двигателя няма мощност
- gorby
- потребител
- Регистриран: 15 мар 2008, 20:19
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TDI-99.
- Status: Извън линия
двигателя няма мощност
Здравейте,от седмица имам проблем с мондеото 1,8 тди 99г.Колата пали и работи нормално на място,оборотите са в нормата,добре се форсира.Обаче,проблема идва след потегляне,набира все едно е нормален дизел,шум откъм турбото няма,всичко е нормално ,но не въврви както преди.Миналата неделя заредих дизел на новата Петролска бензиностанция на входа на Стара Загора и от тогава ми направи впечатление,че нещо нее на ред.Днес смених въздушния филтърбеше замърсен,но никакъв резултат.Мисля да сменя и горивния и тогава ,ако не се оправи да прибягвам към по сериозни ремонти.Дайте съвет откъде да тръгна или ако на някой се е случвало нещо подобно да напише тук.Благодаря предварително. >:D<:
карам си форда!
- peterdi_bg
- потребител
- Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
- Модел на автомобила: n/a
Re: двигателя няма мощност
Ако си още с петролския дизел, изгори го и сипи друг пък ако останат проблемите, вече ще се мисли...
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!
- gorby
- потребител
Имам още малко от него ще чакам да светне лампата и тогава ще наливам нов.Мисля си дали съединителя не ми прави проблеми ,отделя малко високо.Сменях го преди 30 000к.,но явно менте излезе.Но пък на 3 та предавка и дръпната ръчна колата гасне.Ще торя нафтата и ще сложа нова да видим >:D<: 

карам си форда!
- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
Може да пробваш да сипеш добавка за нафта или просто 1-2 литра бензинgorby написа:Здравейте,от седмица имам проблем с мондеото 1,8 тди 99г.Колата пали и работи нормално на място,оборотите са в нормата,добре се форсира.Обаче,проблема идва след потегляне,набира все едно е нормален дизел,шум откъм турбото няма,всичко е нормално ,но не въврви както преди.Миналата неделя заредих дизел на новата Петролска бензиностанция на входа на Стара Загора и от тогава ми направи впечатление,че нещо нее на ред.Днес смених въздушния филтърбеше замърсен,но никакъв резултат.Мисля да сменя и горивния и тогава ,ако не се оправи да прибягвам към по сериозни ремонти.Дайте съвет откъде да тръгна или ако на някой се е случвало нещо подобно да напише тук.Благодаря предварително. >:D<:
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

Една кола не може да се оправи докато не се счупи
- gorby
- потребител
Все още нищо.Днес смених горивния филтъри нещата са малко по добре.Поне сега се изфорсира на място добре,не пуши,поддържа стабилни обороти.Но в движение нещата остава почти същите .Оборотите се вдигат,усеща се за момент турбото че включва,но до там.Набира малко добре сега но не ,както беше.Започвам да се съмнявам във съединителя,отделя малко високо,а го сменях преди 30 хил кл.Но въпреки ,че отделя високо,като включа на 3 та предавка и дръпната ръчна колата гасне.Вече не зная и аз какво да мисля и кого да питамmethodboy написа:Пиши какво стана с колицата. Оправи ли се? При мен е по-същия начин.

карам си форда!