Ел. стъкла Ескорт - автоматияни???
-
- потребител
- Регистриран: 29 юни 2005, 16:01
- Модел на автомобила: Ford FOCUS 1.8 TDCi 115ps
- Status: Извън линия
Ел. стъкла Ескорт - автоматияни???
Някой да е правил опити да направи и дясното стъкло на Ескорта да се сваля автоматияно като лявото? Някой да има схемата ( и точните елементи за нея) на релето за тази автоматика? А някой да е пробвал да ги направи и да се вдигат автоматично?
Ще се радвам ако има Мнения, идеи и личен опит най-вече.
Ще се радвам ако има Мнения, идеи и личен опит най-вече.

- TED
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2004, 23:31
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 '94
Ford Cougar 2.5 '00
Ford Mustang GT '07 - Местоположение: Пловдив
Мондео-то е също с "one touch down" опция само на шофьорската врата, тя се управлява от реле, намиращо се във самата врата. Ако искаш да добавиш и "автоматично" вдигане догоре се добавя още едно допълнително реле. Пасажерските врати понеже по рождение си нямат нищо искат добавяне по две релета във всяка, едно за горе и едно за долу.
Релетата са специални, следят тока на мотора. Отиваш в някоя автоморга и питаш за такова от Мондео или Ескорт, на мен ми продадоха 3 за по 10лв. парчето.
http://www.btinternet.com/~madmole/Refe ... Pages.html
На този URL ще видиш какво трябва да се направи, ако не ти стане ясно по-добре не се захващай.
Мисля да кача "step by step" ръководство със снимки как се "автоматизират" двете предни врати на Мондео.... ама като имам време
Релетата са специални, следят тока на мотора. Отиваш в някоя автоморга и питаш за такова от Мондео или Ескорт, на мен ми продадоха 3 за по 10лв. парчето.
На този URL ще видиш какво трябва да се направи, ако не ти стане ясно по-добре не се захващай.
Мисля да кача "step by step" ръководство със снимки как се "автоматизират" двете предни врати на Мондео.... ама като имам време

"Здравият разум е колекция от предрасъдъци, събрана до 18-годишна възраст."
А. Айнщайн
Ford Mondeo 1.8 16V MK1 '94
Ford Cougar 2.5 v6 '00
Ford Mustang GT '06
А. Айнщайн
Ford Mondeo 1.8 16V MK1 '94
Ford Cougar 2.5 v6 '00
Ford Mustang GT '06
-
- потребител
- Регистриран: 29 юни 2005, 16:01
- Модел на автомобила: Ford FOCUS 1.8 TDCi 115ps
TED написа:Мондео-то е също с "one touch down" опция само на шофьорската врата, тя се управлява от реле, намиращо се във самата врата. Ако искаш да добавиш и "автоматично" вдигане догоре се добавя още едно допълнително реле. Пасажерските врати понеже по рождение си нямат нищо искат добавяне по две релета във всяка, едно за горе и едно за долу.
Точно за това иде реч.
Благодаря за инфото.