TPS проблем на Фокус 1.6
- JoroM
- потребител
- Регистриран: 17 дек 2005, 21:43
- Модел на автомобила: 99* Focus 1.6 Turbo, Audi A3 1.8T+
- Status: Извън линия
TPS проблем на Фокус 1.6
Имам следния проблем, доста по-силно изявен на бензин отколкото на газ: при леко подаване на газ при достигане на около 2200 об се получава някакво прекъсване, колата започва да глъхне....през това време аз продължавам да натискам плавно газта и в един момент - към края на хода на газта колата така да се каже се отпушва и се изфорсира. Това го прави при много леко подаване на газ на място, при по-бързо подаване на газ не се усеща тази дупка м/у 2 к и 3к об. В движение пък ако подам газ м/у 2 и 3 к особено ако е на бензин заглъхва и едва набира, на газ е поносимо но и там се усеща че губи мощност...дотук всеки който е наясно с нещата ще каже ТПС...да ама нещата не са толкова прости: измерено е напрежението идващо по едната жица към ТПС-а: 5V колкото и трябва да е. Измерено е напрежението при свързана букса към ТПС-а когато е на контакт, и там са в норма напреженията. измерено е съпротивлението от затворено до отворено положение на дросела, и там в норма! НЯМА НИКАКВИ ПРЕКЪСВАНИЯ ИЛИ ПРЕСКАчАНИЯ на показанията при мерене - показанията се променят плавно! Освен това имам още един ТПС които при мерене е 100% здрав, но като го сложа на дросела и прави същите номера като моя...е не мога да повярвам че и двата са прекъснали точно на 2200 об и то при пложение че и двата са измерени според методиката от АУТОДАТА с мултицет и явно са здрави...почвам да си мисля че компа не чете правилно сигналите от ТПС-а...
Освен ТПС-а съм проверил дебитомера с мултицет пак по Аутода методиката - всичко е ОК, скоро смених горивен филтър, налягането на горивото също е проверено - 4 Бара.
Преди няколко месеца закачах колата на професионален тестер - нямаше грешки , а иначе аз при всяко нулиране на километража си проверявам за грешки на дисплея на километража но и там не е показвала грешки досега.
Но ми се струва че от доста време го имам този проблем с прекъсването при подаване на газ на място, но не се усещаше по време на движение, а сега вече се усеща и то много....толкова се задълбочи тоя проблем, че ако нямах газово нямаше да я карам, толкова тегаво върви на бензин в момента.
Давайте предположения какво може да е......някои има ли подобен проблем.
Освен ТПС-а съм проверил дебитомера с мултицет пак по Аутода методиката - всичко е ОК, скоро смених горивен филтър, налягането на горивото също е проверено - 4 Бара.
Преди няколко месеца закачах колата на професионален тестер - нямаше грешки , а иначе аз при всяко нулиране на километража си проверявам за грешки на дисплея на километража но и там не е показвала грешки досега.
Но ми се струва че от доста време го имам този проблем с прекъсването при подаване на газ на място, но не се усещаше по време на движение, а сега вече се усеща и то много....толкова се задълбочи тоя проблем, че ако нямах газово нямаше да я карам, толкова тегаво върви на бензин в момента.

Давайте предположения какво може да е......някои има ли подобен проблем.
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2008, 14:27
- Модел на автомобила: Mondeo 93' 2.0 16v Mondeo ST220 2,5Т
Corsa 99" 1.0 12v
Mondeo 99" 2.0 16v - Местоположение: Габрово
Re: TPS проблем на Фокус 1.6
Самодиагностиката хваща малко грешки, така че не разчитай на нея. Никъде не си писал за газовата уредба ,поне каква е. Имам съмнения за О2 сензора, но трябва диагностика или мерене.
- JoroM
- потребител
- Регистриран: 17 дек 2005, 21:43
- Модел на автомобила: 99* Focus 1.6 Turbo, Audi A3 1.8T+
Re: TPS проблем на Фокус 1.6
Тва за самодиагностиката е ясно, но писах и че съм закачал колата на професионален тестер и нямаше грешки преди няколко месеца. А тоя проблем си го има отпреди, само че в доста по-лека форма отсега.
Газовия инжекцион е латвийски - TAMONA, досега проблеми с него не съм имал. Ламбдата си работи както трябва
Газовия инжекцион е латвийски - TAMONA, досега проблеми с него не съм имал. Ламбдата си работи както трябва