автоматична скоростната кутия с проблем

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Mpamop
потребител
потребител
Регистриран: 10 ное 2009, 14:30
Модел на автомобила: Ford Probe 2.0 16v
Status: Извън линия

автоматична скоростната кутия с проблем

Мнение от Mpamop » 10 ное 2009, 14:51

Здравейте,

Ако може някой да даде съвет за сервиз на автоматична скоростна кутия на Форд Проуб. На влизане в България колата хвърли маслото на скоростната кутия. Казаха ми че е изгорял някакъв датчик за смесване на гориво и въздух. Един познат изключи въпросния датчик и доля масло и колата вървеше. Сега не иска да прехвърля в друга скорост освен "паркинг", и това започна да го прави след като светна една синя лампа O/D OFF, което видях е за изключване на 4-та предавка при честа смяна от 3-та към 4-та. Та сега не мога да я дръпна, не мога и да я подкарам. А и не знам накъде...

Потребителски аватар
nikolovvd
потребител
потребител
Регистриран: 15 май 2006, 16:18
Модел на автомобила: Mitsubishi X

Re: автоматична скоростната кутия с проблем

Мнение от nikolovvd » 10 ное 2009, 15:28

Нивото на маслото на автоматичната скоростна кутия се мери при загрял двигател, така че първо си провери нивото на маслото на кутията.
За работата на този тип скоростна кутия е много важно налягането, а за да имаш налягане трябва да има достатъчно масло.
Ако с това не се оправи тогава търси сервиз, но не карай колата, ако наистина има проблем със ск.кутия, защото могат да станат много големи поразии.
Тогава отиваш на нова или трансформация към механична. Ако те теглят до сервиза дай на N (неутрална) и не вдигай повече от 40 км/ч.

Mpamop
потребител
потребител

Мнение от Mpamop » 16 ное 2009, 18:09

Първо да благодаря за съвета. Измерих го, беше в повече от колкото трябва.

а сега какво се случи, колата е в сервиз за автоматични скорости. Оказа се голям проблем. Но цената за ремонта ме шокира - 2760лв без ДДС. от които мотаж - демонтаж - 700лв. Не знам какво да мисля, но сваляне на авт. скоростна кутия - 350 лв дали е реално? Ще търся части или направо скоростна кутия от UK , от където дойде и колата. Тук в БГ едва ли ще се намери по евтин вариант от по-горния.

Потребителски аватар
maxpoint
потребител
потребител
Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....

Мнение от maxpoint » 16 ное 2009, 18:27

Колега в кой град живееш?Инфото се отнася за София а ти си направи сам изводите за други градове!Дори да намириш части или цяла кутия от Ю Кей пак си остава проблема с демонтаж и монтаж на кутията и последващите ги операции по софтуера/не зная точно как е при теб/,но да споделя,че "Джемини"нищо няма да направят само парите ще ти вземат,мои познати патиха от тях.В БГ съм убеден ,че няма компетентни майстори,разбиращи от АСК >:D<: а за МП забрави,ако не вярваш ,попитай някой какво се случва с автомобилите с проблем в АСК ,дори и новите които са в гаранция
Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/

bai_Petko
потребител
потребител
Регистриран: 27 юли 2007, 16:14
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 16V Ghia, 1996, комби автомат
Контакти:

Мнение от bai_Petko » 16 ное 2009, 20:07

Mpamop написа:Първо да благодаря за съвета. Измерих го, беше в повече от колкото трябва.
Щом е било в повече маслото в кутията оттам са ти станали и проблемите. Онзи твой приятел който е долял масло ти е направил мечешка услуга. Не искам да питам какво масло е долял че се плаша. Също така нама датчик който да образува горивна смес - това би направило само изпълнително устройство. В случая грижата е на ЕКУ-то.
Но щом колата е изхвърлила масло от кутията - явно проблема си го е имало.
Виж каква е кутията, вероятно са същите както на мондео, а тук имаше няколко в продажба.
У нас обаче КАТ служи за да те преебе, а не за да оправи движението.
М. Карбовски

Потребителски аватар
TOLIO
потребител
потребител
Регистриран: 06 авг 2008, 00:11
Модел на автомобила: FORD PROBE 2,5V6 24V,FORD FUSION 1.4TDCI 2006g.

Мнение от TOLIO » 17 ное 2009, 16:17

не е нондео а е мазда.
ако искаш повече инфо пиши ми на лс.

Mpamop
потребител
потребител

Мнение от Mpamop » 17 ное 2009, 18:00

maxpoint написа:Колега в кой град живееш?Инфото се отнася за София а ти си направи сам изводите за други градове!Дори да намириш части или цяла кутия от Ю Кей пак си остава проблема с демонтаж и монтаж на кутията и последващите ги операции по софтуера/не зная точно как е при теб/,но да споделя,че "Джемини"нищо няма да направят само парите ще ти вземат,мои познати патиха от тях.В БГ съм убеден ,че няма компетентни майстори,разбиращи от АСК >:D<: а за МП забрави,ако не вярваш ,попитай някой какво се случва с автомобилите с проблем в АСК ,дори и новите които са в гаранция

В София живея. Не знам , мисля си че ако докарам скоростна кутия от УК все ще намеря читав майстор да я сложи. Между другото .. намерих, НО second hand :( . Има кой да я докара, но дали ще е читава!! ще се разбере след като се сложи. А, и цената .. 150 паунда!!! +20-30п за докарване .. 180 = 400лв. къде ти 2000 за ремонт на старата. Предполагам че за Мазда 626, MX-6 ще е още по добра цената. За мен това си е мародерство - в УК да ти диагностицират проблема е без пари , ако тръгнеш да правиш колата вече си цакаш, тук за свалянето на кутията - 350 кинта. И сега ми я връщат насипна. Ще пиша какво се случва... и дали съм намерил читав майстор.

Потребителски аватар
maxpoint
потребител
потребител
Регистриран: 30 юли 2007, 14:11
Модел на автомобила: Черният лебед и бялата лястовица....

Мнение от maxpoint » 17 ное 2009, 20:30

Така е за съжаление колега,мойта ако гръмне,разколачвам колата и я продавам на чарколяци,не виждам смисъл да влагам толкова пари в ремонти със съмнително качество >:D<: Успех в ремонта _friends_
Трябва да можеш да псуваш,но не може да псуваш където не трябва /maxpoint/

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”