Форд Фокус 1999 1.6 Зетек-СЕ. КОРА ПОД ДВИГАТЕЛ-ИМА ЛИ?

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
peterpetroff
потребител
потребител
Регистриран: 01 мар 2007, 21:41
Модел на автомобила: Ford Focus Trend, Zetec 1.6i 16V SW 1999
Status: Извън линия

Форд Фокус 1999 1.6 Зетек-СЕ. КОРА ПОД ДВИГАТЕЛ-ИМА ЛИ?

Мнение от peterpetroff » 04 юни 2010, 10:22

Здравейте, Колеги!
Придобих въпросния Фокус преди около месец от автокъща- външно и вътрешно беше лъснат като за продаване, а двигателя така се бяха постарали да изчистят, че изглеждаше като чисто нов...И така, това беше преди месец.
Понеже напоследък времето е много дъждовно, забелязах, че двигателя много лесно се цапа с кал и вода в дъждовното време, което лично мен никак не ме радва. :(
Въпросът ми е, дали фабрично на Фокус произведен 04.1999 Комби Тренд 1.6 Зетек-Се има кора под двигателя или такава не е предвидена?
При мен такава кора липсва и мисля, че заради това мотора се цапа толкова лесно. Колата е сглобявана във Валенсия, Испания в случай, че това има някакво значение.
Друго, което ме притеснява е това, че ако кората е превидена като фабричен монтаж дали без нея двигателя остава незащитен отдолу към вода и да не стане някоя голяма беля от цялото това мокрене в дъждовно време?

Благодяря предварително за отговорите!

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Re: Форд Фокус 1999 1.6 Зетек-СЕ. КОРА ПОД ДВИГАТЕЛ-ИМА ЛИ?

Мнение от mrdds » 04 юни 2010, 16:53

Не се шашкай!
80% от колите втора ръка нямат кори-къде счупени,къде забравени по сервизите,къде изобщо не сложени...
Двигателя е обезопасен и освен да се замърси външно друго няма какво да му стане от водата и пясъка от пътя.
Моя също няма,но най евтиното ,което намерих в Пловдив беше към 90лв и то тайванска от Автосклад .Колега си купи такава за неговия фокус и каза,че нито една дупка не съответства на фабричните отвори за захващане.Търсил някакви винтове,дупчил дупки и я захванал де,но на мен лично ми се свидят 90 лв за нещо почти непотребно.
Виж ако ми пръка под гъ*а и 900 ше дам ...:)

Потребителски аватар
peterpetroff
потребител
потребител
Регистриран: 01 мар 2007, 21:41
Модел на автомобила: Ford Focus Trend, Zetec 1.6i 16V SW 1999

Мнение от peterpetroff » 04 юни 2010, 18:11

Много благодаря за отговора!
Освен да търся такава кора някъде по моргите (до 40-50лв. максимум) друго не се сещам какво мога да направя...Наистина 90 лв. за непасващата кора никак не са оправдани.
Но щом казваш, че около 80% от колите втора ръка в БГ са без такива кори, то значи, че такава кора ще е супер-екзотика и едва ли не третирана като изключително рядък експонат, ако изобщо се намери някъде в морга. :lol: :D

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Мнение от mrdds » 04 юни 2010, 18:22

Ами да ти кажа в нашите морги 1-2 пъти съм ходил да търся неща...първо отношението им към частите е като с боклуци,всичко е под дъжда,не се развиват гайки ,а се реже с флекса....не бих си и помислил,че ще остане здрава там кора.

А и тази тайванската само дупките и не съвпадаха.Иначе като форма си е същата като оригиналната...нали по калъп ги правят.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”