форд фокус забива
-
- потребител
- Регистриран: 05 сеп 2010, 13:56
- Модел на автомобила: focus
- Status: Извън линия
форд фокус забива
здр. колеги количката ми е фокус 1.8 tdci 2004, проблема е следния при рязко подаване на газ от 3 на 4 или 4 на 5
при преминаване на 3000 оборота светва лампата на подгряващата свещ и колата влиза в авариен режим, при рестартиране на двигателя се оправя до следващото ускорение,ходих в мото пфое и там ми казаха Че изписва Че помпата ми дава проблем и е за смяна, при тях ми казаха една цена направо ми се дорева,посЪветваха ме да не се доверявам на тези от мото пфое отидох на още 3 майстори с диагностика,те ме посЪветваха сЪвсем други неща датчик за високо налягане, дебитометър, те бЪркали информацииата към помпата и за това дава грешка помпа,интересното е че един познат ме посЪветва Че е имал подобен проблем само Че с опел и проблема му е бил дебитометъра, каза ми да го махна да видим какво ще стане, махам го и колата няма ниакакв проблем , 5000 на 3 и 4 без проблеми няма забиване,питането ми е вЪзможно ли да е дебитометъра проблема да бЪрка всичко, казаха ми че помпата дава сЪвсем други признаци, а моята кола пали перфектно не мени обороти не гасне
мериха ми дюзите всичко е наред еднакво налягане дават, всиЧки майстори дигат рЪце и казват да ходя в АВЕЛ пловдив но там ми казват че не е никакЪв дебитометър а е помпата, просто незнам какво да правя, ако някой има подобни проблеми моля за съвет
мод: Използвай бутона "промени"
при преминаване на 3000 оборота светва лампата на подгряващата свещ и колата влиза в авариен режим, при рестартиране на двигателя се оправя до следващото ускорение,ходих в мото пфое и там ми казаха Че изписва Че помпата ми дава проблем и е за смяна, при тях ми казаха една цена направо ми се дорева,посЪветваха ме да не се доверявам на тези от мото пфое отидох на още 3 майстори с диагностика,те ме посЪветваха сЪвсем други неща датчик за високо налягане, дебитометър, те бЪркали информацииата към помпата и за това дава грешка помпа,интересното е че един познат ме посЪветва Че е имал подобен проблем само Че с опел и проблема му е бил дебитометъра, каза ми да го махна да видим какво ще стане, махам го и колата няма ниакакв проблем , 5000 на 3 и 4 без проблеми няма забиване,питането ми е вЪзможно ли да е дебитометъра проблема да бЪрка всичко, казаха ми че помпата дава сЪвсем други признаци, а моята кола пали перфектно не мени обороти не гасне
мериха ми дюзите всичко е наред еднакво налягане дават, всиЧки майстори дигат рЪце и казват да ходя в АВЕЛ пловдив но там ми казват че не е никакЪв дебитометър а е помпата, просто незнам какво да правя, ако някой има подобни проблеми моля за съвет
мод: Използвай бутона "промени"
- vanko
- потребител
- Регистриран: 23 юни 2007, 21:10
- Модел на автомобила: Ford Galaxy-1.9 TDI- 90hp "98;KiA c'eed 1.6 CRDi
- Контакти:
Re: форд фокус забива
А като си без дебитомер не се ли повиши разхода на гориво?
Последна промяна от vanko на 18 сеп 2010, 00:12, променено общо 1 път.
- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
При изключен дебитомер би трябвало ЕКУ-то да мине в авариен режим, да вдигне много разхода и да върви относително прилично, за сметка на разход и екологични показатели. Така че не е задължително да е дебитомера. - само предположение, не го приемай на 100%.
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Авел Пловдив(или т.н.р Боша на Кукленско шосе) е един от най добрите сервизи за дизели в южна България.Имам двама познати техници там и наистина си разбират от работата.Преди всичко имай предвид,че монтьорите са като докторите -всеки има различна диагноза и предлага различно лечение.В който и сервиз да идеш преди да започнат смяна на нещо си направи уговорката,че ако не е то ще си го свалят и няма да плащаш и лев,или поне не и за смяна на работещ модул.
Ние тук не сме врачки да метнем една шепа боб и да ти кажем какво е дефектирало на колата ти.
Във всеки случай си приготви парички щото на TDCI-то дали помпа или дебитомер все клонят към 500лв
Ние тук не сме врачки да метнем една шепа боб и да ти кажем какво е дефектирало на колата ти.
Във всеки случай си приготви парички щото на TDCI-то дали помпа или дебитомер все клонят към 500лв
Последна промяна от mrdds на 17 сеп 2010, 18:04, променено общо 1 път.
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
за помпата си изтървал една цифра ,към 2500 е нова
дебитомера е под 300 лв но тия симптоми не са от него .. провери колата ти с делфи или сименс горивна система е - пише го на помпата и инжекторите и го сподели в темата

- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Точно поради тези причини си смених TDCI-то с бензинов фокус.
Тя колата струва вече 5000лв, а то остава 2500лв да дадеш за помпа,заеби...
В Авел не продават оригинални части,там са Бошове,Мошове,Лукаси и т.н,вероятно ще да е по евтина от оригиналната.
Тя колата струва вече 5000лв, а то остава 2500лв да дадеш за помпа,заеби...
В Авел не продават оригинални части,там са Бошове,Мошове,Лукаси и т.н,вероятно ще да е по евтина от оригиналната.
-
- потребител
- Регистриран: 05 сеп 2010, 13:56
- Модел на автомобила: focus
добре де колеги може ли някой да ми обясни защо като карам без дебитометър няма проблем, не би ли трябвало ако е проблема в помпата да си остане при махнат дебитометър,и какви са признаците на проблем в помпата,защото ми казаха че са трудно палене,промяна на оборотите,гаснене
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
при тия коли не се работи със симптоми ,за това тия в МР не са и лекари ... влиза в авариен режим - записва грешка ,тая грешка означава нещо конкретно и така .. щом с изключен дебитомер не го прави пробвай да го смениш той не е много скъп .. можеш да пробваш и да го зачистиш в нета има описание с картинки как се прави .. а помпата преди да се пипа първо се сменят за проба клапаните и( естествено с оборотни а не да си ги купиш и да установиш че не е от тях ) скъпи части се сменят само ако е 100% сигурно че е от тях проблема