Проблем с паленето при Фокус

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
ptashkov
потребител
потребител
Регистриран: 15 авг 2006, 14:20
Модел на автомобила: Fiesta 1.25 Бензин 2009 г.
Status: Извън линия

Проблем с паленето при Фокус

Мнение от ptashkov » 03 апр 2010, 18:28

Здравейте колеги! При мен се появи следният проблем-изгоря ми бензиновата помпа на фокуса-1.6,1999 год. След подмяната й с нова(не помня марката й), се появи и моят проблем-трудно палене на автомобила-въртя по-някой път около 10-15 сек за да запали.Интерсното е , че не го прави при всяко палене, а веднъж примерно на 10-15 паления на автомобила(през другото време си пали нормално). Когато се получи така, че да въртя повече за да запаля, след това колата не работи както трябва-не коже да се изфорсира както трябва и се налага да я изгася и да я запаля отново и тогава всичко е ок. Някой може ли да предположи от какво може да се е появил тоя проблем, който най-често се появява, когато колата е студена, но е стояла на дълго на слънце. Заедно с помпата смених и горивния филтър(който беше причината помпата да изгори, тъй като не го бях сменил и се оказа , че е оригиналният филтър на колата на около 140 000 км). Правих и диагностика на ЕКУ-то , изчистихме всички грешки, но проблемът си остана. При подмяната на помпата бях извадил релето и бушона й след което отново ги поставих.Смених о свещите на автомобила с Моторкрафт и пак същото.Това е всичко , което съм правил по колата откакто се появи проблема. Някакви идеи?
Предварително благодаря!!!

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”