Питане за копчето за огледалата и за осветеност на таблото
- bikercho
- потребител
- Регистриран: 06 авг 2009, 22:04
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 2.0 sedan Ghia,
Ford Mondeo MK1 2.0 sedan Ghia - Status: Извън линия
Питане за копчето за огледалата и за осветеност на таблото
Здравеите колеги искам да питам не трябва ли копчето за регулаж на огледалата да свети и копчето за яркоста на таблото да светят мондеото ми е 97 година производство на маика на мондеото 94 година копчето за осветеност на таблото свети но моето сякаш няма крушка там ако някои знае нещо ще съм му благодарен , а и опитвах да вадя копчето за яркоста на таблото но не може ако някои знае как се вади да пише благодаря предварително
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Питане за копчето за огледалата и за осветеност на таблото
Това зa осветлението на таблото свети със сигурност,но много трудно се сваля ако изгори крушката.Самото копче е с кофти захващане и си е все същата играчка,независимо на кой модел табло е монтирано.
Копчето за огледалата...не съм сигурен дали свети...това нещо съм го пипал за пръв и полседен път като купих колата и трявба да го погледна дали свети...
Копчето за огледалата...не съм сигурен дали свети...това нещо съм го пипал за пръв и полседен път като купих колата и трявба да го погледна дали свети...
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
'97-ма с кое Мондео си? МК1 или МК2 ?
Давам информация за МК1:
При мен не светят и двете, но според схемите:
1) потенциометъра за регулиране на яркостта трябва да има лампичка (стр. 39, поз. 52)
2) копчето за огледалата няма лампичка (стр. 46, поз. 168)
ето схемите:
http://www.zahranvane.com/ford/1923-12.PDF" onclick="window.open(this.href);return false;
Давам информация за МК1:
При мен не светят и двете, но според схемите:
1) потенциометъра за регулиране на яркостта трябва да има лампичка (стр. 39, поз. 52)
2) копчето за огледалата няма лампичка (стр. 46, поз. 168)
ето схемите:
http://www.zahranvane.com/ford/1923-12.PDF" onclick="window.open(this.href);return false;
- bikercho
- потребител
- Регистриран: 06 авг 2009, 22:04
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 2.0 sedan Ghia,
Ford Mondeo MK1 2.0 sedan Ghia - Status: Извън линия
аз съм с МК2 и на 2 те копчета няма лапмички
-
- потребител
- Регистриран: 28 апр 2011, 11:41
- Модел на автомобила: mondeo mk2
И моето копче за огледалата не свети,но това за усилването на светлината на таблото свети.Искам да ви попитам как да си извадя копчето за фаровете и да му сменя крушката за да светне
.

- ivan_don4ev
- потребител
- Регистриран: 05 апр 2009, 17:19
- Модел на автомобила: Focus 1.6 16v и Mondeo 1.8 tdi
Дърпаш волана към теб и нагоре (ако ти се регулира) след това хващаш самия панел (целия) където са сложени копчетата за фаровете за осветлението на таблото и регулиране на фаровете и Дърпаш той е на едни щипки няма опасност да го счупиш(поне аз така го вадя мойто) При мен крушката е 5w и ми е поразтопила малко държача на фасонката незнам как е при теб, но аз мисля да слагам диодна да не се нагрява толкова пластмасата. Ако някой я е сменял сдруга крушка нека сподели с каква.martoyy написа:И моето копче за огледалата не свети,но това за усилването на светлината на таблото свети.Искам да ви попитам как да си извадя копчето за фаровете и да му сменя крушката за да светне.
- momo76
- потребител
- Регистриран: 21 окт 2006, 16:11
- Модел на автомобила: Фиеста 1.25 2001г.
Оригиналната крушка е 2 или 3W. И аз сложих 5 и стопи пластмасата, сега сложих диодна ама не свети както трябва - слабичка е.
- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
Аз пък сложих 1W, щот не намерих никъде като оригиналните. Влиза малко с разместване на пластините в старата фасунга, за да се задържи да не изпадне. Свети малко по-слабичко, но се вижда добре.
- kriki
- потребител
- Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
- Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec
при мондео мк2 не свети нито един от трите обсъждани бутона. Единственият бутон който може да се направи да свети(и то само врътката без символчето на километражче отстрани) е този за силата наосветяване на таблото.
-
- потребител
- Регистриран: 28 апр 2011, 11:41
- Модел на автомобила: mondeo mk2
При мен си свети копчето за усилване на таблото,но точно копчето за фаровете не свети само кръгът около него.Благодаря за отговорът постигнах успех само сас крагът около копчето за фаровете