Трябва ми свестен жичкаджия за алтернатора
- S@sel@
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2005, 23:39
- Модел на автомобила: ex.Фиеста 1.1 mi `94 / ex.Фокус 1.8 115к.с.
- Status: Извън линия
Трябва ми свестен жичкаджия за алтернатора
На отиване към априлци светна лампата на таблото. Фиестата ни прибра де, ама през целия път си светеше. При пременаване през локви в началото светваше осезаемо по- силно. Към края на пътя вече постоянно си светеше по- силно. На моменти лампата почти мъждукаше... Та трябва ми свестен жичкаджия да търси утечки, късо или проблем на алтернатора. Ремъка ми изглежда ок. Намирам се около кино арена до метрото. Да сте посещавали някой кадърен наоколо?
БОГ създаде хората, COLT ги направи равни!
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Небързай! Изчакай да поизсъхне и виж какво е положението. Ауди 90 куатро има такъв проблем, защото генератора е ниско долу и влиза вода винаги. В такъв случай като твоя най-добре е да смениш генератора с нов, защото ако е от него, емайллаковата изолация е нарушена и водата прави късо. Това се оправя само с нов или го закараи да ти го пренавият.
-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
Провери стартера там на гортият извод ( оригинално има червена пластмасова капачка на гайката) са хванати кабела които идва от акумолатора и кабела които идва от алтернатора. Много често ръждясва тази шпилка и не дава хубав контакт ( съответно не се зарежда акумолатора от алтернатора и колата черпи ток само от акумолатора) При развиването и натягането на гайка внимаваи защото въпросната шпилка е всъщност болт шприцван в бакилита,аз лично съм чупил така бобината на стартера.