Изключване на 3-та скорост на Мондео ТД
-
- потребител
- Регистриран: 24 май 2010, 14:49
- Модел на автомобила: '04 Mondeo Mk3 2.0 TDCI estate
- Status: Извън линия
Изключване на 3-та скорост на Мондео ТД
Здравейте на всички от около седмица съм собственик на Мондео ТД и има описан в заглавието. Проблема не се проявява на всяко превключване а понякога въпросът е че зачисти. На какво се дължи това (синхроизатори, или изронени зъби)? Проблемис другите скорости нямам. Преди да купя колата ходи на "майстор" за същия проблем който отсече : - "Зад кормилното устройство било виновно" . Дайте съвет какво да правя този проблем е за сметка на продавача т.к. такава ни е уговорката дори и ако трябва нова кутия да се купува. Колата е 97 година. Търсех с търсачката но не намерих конкретен отгвор, извинявам се ако има такава тема и админите ако преценят могат да изтрият темата. Поздрави
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Изключване на 3-та скорост на Мондео ТД
Проблема е в муфата, надали ще намериш само муфа а и цената сигурно ще е по-висока от кутия втора употреба. Направо сменяй кутията, така и иначе трябва тази да се свали за да се ремонтира.
Има още един вариант, да не е регулирана щангата на превключвателя или каренцето и да е износено, може да се нуждае само от реглаж.
Има още един вариант, да не е регулирана щангата на превключвателя или каренцето и да е износено, може да се нуждае само от реглаж.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 24 май 2010, 14:49
- Модел на автомобила: '04 Mondeo Mk3 2.0 TDCI estate
Re: Изключване на 3-та скорост на Мондео ТД
Мерси за отговорите на всички отзовали се.
Работата отива към смяна на цяла кутия и още нещо скоростната кутия от Ескорт със същият мотор(endura de) ще пасне ли за мондео (имам опасения че са различни но нека по запознати да кажат)

П.П Разбрах че скоросните кутии ще паснат МТХ-75. Имам още един въпрос забелязах че изклюва от скорост предимно при загрят мотор - възможно ли е да няма достатъчно маслои от това да е проблема???

П.П Разбрах че скоросните кутии ще паснат МТХ-75. Имам още един въпрос забелязах че изклюва от скорост предимно при загрят мотор - възможно ли е да няма достатъчно маслои от това да е проблема???