въпрос за вградена навигация на форд фокус 2002
-
- потребител
- Регистриран: 12 мар 2011, 20:26
- Модел на автомобила: focus
- Status: Извън линия
въпрос за вградена навигация на форд фокус 2002
Здравейте,
ИСкам да попитам дали някой има опит с вградната навигация на форд фокус 2002. Навигацията е с малък/около 2 инча/ монохромен дисплей и трябва някакъв диск да се слага. Ще съм много благодарен за всякаква информация, понеже днес цял ден търсих и нищо не открих за тази навигация.
Интересува ме конкретно:
- работи ли това чудо и приложимо ли е?
- има ли бг карта?
- може ли да работи радиото, докато тази навигация работи
- говори ли или само показва накъде да ходиш
ето как изглежда
Благодаря предварително, ако някой реши да помогне
ИСкам да попитам дали някой има опит с вградната навигация на форд фокус 2002. Навигацията е с малък/около 2 инча/ монохромен дисплей и трябва някакъв диск да се слага. Ще съм много благодарен за всякаква информация, понеже днес цял ден търсих и нищо не открих за тази навигация.
Интересува ме конкретно:
- работи ли това чудо и приложимо ли е?
- има ли бг карта?
- може ли да работи радиото, докато тази навигация работи
- говори ли или само показва накъде да ходиш
ето как изглежда

Благодаря предварително, ако някой реши да помогне

- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
Re: въпрос за вградена навигация на форд фокус 2002
за подобно старо нещо( не знаех че съществува) подробна карта на БГ няма да се намери .. най много някоя на Европа като в БГ ще ги има само главните пътища
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Доколкото знам, за да проработи е необходим оригинален диск или добро копие. Дори и да намериш, няма да ти върши работа, освен ако не пътуваш в Западна Европа! Според мен - за навигация има далеч по удобни, евтини и цветни решения 

-
- потребител
- Регистриран: 12 мар 2011, 20:26
- Модел на автомобила: focus
Добре, разбрах 
Тогава да попитам още нещо по темата - може ли да се сложи нещо такова на моделите, които го нямат
http://www.w2audio.com/buy-ford-c-max-a ... 788f-.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Замислил съм се да взема фокус и има добри предложения. Лошото е че радиото им е с касета, или със CD, като и в двата случая изглежда много зле
Може ли да се замени със нещо по-съвременно?
п.с. извинявам се, ако е коментирано преди.

Тогава да попитам още нещо по темата - може ли да се сложи нещо такова на моделите, които го нямат
http://www.w2audio.com/buy-ford-c-max-a ... 788f-.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Замислил съм се да взема фокус и има добри предложения. Лошото е че радиото им е с касета, или със CD, като и в двата случая изглежда много зле

- иво г. иванов
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2010, 14:31
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 zetec-s 2000 ,renault 19
Виж края на тази тема :http://www.clubford.org/forum/viewtopic ... a&start=80
Ако искаш прочети и тук - http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=40&t=1210
Ако искаш прочети и тук - http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=40&t=1210
Не е срамно да не знаеш - срам е да не питаш!
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Става!homer написа:Добре, разбрах
http://www.w2audio.com/buy-ford-c-max-a ... 788f-.html" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Колкото до касетите и дисковете.... има сносни трансмитери за 15-25 лева - слагаш и забравяш за всичко. Трансмитерите обикновено работят с повечето карти, имат USB и aux.....
- Pyrhel
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
- Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi - Местоположение: София
- Контакти:
Става, аз за моето мондео точно този вариант го бях огледал доста докато не видях, че подсветката му е червена и се отказах.
Тия оригиналните пискат за някакви специални копия, а като се обновява софтуера му - само оригинален, че има много брикнати навигации. Като цяло - аз за себе си реших какво да направя - никакви фабрични навигации, защото не са им хубави картите за България. Хубав плеър (можеш да разгледаш Сонитата) и после отделен GPS - с Win CE, на който мога да сложа какъвто искам софтуер за навигация.
Тия оригиналните пискат за някакви специални копия, а като се обновява софтуера му - само оригинален, че има много брикнати навигации. Като цяло - аз за себе си реших какво да направя - никакви фабрични навигации, защото не са им хубави картите за България. Хубав плеър (можеш да разгледаш Сонитата) и после отделен GPS - с Win CE, на който мога да сложа какъвто искам софтуер за навигация.