Колеги,как се преборвате с ръждата?
- Ford_Lord
- потребител
- Регистриран: 13 яну 2010, 18:12
- Модел на автомобила: Ford Orion 91',Mondeo 02'
- Status: Извън линия
Колеги,как се преборвате с ръждата?
Колеги,как се преборвате с ръждата,ако имате изобщо.Според мен това е най-сериозния проблем,които някои може да срещне,като изключим някои други проблеми.Кажете и някое друго "лекарство" против ръждата ако знаете.

- Ianaki
- потребител
- Регистриран: 09 авг 2007, 21:55
- Модел на автомобила: Ford Eskort 1.8TD 96г. Turnier лека полека върви към всички екстри
Re: Колеги,как се преборвате с ръждата?
Има много изписано по темата. Аз само ще отбележа още веднъж преобразувателя на ръжда на Wurth. Това е най-добрия преобразувател. На водна основа, но е много скъп. Има смисъл да се купува само в кооперация между няколко човека. Цената за литър е 75лв. Аз лично, след като търсих хора за целта и не намерих си купих от малките разфасовки по 100мл. (14лв.)
- supernatural
- потребител
- Регистриран: 26 юли 2009, 17:16
- Модел на автомобила: ford eskort 1.8 tdi rfk
- Контакти:
преобразователя на врт наистина е наи добрия, ама по добро от изрязването на ръждата си няма

-
- потребител
- Регистриран: 05 ное 2008, 21:39
- Модел на автомобила: бивш FORD Orion 1.6 CVH-EFI, NISSAN Almera 2.2DI N16
Ами кафявата чума няма преборване. Убедих се , че това е нещото ,което убива един автомобил. Тия дни пак ще чистя и мацам моята кола отдолу. Изби ръжда, въпреки, че е кърпена миналата година от едни гъзоръци.Ще търся и добър преобразувател, че тоя на СЕЛТ е гола водица. После мазане с разни работи, още не съм решил какви.
- Ford_Lord
- потребител
Вейдър ,ние също имаме Орион 1991,105 к.с EFI SI много върви,много го харесвам автомобила,от как го имаме само два пъти сме му правили калниците и праговете за 15 години,обаче от долу е ужассс,страшно много и изгнил,и се притеснявам че скоро след година две ще бъде опасен за шофирани и ще трябва да се разделя с него

-
- потребител

P.S. А иначе наистина страшно върви тоя модел и е голям кеф да го караш. Има душа и характер.

- Ford_Lord
- потребител
Какви са последиците?
Баща ми като беше огонал калника в един стълп,после майстора не е вкарал хубаво корите на багажника и трябва да ги наместим.Иначе ние от долу все още нищо несме правили,може би защото за тези пари,които ще я оправим ще можем да си купим друга въпреки че много ще ми е гадно да се разделя с нея,толкова си го обичам Ориончето.
Къде е произведен твоя,може да са бретчета.
Нашия в Ford Espana
Баща ми като беше огонал калника в един стълп,после майстора не е вкарал хубаво корите на багажника и трябва да ги наместим.Иначе ние от долу все още нищо несме правили,може би защото за тези пари,които ще я оправим ще можем да си купим друга въпреки че много ще ми е гадно да се разделя с нея,толкова си го обичам Ориончето.
Къде е произведен твоя,може да са бретчета.

Нашия в Ford Espana
-
- потребител
Ами последиците са избили ръжди навсякъде, където е пипано. Особено фрапиращо-под капачката на резервоара, под ръбана бронята направо се е сцепил кита е се оказва, че само на две места е "парнато" леко с електрожен. Мизерия. Долу, където са заварявали новите прагове е избила ръжда навсякъде и е оладала боята. Вероятно поради нулева обработка. По-мърлява и нескопосана работа трудно може да се види някъде. Сега всичко сам ще си оправям. А къде е произведена ще проверя, може и моя да е испанец 

- Ford_Lord
- потребител
Ние сериозен проблем имаме с гредите отдолу,едната греда на която се крепи багажника направо я нямаа,баще ми се притеснява че е започнал да гние и покрай задния мост(гредите по точно).Иначе само там ни е проблема,за сега

-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
Колеги този форум харесва ли Ви. Има ли полезни неща който ще помагнат на Вас или на други колеги?
Предполагам отговорите са положителни
.
Защо не зададохте този въпрос в правилният раздел. Така излиза, че този форум според Вас е една тема "Кафене" и всичко правено да сега е ала-бала.
Предполагам отговорите са положителни

Защо не зададохте този въпрос в правилният раздел. Така излиза, че този форум според Вас е една тема "Кафене" и всичко правено да сега е ала-бала.

- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
За ръждата аз ползвам само най-радикални методи-карам колата за скраб.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
Прав си колега, извинявам се.petkoff_pl написа:Колеги този форум харесва ли Ви. Има ли полезни неща който ще помагнат на Вас или на други колеги?
Предполагам отговорите са положителни.