Проблем в спирачките на Мондео

Предно/задно окачване. Джанти и гуми. Кормилна уредба. Спирачна система.
kretchmer
потребител
потребител
Регистриран: 02 ное 2010, 18:06
Модел на автомобила: Fored Mondeo
Status: Извън линия

Проблем в спирачките на Мондео

Мнение от kretchmer » 15 ное 2010, 21:03

Здравейте, отскоро имам форд мондео МК2. Още при покупката забелязах, че задните дискове не са лъскави, но се надявах, че с малко каране ще се оправят. Това разбира се не стана а и двата задни диска са с ръжда. При подробен оглед забелязах, че работните цилиндри не работят а и няма ръчна спирачка. Дайте съвет дали е от клеясали цилиндри или има запушен маркуч.

Потребителски аватар
cockyhotty
потребител
потребител
Регистриран: 26 май 2009, 18:47
Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi

Re: Проблем в спирачките на Мондео

Мнение от cockyhotty » 22 ное 2010, 09:21

Със сигурност са блокирали апаратите. Това е на прима виста от разстояние.

kretchmer
потребител
потребител
Регистриран: 02 ное 2010, 18:06
Модел на автомобила: Fored Mondeo

Мнение от kretchmer » 22 ное 2010, 12:30

Не мога да разбера от прочетената литература, дали Мондео-то има клапан-регулатор за налягането на задни спирачки при натоварен автомобил. На един приятел - с друга марка автомобил - беше блокирал точно този клапан. При това положение нямаше достатъчно налягане към задните спирачки. Е, той го реши твърде кардинално - шунтира го. Ако има знаеш ли къде е?

Потребителски аватар
cockyhotty
потребител
потребител
Регистриран: 26 май 2009, 18:47
Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi

Мнение от cockyhotty » 23 ное 2010, 23:21

На моделите без АБС ги има тези клапани (ограничават налягането към задните спирачки при силно натискане), намират се на линиите от спирачната помпа към задните спирачки на металните тръбопроводи, видими се при поглед отгоре над спирачната помпа. :) Дано да е от това. :)
http://www.auto-parts.spb.ru/cat/fo/fo. ... _q9oDqV0/s
Става въпрос за елемент 9. Ако си с АБС, той иземва функциите на този клапан и не позволява колелата да блокират.

Потребителски аватар
mi6o
потребител
потребител
Регистриран: 11 авг 2007, 10:20
Модел на автомобила: Мондео МК3, 2.2 ТДЦИ, 2005 г., 155 к.с. (коНби), Мондео МК 2 (коНби) / 1.8 ТД / 98 г. /90 к.с. ( бивш Ескорт 1.8 ТД / 98 г. / 90 к.с. , още по-бивша Фиеста 1.25 / 16 кл. / 75 к.с. / 96 г. )

Мнение от mi6o » 19 окт 2013, 21:23

Здравейте колеги. Имам почти същия яд с мойте задни дискове само,че имам някаква ръчна и дисковете имат някакво загатване,че апаратите работят-има участъци с изтрита ръжда,при натиснати спирачки не се въртят на ръка въпреки,че напъвам колкото мога с лоста. Като свалих накладките видях,че буталцето не е като на предните,а има 4 канала и е плътно. Въпроса ми е как се прибира на вътре-като предните или се върти самото буталце с някакъв по-специален инструмент. Чувал съм,че има спирачни апарати на които буталцата са им на резба,но никога не съм правил....даже не съм и виждал :) . Дали има и колега който е сменявал задните дискове и иска да даде едно рамо,че това май ще да е голям филм :lol: . Утре ще гледам да кача и снимки за всеки случай.
Поздрави

Потребителски аватар
mi6o
потребител
потребител
Модел на автомобила: Мондео МК3, 2.2 ТДЦИ, 2005 г., 155 к.с. (коНби), Мондео МК 2 (коНби) / 1.8 ТД / 98 г. /90 к.с. ( бивш Ескорт 1.8 ТД / 98 г. / 90 к.с. , още по-бивша Фиеста 1.25 / 16 кл. / 75 к.с. / 96 г. )

Мнение от mi6o » 20 окт 2013, 21:06

Ето и снимките :
Изображение
Изображение
Благодарение на едно приятелче което ми даде акъл разбрах,че буталото се прибира като се върти. Става с обикновен гаечен ключ като сложиш двата върха на ключа в каналите и въртиш на дясно. Прибира се все едно,че е на резба и става много лесно. Как обаче работи като натиснеш педала на спирачката си нямам идея но по-важното е,че разбрах това което ми трябваше :D: .
Изображение
Изображение
Това са снимки от зад на главината и единия болт,който държи спирачния апарат. Вече се сещам се как ще сменя дисковете,освен ако някой торкс от тия не стане кръгъл :lol: .

Поздрави

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 20 окт 2013, 21:31

Къде я видя тая ръжда? По самия диск?
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
mi6o
потребител
потребител

Мнение от mi6o » 20 окт 2013, 21:39

Да. Обаче забравих да снимам самите дискове .

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 20 окт 2013, 21:50

Може и буталца да са, маркучи...Като ще сменяш, сменяй и ревизирай всичко по веригата-не е скъпо. Хубавото на модела с 4-те диска е, че не е предразположен да остава без задни спирачки като модела с барабаните.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Потребителски аватар
mi6o
потребител
потребител

Мнение от mi6o » 20 окт 2013, 22:04

Маркучите изглеждат много добре,тръбичките и те са добре. Мисля да сменя дисковете и накладките само,но преди това ще я кача на канал да я огледам по-обстойно от долу и каквото трябва-смяна и така. Стига разбира се някой от тия торксове,които държат спирачния апарат да не се замаже и да стане кръгъл,че тогаз ще стане чудничко :lol: .

Отговори

Върни се в “ХОДОВА ЧАСТ”