Боядисване на спирачни апарати и барабани
- vgp.sas
- потребител
- Регистриран: 04 яну 2010, 19:15
- Модел на автомобила: Ford Fiesta mk3 -1118 cс, petrol, Kent/HCS
- Status: Извън линия
Боядисване на спирачни апарати и барабани
Видях, че в други форуми е описано със снимков материал как се прави това, реших и аз днес да напиши няколко реда тук.
Реших да си пооправя барабаните и предните спирачни апарати, че бяха много ръждясали (само барабаните), а след като сложих лети джанти на Фиестичката, стана много грозно и се виждаше.
Трябва да се сдобиете с спрей за спирачни апарати DupliColor (за него има най-добри отзиви). Предлага се в четири цвята: червен, жълт, син и светло син. Закупих си го от Бриколаж и струваше 9,95. На мен ми стигнаха 2 опаковки, даже ми остана малко.

Трябва ви и коресилин за обезмасляване и почистване. На "Селт" е добър и струваше 2,99 в Бриколаж.

Накрая ви трябва и преобразовател на ръжда. Всякакъв върши работа, изключая българския на Селт, който е зелен на цвят. Той е голям майтап.
Моите барабани бяха в това състояние:

Вземате телена четка или както в моя случай телена четка за дрелка. Струва 2-3 лв.

Почиствате с телената четка хубаво от всякъде. След което, напоявате един парцал с коресилина и почиствате от боклуците и по този начин обезмаслявате. После вземате парцал и с малко преобразовател намазвате навсякъде, но с малко. Накрая трябва да се получи горе-долу това: (При мен е черно, защото метала беше много лошо ръждясал. Ако искате да е като нов, лъскав ви трябва шлайф с шкурка)

Спрея изсъхва за минути. Получава се това (при мен е по-тъмно, защото основата беше тъмна):

На предния диск се вижда оцапано по него, но след две спирания се изчиства.
Ето така изглежда с джантите:

Реших да си пооправя барабаните и предните спирачни апарати, че бяха много ръждясали (само барабаните), а след като сложих лети джанти на Фиестичката, стана много грозно и се виждаше.
Трябва да се сдобиете с спрей за спирачни апарати DupliColor (за него има най-добри отзиви). Предлага се в четири цвята: червен, жълт, син и светло син. Закупих си го от Бриколаж и струваше 9,95. На мен ми стигнаха 2 опаковки, даже ми остана малко.

Трябва ви и коресилин за обезмасляване и почистване. На "Селт" е добър и струваше 2,99 в Бриколаж.

Накрая ви трябва и преобразовател на ръжда. Всякакъв върши работа, изключая българския на Селт, който е зелен на цвят. Той е голям майтап.
Моите барабани бяха в това състояние:

Вземате телена четка или както в моя случай телена четка за дрелка. Струва 2-3 лв.

Почиствате с телената четка хубаво от всякъде. След което, напоявате един парцал с коресилина и почиствате от боклуците и по този начин обезмаслявате. После вземате парцал и с малко преобразовател намазвате навсякъде, но с малко. Накрая трябва да се получи горе-долу това: (При мен е черно, защото метала беше много лошо ръждясал. Ако искате да е като нов, лъскав ви трябва шлайф с шкурка)

Спрея изсъхва за минути. Получава се това (при мен е по-тъмно, защото основата беше тъмна):

На предния диск се вижда оцапано по него, но след две спирания се изчиства.
Ето така изглежда с джантите:

- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
Re: Боядисване на спирачни апарати и барабани
кусур са ти барабаните ,вземи си пооправи джантите 

- vgp.sas
- потребител
Вземи ти ги пооправи. Най-много да им теглиш по една плюнка да ги измиеш, че са мръсни.
- ffmk1l
- потребител
- Регистриран: 15 авг 2008, 14:16
- Модел на автомобила: Focus MK1 2.0 Zetec

Като го кефи момчето така, да си я кара!
Аз за една малка драскотина миналата седмица оревах орталъка, свят широк-хора всякакви!
- vgp.sas
- потребител
Дразни ме, но как да оправя яден ръб, че нещо не ми идва на акъла. Джантата кусура и са ръбовете иначе не е надрана, просто не е мита.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Със кит, всеки по-добър тенекеджия ще ги направи като нови.vgp.sas написа:Дразни ме, но как да оправя яден ръб.....
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- Ianaki
- потребител
- Регистриран: 09 авг 2007, 21:55
- Модел на автомобила: Ford Eskort 1.8TD 96г. Turnier лека полека върви към всички екстри
Китът е специален за алуминии! За барабаните освен почистването е желателно да се пръсне и грунд. Спирачните апарати е желателно да се свалят и тогава да се пръскат! Иначе, Браво за желанието!
- vgp.sas
- потребител
Спрея е 3в1 има лак, грунд и термо боя
- _George_
- потребител
- Регистриран: 01 авг 2007, 18:56
- Модел на автомобила: Mondeo MK3 2.5i V6 24V
- Контакти:
- bikercho
- потребител
- Регистриран: 06 авг 2009, 22:04
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK2 2.0 sedan Ghia,
Ford Mondeo MK1 2.0 sedan Ghia - Status: Извън линия
Ето и моите опити да поосвежа малко колцата http://bikercho.snimka.bg/automobiles/m ... 8.23261388" onclick="window.open(this.href);return false; 

- Gattuso
- потребител
- Регистриран: 28 окт 2009, 17:33
- Модел на автомобила: Ford
Браво! Много добре се е получило на всички
И аз скоро като сложа хубавите джанти ще трябва да им ударя по една боя
И аз скоро като сложа хубавите джанти ще трябва да им ударя по една боя