Стартер помагайте моля

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
krasy_kynev
потребител
потребител
Регистриран: 11 юни 2009, 15:09
Модел на автомобила: Форд фиеста 89г. 1.1
Status: Извън линия

Стартер помагайте моля

Мнение от krasy_kynev » 25 мар 2010, 09:45

Прецака ми се стартера и сега съм намерил нов.Тази неделя ми предстои да го сменям и съм решил с приятел да направя тази процедура. Не съм свалял стартер за сега и ако може някой да ми каже има ли тънкости за стартера и къде може да се объркат нещата за Форд фиеста 1.1 ми 89г.

Потребителски аватар
cockyhotty
потребител
потребител
Регистриран: 26 май 2009, 18:47
Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi

Re: Стартер помагайте моля

Мнение от cockyhotty » 25 мар 2010, 17:45

Ами някакви специфични особености няма, понякога стартерите са на хипер неудобни места и това е неудобството (на твоята Фиеста не знам дали е неудобно). И е хубаво като свалиш стартера да смениш и втулката в блока, в която се лагерува оста на стартера при неговата работа.

pelteka
потребител
потребител
Регистриран: 02 фев 2009, 18:54
Модел на автомобила: Сеат Алхамбра тди 2001,Fiesta Jas 1,25 2000

Мнение от pelteka » 25 мар 2010, 21:15

То по принцип на стартерите се износват четки и втулки.В редки случаи се подменя вклучвателя.Ама щом вече имаш нов, преди да започнеш подмяната да махнеш едната клема от акумолатора.И както вече спомена колегата, да се смени и втулката към двигателя.

Потребителски аватар
krasy_kynev
потребител
потребител

Мнение от krasy_kynev » 05 апр 2010, 16:53

самата втулка към двигателя извън стартерали се намира или в него като го разглобя ?

Потребителски аватар
stoy@n
потребител
потребител
Регистриран: 22 авг 2008, 08:07
Модел на автомобила: Galaxy,2.0, DOHC ,115Hp 1999
Daihatsu Cuore 1.0 12V,AT,58Hp 2003

Мнение от stoy@n » 06 апр 2010, 08:52

Предположих че обясненото по този начин ще те обърка.В блока и изобщо в двигателя няма втулка на стартера.Втулките на стартера са две.Една отзад от страната където са четките и една отпред от страната на "бендикса"(зъбното колело което зацепва в маховика на двигателя)Най-често се разбива предната(от към "бендикса"),нарушава съосието на ротора и той залепва към статора при опит да се стартира двигателя.
Отвори задната капачка за да видиш в какво състояние са четките.Те трябва да се движат свободно под пружините(металните пластини които ги притискат)Почисти с четка ако е необходимо(с въздух от компресор е най-добре)Отпред втулката виж да не е износена(да няма луфт между не я и оста)Докато го преглеждаш може да поставиш "свежа"смазка и на двете втулки.
Общо взето е това....

Потребителски аватар
krasy_kynev
потребител
потребител

Мнение от krasy_kynev » 11 апр 2010, 14:25

много благодаря стоянски много ми помогна да схвана на кокво иде реч. благодаря още веднъж :)

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”