Обороти на двигателя на празен ход

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Atanasov_Alexander
потребител
потребител
Регистриран: 10 фев 2009, 00:15
Модел на автомобила: Ford Mondeo
Status: Извън линия

Обороти на двигателя на празен ход

Мнение от Atanasov_Alexander » 18 окт 2009, 16:03

Здравейте, откакто си купих Форда (Mondeo 1.8 tDI 1994), ми поддържа малко високи обороти на празен ход 1100.
Предполагам че това може да се коригира чрез реглаж на ГНП. Помпата ми е Lukas. Не знам дали по завод трябва да поддържа тези обороти или нещо и е правено. Колата е внесена от Германия преди 4 години. Не прави проблеми гори нормално (4.5-6 )но ме дразни шума на двигателя на празен ход. Аз съм от В. Търново и бих бил благодарен ако някой ми препоръча кадърен сервиз за корекция. По между другото трябва да сменям ангренажен ремък и ролки и не знам дали не трябва да се сменя и водна помпа в комплект с тях. Моля за съвет за марка на ремъка и ориенировъчна цена.
Предварително благодаря

Потребителски аватар
gazetto
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2008, 19:38
Модел на автомобила: Ford Mondeo 1997 TDI Endura de 90hp
ЕН7077АН......и разни временни бегачки :)
Контакти:

Re: Обороти на двигателя на празен ход

Мнение от gazetto » 19 окт 2009, 15:40

Виж има и едно друго жило под тва на газта.Да не е опънато.Желателно е да смениш и водната помпа при смяна на ангренаж да не стане после да разглабяш заради нея.За ремък мисля че дадох около 180лв в комплект с 2-те ролки (без ремъка на помпата),но не помня името на фирмата.Май Швейцарски бяха.А водната помпа беше към 80-90 лв.
Изображение

Atanasov_Alexander
потребител
потребител
Регистриран: 10 фев 2009, 00:15
Модел на автомобила: Ford Mondeo

Re: Обороти на двигателя на празен ход

Мнение от Atanasov_Alexander » 20 окт 2009, 00:24

gazetto написа:Виж има и едно друго жило под тва на газта.Да не е опънато.Желателно е да смениш и водната помпа при смяна на ангренаж да не стане после да разглабяш заради нея.За ремък мисля че дадох около 180лв в комплект с 2-те ролки (без ремъка на помпата),но не помня името на фирмата.Май Швейцарски бяха.А водната помпа беше към 80-90 лв.
Благодаря за съвета.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”