Смяна на масло на автоматична скоростна кутия на Scorpio
-
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2010, 13:10
- Модел на автомобила: Ford Scorpio
- Status: Извън линия
Смяна на масло на автоматична скоростна кутия на Scorpio
Здравейте,
Някой има ли информация каква е процедурата при смяна на маслото на автоматична скоростна кутия на Scorpio 97г.Четох разни теми,но информацията за смяната е различна,понеже и скоростните кутии са различни.Интересува ме как да се източи маслото в охладителния радиатор,дали това става само с откачането на маркучите към кутията или си има отделна пробка.Четох,че някои кутии след махането на капака с филтъра вътре имат пробка на турбината която също трябва да се отвърти,за да изтече маслото.Та на Scorpioto как е?Ако някой е сменял маслото или е ходил на сервиз ще съм му благодарен,ако сподели!Благодаря!
Някой има ли информация каква е процедурата при смяна на маслото на автоматична скоростна кутия на Scorpio 97г.Четох разни теми,но информацията за смяната е различна,понеже и скоростните кутии са различни.Интересува ме как да се източи маслото в охладителния радиатор,дали това става само с откачането на маркучите към кутията или си има отделна пробка.Четох,че някои кутии след махането на капака с филтъра вътре имат пробка на турбината която също трябва да се отвърти,за да изтече маслото.Та на Scorpioto как е?Ако някой е сменял маслото или е ходил на сервиз ще съм му благодарен,ако сподели!Благодаря!
- cockyhotty
- потребител
- Регистриран: 26 май 2009, 18:47
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi
Re: Смяна на масло на автоматична скоростна кутия на Scorpio
http://www.youtube.com/watch?v=MsdPAadc9fY" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
Това съм го гледал и не ми върши работа.Мерси все пак!
- cockyhotty
- потребител
- Регистриран: 26 май 2009, 18:47
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi
Що да не ти върши работа? Всеки автомат има кулер-откачаш му маркучите, палиш и наливаш свежо масло докато почне да изкарва чисто масло. Така ще си сигурен, че маслената помпа е изсмукала старото и от хидротрансформатора. Няма нужда да разглобяваш и да си правиш експерименти из вътрешностите на автомата да търсиш къде се точи.
-
- потребител
Най-накрая си смених маслото на скоростната кутия.Ще напиша как става цялата процедура,ако на някой му се наложи й той да сменя.Значи от сайта http://www.fordscorpio.co.uk" onclick="window.open(this.href);return false; четох,че първо се откача охладителя,сваля се картера и изтича около 9л.масло.Ако нямаш охладител е 6л.Сменяш филтъра и гарнитурата ,затваряш картера,закачаш охладителя и наливаш маслото.Но при мен не беше точно така!Значи откачих картера и изтече около 3 литра масло.Откачих и радиатора ,но от там почти не изтече нищо.Наложи се да вкарам въздух с компресора в охладителната система,при което изтече около литър-литър и половина масло.И пак като цяло бях далече от 9л.,а даже в спецификацията на кутията му дават 10,3л.Пробка за изтичане на хидротрансформатора няма!Смених филтъра и затворих картера,а единия маркуч към радиатора не съм го закачал.Налях 4л. масло и запалих колата,като положението на лоста е на паркинг.От откачения маркуч почна да тече черно масло и изчаках докато не се избистри и потече чисто масло.После го закачих долях още около 2,5л.масло,покарах малко да загрее и се наложи да долея около 0,5л. за да си дойде на ниво.И като цяло налях общо 7л.Това е общо взето.Дано да сам полезен на някой.
- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Браво, колега! Добре, че се намират от време, на време такива като теб, да споделят как са се оправили.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.