При дъжд започва да прекъсва
-
- потребител
- Регистриран: 06 юли 2008, 21:48
- Модел на автомобила: фиеста 1.1
- Status: Извън линия
При дъжд започва да прекъсва
Здравейте колеги, интересува ме някой който е имал същия проблем да каже как го е решил. Става въпрос за фиеста 1.1, 95 година, когато вали и мина през локва дори и малка и започва да прекъсва, явно от гумата мокри делкото или и аз не знам вече какво, но мисля че не е нормално една кола да се кара само на сухо. Или вица за Форда и Циганина си е истина
- peterdi_bg
- потребител
- Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
- Модел на автомобила: n/a
Re: При дъжд започва да прекъсва
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 606#p18606" onclick="window.open(this.href);return false;
И аз ще сменям кабели тия дни и ще пиша доколко има промяна в работата на колата.
И аз ще сменям кабели тия дни и ще пиша доколко има промяна в работата на колата.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Не е от кабелите, или по-скоро кабелите не се мокрят при скачане по локвите. Първо вижте капачката на делкото.
Като извадите капачката на делкото, трябва да видите едно пластмасово уплътнение. Най-вероятно има отчупени части от периферията му (периферията е тънка и предполагам някога отдавна е била много еластична), от където влизат вода и водни пари под капачката на делкото и разсейват токовете.
Как реших проблема аз- купих си тубичка най-обикновен санитарен силикон (прозрачен) и при поставена капачка, нанесох хубав, плътен слой от силикона по целия ръб на капачката- там където се съединява с делкото. Резултат- яко скачане по локви без проблеми вече. >:D<:
Иначе същата мизерия ми я правеше и когато е валяло дъжд през лятото. Самите изпарения от дъжда ми се бутаха под капачката и като се запалеше двигателя (след дъжд), пак работеше на три цилиндъра.
П.П. Тоя виц го е измислил някой "майстор".
Като извадите капачката на делкото, трябва да видите едно пластмасово уплътнение. Най-вероятно има отчупени части от периферията му (периферията е тънка и предполагам някога отдавна е била много еластична), от където влизат вода и водни пари под капачката на делкото и разсейват токовете.
Как реших проблема аз- купих си тубичка най-обикновен санитарен силикон (прозрачен) и при поставена капачка, нанесох хубав, плътен слой от силикона по целия ръб на капачката- там където се съединява с делкото. Резултат- яко скачане по локви без проблеми вече. >:D<:
Иначе същата мизерия ми я правеше и когато е валяло дъжд през лятото. Самите изпарения от дъжда ми се бутаха под капачката и като се запалеше двигателя (след дъжд), пак работеше на три цилиндъра.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- peterdi_bg
- потребител
- Регистриран: 11 сеп 2008, 22:02
- Модел на автомобила: n/a
Аз ще се опитам да си направя някакво уплътнение на това делко... щото си мисля че и на мене нещо там ми кондензира. Само трябва да му стегна и щипките. Иначе - снощи смених кабелите, има подобрение все пак в работата на колата. При мене досега големи проблеми на дъжд и локви не е имало, даже миналата година пресякох Тополница по някакъв брод и нямаше никакви мизерии.
ЦЕНИ ЖИВОТА! УБИЙ СКОРОСТТА!
-
- потребител
- Регистриран: 06 юли 2008, 21:48
- Модел на автомобила: фиеста 1.1
Благодаря за отговора, ще го разглобя да видя дали ще го оправяmadboy написа:Не е от кабелите, или по-скоро кабелите не се мокрят при скачане по локвите. Първо вижте капачката на делкото.
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Значи ако ще го разглобяваш направи следното: махни капачката; виж там ли си е пластмасовото уплътнение; ако си е на мястото, просто му намажи ръбовете със силикон, там където се допира с капачката; лепни капачката отгоре и я пристегни; с пръст и силикон намажи и отвън ръба, където се съединяват капачката и делкото.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.