Колеги помогнете

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
sando1
потребител
потребител
Регистриран: 11 яну 2010, 10:59
Модел на автомобила: Mondeo 1.8 TDI Chia
Status: Извън линия

Колеги помогнете

Мнение от sando1 » 11 яну 2010, 22:41

Здравей, те колеги имам проблем с Мондо 1.8 тди. Неработи централното като го заключа с ключ се отключва само

Потребителски аватар
tropper
потребител
потребител
Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
Контакти:

Re: Колеги помогнете

Мнение от tropper » 12 яну 2010, 09:40

В бравите има едни сензорни ключета (тип микретки), които следят дали палчето на бравата е в крайно положение, т.е. дали вратата е плътно затворена. Ако не е затворена става точно както казваш. Провери ги дали задействат правилно като затвориш палчето с отвертка, все едно куката на купето е влезнала. Най-вероятно са тези ключета или окабеляването им. Това обаче си е доста ровене - отваряне на всичките врати практически. Мисля че и само с разглобяване на предните врати ще можеш да минеш.
късото съединение прави силата
LPG: Изображение / 1.07 заради гумите :)

Потребителски аватар
Doin
потребител
потребител
Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00

Re: Колеги помогнете

Мнение от Doin » 12 яну 2010, 09:52

Направи следния опит - откачи куплунга на машинката на шофьорската врата. Ако с дистанционното заключва останалите врати - проблема е в нея. Ако ли не - значи е машинката на предна дясна врата. При мен ситуацията е същата, но след като все не остават пари за таз дреболия сега с дистанционното заключвам останалите три врати, а с ключа - само шофьорската. Ако не помогне контактния спрей - смяна му е майката! Успех!

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”