Помощ за зацепване на ГНПомпа фиеста 1.8 д

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
koki1331
потребител
потребител
Регистриран: 20 апр 2008, 13:39
Модел на автомобила: Ford Escord
Status: Извън линия

Помощ за зацепване на ГНПомпа фиеста 1.8 д

Мнение от koki1331 » 22 май 2010, 10:50

Здравейте,при зацепването на ангр.ремък колянов вал /разпределителен по белези всичко е спазено,а зацепването към помпата показано на снимката ме обърква на 12 или на 11 часа трябва да бъде.
http://kachi-snimka.info/images/jdv1274513983d.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

^^devil_boy^^
потребител
потребител
Регистриран: 15 фев 2007, 16:44
Модел на автомобила: Фиеста 1.8Д
Status: Извън линия

Re: Помощ за зацепване на ГНПомпа фиеста 1.8 д

Мнение от ^^devil_boy^^ » 01 юни 2010, 22:04

помпата има място където се навива щифт с определени размери, въртиш малко по малко докато го навиеш когато това стане значи че помпата е центрирана спрямо разпределителния вал на горна мъртва точка, това зъбно колело не се бара освен ако като си свалял ремъка си го разбутал.центровка по принцип се прави със щифтове които са на помпата и на коляновия вал а за разпределителния заставаш от задната страна/срещуположната на зъбното колело/ и на самия вал има като цепка тя трябва да успоредна с главата тогава вала е в горна мъртва точка. На белези може да разчиташ ако ти си си ги правил иначе е по добре със щифтовете тва е най-сигурния начин. Аз също като правих ремонт гледах белезите обаче като запали мн званеше двигателя и се наложи да барна зъбното колело на разпределителни вал защото при смяна на ремъка се разбута положението и. Надявам се да съм бил полезен.
ima samo dva vida koli Ford i drygi

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”