблем идва от факта че помпата прокапва и от това да няма налягане въпреки че не нафтата капе не избива под налягане, откакто почна да капи съм минал близо 3000 километра дадох я на бащата и от тогава претриса. Дайте съвет дали някоя дюза е заминала или проблема е в тва че помпата капе иначе проблеми с паленето НЯМА НИКАКВИ подгряващ и на второто завъртане пали, дайте някакви идеи някой който си е патил. Някой ако знае хубав помпаджия във Варна да ме опъти и също каква е цената на една дюза втора ръка или нова и дали има някакви особености при смяната?

Сетих се и още нещо дали помпата няма да стане да се залепи с нещо от рода на течен метал то не тее силно просот прикапва.

Имам и още едно въпросче имали някакви особености при смяна на дюза? Или само се отвърта и сменя?

vvasilev
потребител
потребител
Регистриран: 25 юли 2005, 17:33
Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.8 дизел-1998 г.

Мнение от vvasilev » 11 окт 2009, 09:38

Колега, мисля, че добър вариант е да си вземеш една работеща помба от моргата за 100тина лева. Може и по-евтино да намериш.

Потребителски аватар
gazetto
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от gazetto » 11 окт 2009, 12:09

vvasilev написа:Колега, мисля, че добър вариант е да си вземеш една работеща помба от моргата за 100тина лева. Може и по-евтино да намериш.
Ако знаеш де има по 100 лв кажи да ги взема всичките..... :D: Аз под 200лв не намерих.Та за дюзите могат да се ремонтират или само да се профилактират......защо трябва да ги сменяш!
Изображение

^^devil_boy^^
потребител
потребител

Мнение от ^^devil_boy^^ » 11 окт 2009, 19:13

ще съм много благодарен ако обясниш как става тая процедура мисля че се е запушила нещо защото сега сутринта беше МНОГО МНОГО зле положението при опита да я запаля-припатква едвам едвам и фърля пушек отзаде и адското тресене след 2-3мин се оправи и остана само придърпването на определените обороти. Дали е само една дюза и ако е дюза такива ли трябва да са "симптомите"?

vvasilev
потребител
потребител
Регистриран: 25 юли 2005, 17:33
Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.8 дизел-1998 г.

Мнение от vvasilev » 11 окт 2009, 21:13

gazetto написа:
vvasilev написа:Колега, мисля, че добър вариант е да си вземеш една работеща помба от моргата за 100тина лева. Може и по-евтино да намериш.
Ако знаеш де има по 100 лв кажи да ги взема всичките..... :D: Аз под 200лв не намерих.Та за дюзите могат да се ремонтират или само да се профилактират......защо трябва да ги сменяш!
Става въпрос за Фиеста 94 г., а не за Мондео 97. Колко да струва помпата, тя цялата кола струва 700-800 лева???

Потребителски аватар
gazetto
потребител
потребител
Контакти:

Re: Голям проблем!тече нафта

Мнение от gazetto » 11 окт 2009, 22:21

Е тя помпата е подобна.......и цената също.Но не ми се спори сега.
Изображение

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”