Проблем с хидравликата Ескорт 1.8 16V 92г.
-
- потребител
- Регистриран: 26 авг 2007, 15:43
- Модел на автомобила: Форд Ескорт 1.8 16 V 105 Hp.
- Status: Извън линия
Проблем с хидравликата Ескорт 1.8 16V 92г.
Здравейте колеги.Напоследък сутрин е 8-10 градуса,когато излизам за работа.Докато беше по-топло лятото нямах проблем.Значи при тръгване волана се върти все едно няма хидравлика. При по ниските температури при първите 15-20 метра няма хидравлика на волана.След това все едно нещо се отпушва и няма проблем.Хидравличното масло не е сменяно незнам от кога.... а може би е вече за смяна.Въпроса ми е дали е от него и как да процедирам да го сменя.Вече си идва зима и сигурно при минусови температури няма да се оправи с няколкостотин метра.Трябва ли да се прочисти цялата система или да източа от казанчето старото и да налея ново хидравлично масло.
- cockyhotty
- потребител
- Регистриран: 26 май 2009, 18:47
- Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi
Re: Проблем с хидравликата Ескорт 1.8 16V 92г.
Хидравличното масло можеш да смениш като разкачиш връщащият маркуч от рейката към казанчето. Палиш, старото масло се източва в предварително подготвен съд и наливаш едновременно с това ново масло до пълно прочистване. Използва се масло за автомати Dexron D2/3, марката не е от значение. Дано смяната даде ефект.
-
- потребител
- Регистриран: 26 авг 2007, 15:43
- Модел на автомобила: Форд Ескорт 1.8 16 V 105 Hp.
Re: Проблем с хидравликата Ескорт 1.8 16V 92г.
Утре ще го сменям и ще кажа какъв е резултата.Възможно ли да е пресечено,че му бях доливал друго,а старото не се знае какво е било и е възможно да е гъсто в момента,а и така ми се струва.