Проблем с автоматична скоростна кутия на Форд Фюжън

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
gbinnev
потребител
потребител
Регистриран: 28 май 2010, 12:33
Модел на автомобила: Fusion
Status: Извън линия

Проблем с автоматична скоростна кутия на Форд Фюжън

Мнение от gbinnev » 28 май 2010, 12:46

Здравейте,
преди няколко месеца купих нов Форд Фюжън (1.4) с автоматична скоростна кутия. Мисля, че има проблем със скоростната кутия. Според мен превключването на предавките става много бавно. Оборотите падат рязко при превключване и се получава леко придърпване. Карал съм доста коли с автоматични скорости и такова чудо няма! В Мото-Пфое ми казаха, че е нормално. За съжаление когато я купувах нямаха в наличност за да я изпробвам. Сега карам нова кола, но без да съм доволен. Чувството е неприятно.
Някой има ли опит с подобен казус? Мнения?
Лек ден!

Потребителски аватар
Itskin
потребител
потребител
Регистриран: 02 юли 2008, 14:46
Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI '07

Re: Проблем с автоматична скоростна кутия на Форд Фюжън

Мнение от Itskin » 28 май 2010, 19:11

Здрасти колега,

особено на 1 и 2 и малко по-малко на 3 скорост. Преди време карах една фиеста (2006) 1.4 TDCI автоматик и ми направи такова странно впечатление. Мисля, че наскоро имаше тема за това, че на по малките двигатели автоматика е малко по различен...
Както и да е, исках да кажа, че на онази фиеста ме изненада.
Поздрав

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Мнение от DigiPro » 28 май 2010, 21:13

Не съм карал автоматик и не мога да дам конкретен съвет. При Фиеста/Фюжън има 2 вида автоматични кутии. На 1,6 бензин май слагат само класически автоматик, докато на 1,4 бензин и дизел е т.нар. роботизирана кутия. Та тази роботизираната по същество е ръчна кутия с електронно управление. Може би затова и превключването е по бавно, но пък и разхода е по нисък от класическият автоматик и дори и от ръчната.
П.С. Ако разбираш руски език и те интересува можеш да разгледаш http://www.fusionclub.ru. Във форума там има доста полезна информация.
П.С. 2. Ей сега намерих тази тема: http://www.fusionclub.ru/forum/knowledg ... 110733f83e" onclick="window.open(this.href);return false; и в нея пише че е нормално по бавно да превключва Durashift EST и да се усеща загуба на мощност при самото превключване

gbinnev
потребител
потребител
Регистриран: 28 май 2010, 12:33
Модел на автомобила: Fusion

Мнение от gbinnev » 05 юни 2010, 14:22

Благодаря за мненията! Явно е нормално. Не че щях да я купя ако знаех..... Успокоението ми е че, колата е на съпругата ми, а тя ускорява плавно и не се чувства чак толкова.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”