тресе при ускоряване (дясна гума)
- Dian_bonev
- потребител
- Регистриран: 20 яну 2009, 22:17
- Модел на автомобила: fokus
- Status: Извън линия
тресе при ускоряване (дясна гума)
здравейте колеги
сатава дъма за фокуса ми 99 тдди на които вече сам му навъртял една камара км и имаше какви ли не проблеми с него, ноо сега доста ме замисли и поради причината че не съм в БГ,а и не искам да ходя тук по сервизите че веднаш са ми ОДИРАЛИ КОЖАТА
и за това търся съвет, значи ходовата ми част е добре сменени тампони на носача амортисьор нов кормилен накрайник нов и пак неможи да се сравни возията с това което беше преди смяната на тия части но но главния проблем е друг по гаден значи по същество когато набира колата някъде от 90 почва едно яко трептене на дясната гъма стигам 110 засилава се още повече и така до 140 ужасно и вече от 140 нагоре всичКо спира влиза си в ритам, гъмата е балансирана и си е ОК някой да кажи менеие че аз личНо се предадох а и имам само един вариян които ми остана и май няма от какво др да е, лятото в сервиза ми казаха че ми е разбит задния тампон ( на скоростната котия) или там някъде не разбрах чесно казано понеже нямах време за съжеление. някой да каже дали наистина може тая ГАДНА вибрация да е от това

-
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2009, 20:26
- Модел на автомобила: форд фокус
Re: тресе при ускоряване (дясна гума)
и как разбра че е от дясната гума 

- Dian_bonev
- потребител
колега прочети малко по внимателно
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
И при мен е така, колега, но откакто майстора ми каза да си карам спокойно.... вече не ми пука. Отначало тук предположиха че е крив спирачен диск - смених го заедно с накладките, нищо. Смених главината с лагера (беше си за смяна де), но не се оправи. Взех си цяла дясна полуоска с идеята веднъж завинаги да го оправя това тропане, но майстора каза че всичко е наред, имал съмнения единствено за тампона на двигателя, доколкото разбрах бил маслен или нещо подобно, но още не бил за смяна.От там идвало тресенето - резонанс между двигател и купе. Времето ще покаже дали е бил прав или не, но поне вече ми е спокойно. Не че полуоската не седи в багажника резерв де...
- Dian_bonev
- потребител
колега тука наблизо има един тампон в една морга и когато мога да ида да го взема и като го сменя и ако се оправи тоя проблем ще ти пиша
и чесно аман от такива маитори които пробат , ако не е тъй ше е тъй и теиии нататък както в случеите

- Doin
- потребител
Дано се оправи колега, не забравай да споделиш! Също така внимавай съ центрирането при монтажа на въпросния тампон - и тук и майстора предупреждават че при неточен монтаж на тампона може да се появи тропане и вибрации. Ако пък вземеш да направиш и една фотосесия на монтаж - демонтаж цена няма да имаш!
- Dian_bonev
- потребител
мммм мерси за предопреждението, мисля че утре ще свърша по рано работа и ще прискоча да го помъкна, размонтирането ще е лесно понеже липсва двигатея, тъкмо ше видя ако има нещо по специфинчно както спомена, а за снимките малко ще ми е трудно легнал,но непременно ще ти направя няколко снимки се пак тряба да си помагаме. до няколко дена ще свърша работа и ще те уведомя
Последна промяна от Dian_bonev на 11 фев 2010, 22:17, променено общо 1 път.
- Doin
- потребител
Успех с подмяната колега! Дано майстора е прав за полуоската, защото аз още си нося моята в багажника - за всеки случай. Поне вече съм спокоен че ако моя майстор не е прав и все пак е от нея мога да я сменя. Какво ли не прочетох тук и все неща които не съм подменил - тампон на амортисьора, счупена пружина, хидравлична рейка.... Засега оставям нещата така или докато се счупят съвсем или да се опарича малко. Но очакваме да споделиш какъв е и как се отстранява проблема? Успех !
- Dian_bonev
- потребител
колега най после се здобих с полуоста пууууууу по моргите само БЕНЗИНОВИ баси късмета, но намерихх
60€ и 3м гаранция което според мен еее доста добра оферта
полуоската ще я сменям аз с едно приятелче, във Франция сам и тука майстор означава сервис което е равно на 80-90 € на час което не е финансово изгодно за мен
така че здобих се с хубава гидорийка приятелчето що годе разбира iii в неделя ако имам късмет да е хубаво времето ще я сменя мамаи желязна
като я сложа и напрая едно кракче и сичко е ОК смятай че съм ти писал

Последна промяна от Dian_bonev на 11 фев 2010, 22:15, променено общо 1 път.
- cockyhotty
- потребител
- Регистриран: 26 май 2009, 18:47
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi
Научете се да пишете грамотно, ей!!!

- Dian_bonev
- потребител
колега ти се радвай че го минавам прес кирилизатова въобще
ако не ти харесва колко грамотно пиша, миииииииии недей да четеш простичко е, пак и тоя форум мился че не за ПРАВОПИС,а за това кой на кого можи да помогне с тия наще байлясали Фордове 

- Dian_bonev
- потребител
колекга да ти се оплача пълен провал се оказа това със смяната на полуоската, нали от дясно е дългата и тя има един лагет кото да я крами дане увисва и тоя лагер е хванат с една много яка скоба за купето на колата ОБАче личиси че някои се е правил на майстор преди МЕН
2-те болченца бяха МНОГО ГОТИНКО ЗАОБЛЕНИ
откачих като видях ко става ти казвам, поне си смених носача
поне това напраих
и теи колега надеждата ми сега е в теб да смениш ти твойта и да видим резолтата

- Dian_bonev
- потребител
и така колеги проблема е решен с 300 ЗОРА смених полуоската и всичКо е ОК