Части за карбуратор Вебер

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
ewgeny
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2005, 18:03
Модел на автомобила: Sierra 1,6 OHC
Status: Извън линия

Части за карбуратор Вебер

Мнение от ewgeny » 31 яну 2010, 12:13

Отвори се време и реших най-после да направя Сиерата да работи и на бензин. Купих ремонтен комплект от Евро 07, извадих карбуратора, разглобих го и почнах да сменям мембраните, когато установих че в комплекта има 2 мембрани, а в карб. има три. Тази която липсва е скъсана и трябва да се смени. Гледах в нета какво съдържат китовете, че те някои даже и една (за същия карб) имат. Преживях го, сложих карб-а, но пак се дави на бензин. Някой има ли идея от къде мога да взема само тази мембрана която ми липсва?

ПП: В интерес на истината, плика с чарковете беше скъсан, но това го разбрах в последствие и ходи доказвай.
Sierra 1,6 OHC из дупките си карам!

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Re: Части за карбуратор Вебер

Мнение от HACKO » 31 яну 2010, 16:44

Отделно отникъде, сам си стигнал до заключението защо е скъсан комплекта. Не съм запознат добре със Вебера, но на ФордW проблемна беше мембраната на ускорителната помпа, заради нея си купих цял комплект.

Потребителски аватар
ewgeny
потребител
потребител

Мнение от ewgeny » 31 яну 2010, 17:40

Бати изродите ако са ми свили такъв номер. За съжеление трябва да намеря начин да свърша тази работа. Ако някой друг има идея как мога да се снабдя с тази мембрана ще съм благодарен да сподели.

Потребителски аватар
toshako
потребител
потребител
Регистриран: 27 ное 2006, 21:07
Модел на автомобила: Ford Fiesta CLX MK3 1.4 CVH, 1989г. карбуратор, LPG, JetSpark
1998 Volvo V40 2.0T B4204T 118kW, ГИ Landi Renzo

Мнение от toshako » 01 фев 2010, 07:20

Здрасти колега, и аз съм с Вебер и миналата есен си взех ремонтен комплект за него. Верно, не стана от първия път, наложи се да го връщам, и в магазина се оказаха много коректни та върнах грешния и ми дадоха истинския. Това стана защото го поръчвах по снимки и описание, а трябваше да го разглобя та да прочета точно модела му :oops: . Май беше Вебер 28-31. Всичко си го имаше без най-долната гарнитура откъм колекторите, та си я рязах от картон, тъй като старата беше изгоряла. То и единият жигльор не беше същия размер, ама все пак нали е нов, та го турих. Зора е после с настройката му, ако си я правиш сам де. :wink: Та ако искаш да ти пратя старите си мембрани или да ти поръчам ремонтен комплект и да ти го пратя, ама трябва да знаеш точния номер на Вебера. Те ... старите мембрани не са скъсани а малко мръсни. Ако тия дни си намеря снимките ще сложа някоя. Поздрави.

Потребителски аватар
ewgeny
потребител
потребител

Мнение от ewgeny » 02 фев 2010, 21:57

Ако карба ти е Вебер 28-30 ще е супер ако може да снимаш мембраните. Едната ми е скъсана и затова се дави яко. Когато цъкна копчето (за газ/бенз) на междиннка, и се оправя, ама докато не свърши бенза в карба.

Потребителски аватар
toshako
потребител
потребител
Регистриран: 27 ное 2006, 21:07
Модел на автомобила: Ford Fiesta CLX MK3 1.4 CVH, 1989г. карбуратор, LPG, JetSpark
1998 Volvo V40 2.0T B4204T 118kW, ГИ Landi Renzo

Мнение от toshako » 03 фев 2010, 21:26

За нещастие карба е Вебер 28-32, със сигурност. Но все пак виж дали ти вършат работа.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 03 фев 2010, 21:46

Като гледам снимките, платната на ускорителната помпа и на смукача, визуално са 1:1 със платната на Жигулите (остава и размерите да са същите), те също са със Вебер. Третото не го знам за какво е, няма го на Жигулата.

Потребителски аватар
ewgeny
потребител
потребител

Мнение от ewgeny » 15 мар 2010, 22:50

Така развитието на проблема - ходих няколко пъти в Евро 07, наистина в комплекта има само две мембрани, третата я няма (тази на снимките която се пада долу). Ходих още няколко пъти, да видим някоя дали няма да мога да я препасна, доката последния път, ходих да видя за решетка на бронята за Аудито и викам давай ще вземам някоя мембрана пък ще се напасва и едно МОМИЧЕ каза, че има такива. Извади друг каталог, намери я, донеси я, платих 5 лв и сега Сиерата за сефте от 6 год. цъка на бензинец. :D:
Ако някой има подобен проблем, да знае, че там имат само мембрани и ако някоя липсва ги имат по отделно.

Потребителски аватар
essex
потребител
потребител
Регистриран: 28 окт 2008, 14:15
Модел на автомобила: Форд Фокус СТ170

Мнение от essex » 18 май 2011, 21:32

къде е това място ???
По-добре 10мин закъснял, но поне жив и здрав.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”