търся съветите ви
-
- потребител
- Регистриран: 02 яну 2010, 15:50
- Модел на автомобила: focus 2001 td intercoller 1.8 55 kw
- Status: Извън линия
търся съветите ви
Здравейте! Харесал съм си форд фокус 20001 год. 1.8 тд интерколер , 75 к.с., комби. Рових се доста из форума, но точно за тази конфигурация нищо не открих. Форда е без климатик, със шибедах, на който стъклото е счупено. Ако ми кажете и каква е цената на това стъкло, ще съм ви благодарен. Интерисуваме какво мога да очаквам като изненада. Това, че мотора е от най-слабите не ме притеснява. Не ме притеснява и липсата на климатик.От пръв оглед автомобила изглежда добре. Километража показва 151000 км, но това е божа работа. Дизел не съм карал, но иначе съм сменил доста автомобили. В момента карам волво 460 и пежо 407 2.2 бензин.
Търся нещо непретенциозно, но добре изглеждащо с голям багажник. Уважавам форд, защото от всички автомобили, които съм имал, сърцето ми остана във форд ескорт 1.6. Още съжалявам, че го смених в волвото. Моля ви за мнения, защото след празниците ще ходя да се пазаря. Между другото и цената е добра.
Търся нещо непретенциозно, но добре изглеждащо с голям багажник. Уважавам форд, защото от всички автомобили, които съм имал, сърцето ми остана във форд ескорт 1.6. Още съжалявам, че го смених в волвото. Моля ви за мнения, защото след празниците ще ходя да се пазаря. Между другото и цената е добра.

- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Re: търся съветите ви
Ако няма предишни удари,възд. възглавници са излезли,абс-а не работи и компютъра е пълен с грешки,двигателя работи нормално , пали на студено под 0 градуса и е за 4000лв е добра инвестиция.
Грешките можеш да си ги провериш и сам със самодиагностиката на таблото.Натискаш бутона за нулиране на километража , задържаш и даваш на контакт.Влизаш в TEST режима и натискаш няколко пъти докато на дисплейчето изпише dtc.Ако няма грешки ще пише dtc none,ако има ще пише номера на грешката.
А и щом си имаш още 2 коли все една от тях ще има климатик.
За шибедаха не бери грижа.Авто стъкларите ще го сменят за 60-70лв.

Грешките можеш да си ги провериш и сам със самодиагностиката на таблото.Натискаш бутона за нулиране на километража , задържаш и даваш на контакт.Влизаш в TEST режима и натискаш няколко пъти докато на дисплейчето изпише dtc.Ако няма грешки ще пише dtc none,ако има ще пише номера на грешката.
А и щом си имаш още 2 коли все една от тях ще има климатик.
За шибедаха не бери грижа.Авто стъкларите ще го сменят за 60-70лв.
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Грешките и люка се оправят...ама 75 к.с. за комби са твърде малко,както и да ги смятам.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
Това с теста ще го проверя.Маслото и е черно, не духа от щеката, леко духане се усеща от капачката на маслото и то над 2500 оборота.Газовете са безцветни.
Климатика е хубава нещо за дълъг път. Пежото е 2008 г. и си го има. Трябва ми работна кола. Малко е писано за този двигател. Съпоставим ли е с някой от двигателите които са монтирани та Ескорт.И състезания няма да правя. Благодаря за съвета с компа. Въздушните възглавници явно не са отваряни. Сега застудява и ще я пробвам как пали и на студено. Свети индикатора, че не и зарежда акомулатора, но твърдят, че е отстранимо иначе си зареждала.
Климатика е хубава нещо за дълъг път. Пежото е 2008 г. и си го има. Трябва ми работна кола. Малко е писано за този двигател. Съпоставим ли е с някой от двигателите които са монтирани та Ескорт.И състезания няма да правя. Благодаря за съвета с компа. Въздушните възглавници явно не са отваряни. Сега застудява и ще я пробвам как пали и на студено. Свети индикатора, че не и зарежда акомулатора, но твърдят, че е отстранимо иначе си зареждала.
- vargala81
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
- Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
- Контакти:
и що да са твърде малко? човека има още 2 коли ,тази сигорно му трябва за работа.Брат ми на село има лада комби 1.3 с 64 кончета ,с 15 човала картофи си върви перфектно по нивите , а в Смолянския край равни ниви немаS_C написа:Грешките и люка се оправят...ама 75 к.с. за комби са твърде малко,както и да ги смятам.

- vargala81
- потребител
- Регистриран: 06 дек 2007, 13:50
- Модел на автомобила: Ford Focus 2001 г. - 1.6, 16v, 100 ps.Zetec SE Engine
- Контакти:
Същия мотор го имат всички модели на Форд от 89год. до днес ,от 2001 год.малко го оасъвършенстват като му поставят комънрейл система за впръсквне и се води ТДЦИ ,всъщност и от тогава почва да има проблеми с нафтата
скапват се инжекторите и неса никак евтини.Иначе си е много здрав мотора .До колкото знам на дизела и днес да му смениш маслото утре пак е черно ,до сега не съм видял кола която да не духа от капачката когато е на обороти над 1500 

-
- потребител
Благодаря за мненията! Днес е -5 и ще отида да видя как пали. Ако е ок, утре я капарирам. Ще я закарам на преглед за ходовата част и каквото е казал оня отгоре.Ще ви държа в течение, но продължавам да приемам съвети.