Обороти на двигателя на празен ход
-
- потребител
- Регистриран: 10 фев 2009, 00:15
- Модел на автомобила: Ford Mondeo
- Status: Извън линия
Обороти на двигателя на празен ход
Здравейте, откакто си купих Форда (Mondeo 1.8 tDI 1994), ми поддържа малко високи обороти на празен ход 1100.
Предполагам че това може да се коригира чрез реглаж на ГНП. Помпата ми е Lukas. Не знам дали по завод трябва да поддържа тези обороти или нещо и е правено. Колата е внесена от Германия преди 4 години. Не прави проблеми гори нормално (4.5-6 )но ме дразни шума на двигателя на празен ход. Аз съм от В. Търново и бих бил благодарен ако някой ми препоръча кадърен сервиз за корекция. По между другото трябва да сменям ангренажен ремък и ролки и не знам дали не трябва да се сменя и водна помпа в комплект с тях. Моля за съвет за марка на ремъка и ориенировъчна цена.
Предварително благодаря
Предполагам че това може да се коригира чрез реглаж на ГНП. Помпата ми е Lukas. Не знам дали по завод трябва да поддържа тези обороти или нещо и е правено. Колата е внесена от Германия преди 4 години. Не прави проблеми гори нормално (4.5-6 )но ме дразни шума на двигателя на празен ход. Аз съм от В. Търново и бих бил благодарен ако някой ми препоръча кадърен сервиз за корекция. По между другото трябва да сменям ангренажен ремък и ролки и не знам дали не трябва да се сменя и водна помпа в комплект с тях. Моля за съвет за марка на ремъка и ориенировъчна цена.
Предварително благодаря
- gazetto
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2008, 19:38
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1997 TDI Endura de 90hp
ЕН7077АН......и разни временни бегачки :) - Местоположение: с.Опанец - Плевен
- Контакти:
Re: Обороти на двигателя на празен ход
Виж има и едно друго жило под тва на газта.Да не е опънато.Желателно е да смениш и водната помпа при смяна на ангренаж да не стане после да разглабяш заради нея.За ремък мисля че дадох около 180лв в комплект с 2-те ролки (без ремъка на помпата),но не помня името на фирмата.Май Швейцарски бяха.А водната помпа беше към 80-90 лв.
-
- потребител
- Регистриран: 10 фев 2009, 00:15
- Модел на автомобила: Ford Mondeo
Re: Обороти на двигателя на празен ход
Благодаря за съвета.gazetto написа:Виж има и едно друго жило под тва на газта.Да не е опънато.Желателно е да смениш и водната помпа при смяна на ангренаж да не стане после да разглабяш заради нея.За ремък мисля че дадох около 180лв в комплект с 2-те ролки (без ремъка на помпата),но не помня името на фирмата.Май Швейцарски бяха.А водната помпа беше към 80-90 лв.