Нова бобина за фокус МК1

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
vankatax
потребител
потребител
Регистриран: 22 яну 2009, 21:44
Модел на автомобила: Focus MK1
Status: Извън линия

Нова бобина за фокус МК1

Мнение от vankatax » 28 фев 2011, 23:21

Здравейте, карам фокус 1,8 1998 година от две години, да споделя че досега не съм имал особенни проблеми с колата и като цяло съм доволен.
От два-три дена взе да прекъсва непръкъснато няма мощност.... и така се озовахме в сервиза на мото пфое. След диагностика ми казаха че
за смяна са свещите и бобината. (свещите така или иначе не съм ги сменял и се надявах че ще мина само с тях, но май няма да стане)
Казаха ми че има два варианта при тях - оргинална бобина - 267 лв - нещо като цяло цената не ме устройва
и имали някакъв заместител на по приемлива цена около 140 лв но е нямат на склад(защо ли? и и доставката е над 14 дена)
Въпроса ми е следния , като цяло това е срещан проблеми при фокусите и до някъде при мондео - това установих по форума :

Въпросите са няколко: Някой купувал ли е неоргинална бобина, цена и впечатления
и евентуално майстор някъде за смяната пак цена и впечатления :)
Благодаря.

achod
потребител
потребител
Регистриран: 27 окт 2010, 23:32
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.4/16v/Bi-Fuel/ 2010г.
Ford Focus 3 1.6 Ti-VCT 125 к.с.
Status: Извън линия

Re: Нова бобина за фокус МК1

Мнение от achod » 03 мар 2011, 19:57

Карам четвърти месец с неоригинална бобина марка ''Huco''-германска.Купих я за около 85 лева с гаранция 6 месеца.До момента нямам оплаквания.Колко ще изкара-божа работа :| Сменя се много лесно,не вярвам да ти трябва майстор.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”