смяна на двигател
- lubomirov89
- потребител
- Регистриран: 01 сеп 2010, 13:49
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.6 16v FYDA
- Status: Извън линия
смяна на двигател
Добър вечер колеги,имам няколко въпросчета към вас.Имам форд орион 1.6 карбуратор 90 кончета,понеже мога да си намирам нафта на черно и си мисля какво трябва да се преправи че да си сложа 1,8 чист дизел.Полуоски,главини,скоростна кутия ?Понеже до сега карах само опели и са ми до болка познати,а форда малко ми е непонятен,та си викам да се допитам до по компетентните от мене.Искам също да питам дали е надежден този мотор като цяло,кои са му слабите места.Замислям се за газово,ама ако ми излезне по ефтино да сменя целия мотор според мене няма смисъл от тая гас.
-
- потребител
- Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6 - Местоположение: Дупница
Re: смяна на двигател
Смени цялата кола за дизел със сигорност ще са ти по малко главоболията . Ащо се отнася до газовата е малко под въпрос дали няма смисал 

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Двигател, скоростна кутия и предни пружини.
- lubomirov89
- потребител
Aми то до някаде си прав ама ако ми падне мотор със скоростна кутия за 200-300 лв според мене ще ми е изгодно да си направя колата дизел при положение че мога си намирам ефтина нафта,пък и аз си харесвам колицата и не си я давам.
- tropper
- потребител
- Регистриран: 12 юли 2007, 00:34
- Модел на автомобила: Ford Mondeo MK1 1.6 16V GLX '93; ГИ Stilogas/Tamona, изп. Tomasetto, инж. Valtek; *** КЛИМАТИК ***
- Контакти:
И резервоара с горивопроводите, според мен, ще искат смяна. Двигателя трябва да го вземеш с прилежащите му тампони...
Ако си сръчен и имаш подходящо място и подходящи инструменти (яка лебедка за двигателя) и ти се занимава и ти се рискува (да набуташ пари с неизвестен резултат).... действай!
Но ако не можеш сам да се справиш, едва ли ще намериш майстор, който да ти навие на масрафа. Всеки ще ти каже - "Не се занимавай с глупости, сменяй колата!"
Ако си сръчен и имаш подходящо място и подходящи инструменти (яка лебедка за двигателя) и ти се занимава и ти се рискува (да набуташ пари с неизвестен резултат).... действай!
Но ако не можеш сам да се справиш, едва ли ще намериш майстор, който да ти навие на масрафа. Всеки ще ти каже - "Не се занимавай с глупости, сменяй колата!"
- trackersoft
- потребител
- Регистриран: 05 окт 2009, 12:46
- Модел на автомобила: Форд Пума 1.6 2001
Добре,
а в талона на колата какво ще пише след смяната? и кубиците...?
а в талона на колата какво ще пише след смяната? и кубиците...?

- lubomirov89
- потребител
Аз имам инструменти и всичко необходимо за тази интервенция,това въобще не ми е проблем пък и съм доло горе технически грамотен.А иначе то в малкия талон нищо не пише къв е мотора така е не са притеснявам.
-
- потребител
- Регистриран: 02 ное 2008, 13:55
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 16V 1995 комби
Fopd Fusion 1.6 - Местоположение: Дупница
Много от колегите със дизели разчитаха на че щеси намират нафта на черно но кранчетата се затвориха и се оказаха на сухо .
- lubomirov89
- потребител
Да колега прав си ама са намира не е каквото да няма 

- viksata
- потребител
- Регистриран: 27 апр 2007, 13:46
- Модел на автомобила: Форд Скорпио
- Контакти:
Колега ще влезеш в страшен филм със смяната ...
трябва да преправиш инсталацията да сложиш реле за подгрева ,табло от дизел ако искаш да имаш оборотомер + лампа за подгревните свещи,стрелката на Т на водата трябва да се съобрази с датчика за водата и ако двогателя е с турбо нещата се по усложняват още .......
не съм сигурен и не ми се търи сега но би трябвало и радиатора да се смени.
дизеловия мотор трябва да е напълно оборудван + скорости и полуоски+ гориво проводи и резервоар + предното окачване ..
някои от изписаните по горе детайли не са 100% необходими ,в смисъл може да се ползува и наличните на автомобила но е препоръчително ако изкаш да е както трябва ...
Мой съвет вземи си едно дизелче има ги на тънко ако се потърси ще ти е по евтино ...
Успех
трябва да преправиш инсталацията да сложиш реле за подгрева ,табло от дизел ако искаш да имаш оборотомер + лампа за подгревните свещи,стрелката на Т на водата трябва да се съобрази с датчика за водата и ако двогателя е с турбо нещата се по усложняват още .......
не съм сигурен и не ми се търи сега но би трябвало и радиатора да се смени.
дизеловия мотор трябва да е напълно оборудван + скорости и полуоски+ гориво проводи и резервоар + предното окачване ..
някои от изписаните по горе детайли не са 100% необходими ,в смисъл може да се ползува и наличните на автомобила но е препоръчително ако изкаш да е както трябва ...
Мой съвет вземи си едно дизелче има ги на тънко ако се потърси ще ти е по евтино ...
Успех

2.9 v6
"Мощността определя с каква скорост можеш да се блъснеш в една стена, а въртящият момент определя колко ще се премести стената"
- lubomirov89
- потребител
Колеги отказах се,то така кат гледам бая работа и набутвация ще стане,и скоро ще си сложа газта и ще забравя за тоя скъп бензин.Благодаря много за бързите отзиви.Поздрави и много безаварийни!