Мнение и съвети за Фокус
-
- потребител
- Регистриран: 25 окт 2011, 23:06
- Модел на автомобила: Ford Focus 2003 TDCI 74kW, 100PS
- Status: Извън линия
Мнение и съвети за Фокус
Здравейте,
Скоро, надявам се, ще съм част от клуба Форд. Набелязал съм си няколко форда, но като човек който не е притежавал подобна кола, Ви моля за малко съдействие.
Решил съм да си взема Фокус 2002-2003 г. дизел. Виждам, че избора към модели на двигатели се равнява до ТДДИ и ТДЦИ. Кой от тях е по-добре да взема? Също какво да очаквам като първоначално обслужване, като цени и какви марки консумативи да търся.
Четох че има проблеми в кормилните рейки и е добре да се погледне точно тази част. Освен какво друго да гледам на пръв поглед?
Също дайте мнение за тези коли:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details" onclick="window.open(this.href);return false;
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details" onclick="window.open(this.href);return false;.
http://www.cars.bg/u488282" onclick="window.open(this.href);return false;
Ако имате друго да допълните, ще съм Ви много благодарен.
Скоро, надявам се, ще съм част от клуба Форд. Набелязал съм си няколко форда, но като човек който не е притежавал подобна кола, Ви моля за малко съдействие.
Решил съм да си взема Фокус 2002-2003 г. дизел. Виждам, че избора към модели на двигатели се равнява до ТДДИ и ТДЦИ. Кой от тях е по-добре да взема? Също какво да очаквам като първоначално обслужване, като цени и какви марки консумативи да търся.
Четох че има проблеми в кормилните рейки и е добре да се погледне точно тази част. Освен какво друго да гледам на пръв поглед?
Също дайте мнение за тези коли:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details" onclick="window.open(this.href);return false;
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details" onclick="window.open(this.href);return false;.
http://www.cars.bg/u488282" onclick="window.open(this.href);return false;
Ако имате друго да допълните, ще съм Ви много благодарен.
Всичко зависи от това, което се намира между двете уши.
- peterpetroff
- потребител
- Регистриран: 01 мар 2007, 21:41
- Модел на автомобила: Ford Focus Trend, Zetec 1.6i 16V SW 1999
Re: Мнение и съвети за Фокус
Здравей!
Ами като цяло добре си се ориентирал към Фокус първа серия фейслифтнат. Като цяло е доста здрава и безпроблемна кола, стига да попаднеш на запазен и читав екземпляр разбирасе, за което ти трябва много късмет и няколко молитви преди покупката.
Очевидно си се ориентирал към дизеловите агрегати. Аз бих си взел със сигурност ТДДИ-то: стар, изпитан и усъвършенстван до максимум мотор, от който не можеш да очакваш абсолютно никакви изненади. Комън-рейлите (ТДЦИ) са прекрасни машинки: пъргави, икономични, в чудовищен въртящ момент, НО са много капризни към нафтата, а тя не е никак висококачествена в БГ, ремонтите по ТДЦИ стигат баснословни суми а все пак говориме за карана кола, а не нова от магазина, всъщност нека споделят тези, които карат Фокуси с ТДЦИ, моя е от най-елементарните и стандартни варианти- 1.6 бензин.
Като цяло не съм чувал за някакъв типечен дефект при Фокус 1, но си отваряй очите за скрити и замаскирани дефекти, дали колата е удряна, износване на специфични места по купето и интериора. Ръжда недей да търсиш, няма как да откриеш при 2002-2003 г., освен ако не е удряна колата. Гледай дали всичко по интериора и таблото функционира. Гледай колицата да има повечко екстри, но РАБОТЕЩИ!
Първоначалните ти разходи: смяна на ангренажен и пистов ремък с ролките, смяна на въздушен, маслен, горивен филтър, смяна масло и накладки ще ти стъпи на 500-600 лева в реномиран сервиз със горе-долу квалитетни части, осигурени от тях.
Желая ти късметът и щастието да попаднеш на точно твоята кола и тя да е в отлична форма.
...и да се похвалиш с покупката, колега!

Ами като цяло добре си се ориентирал към Фокус първа серия фейслифтнат. Като цяло е доста здрава и безпроблемна кола, стига да попаднеш на запазен и читав екземпляр разбирасе, за което ти трябва много късмет и няколко молитви преди покупката.
Очевидно си се ориентирал към дизеловите агрегати. Аз бих си взел със сигурност ТДДИ-то: стар, изпитан и усъвършенстван до максимум мотор, от който не можеш да очакваш абсолютно никакви изненади. Комън-рейлите (ТДЦИ) са прекрасни машинки: пъргави, икономични, в чудовищен въртящ момент, НО са много капризни към нафтата, а тя не е никак висококачествена в БГ, ремонтите по ТДЦИ стигат баснословни суми а все пак говориме за карана кола, а не нова от магазина, всъщност нека споделят тези, които карат Фокуси с ТДЦИ, моя е от най-елементарните и стандартни варианти- 1.6 бензин.
Като цяло не съм чувал за някакъв типечен дефект при Фокус 1, но си отваряй очите за скрити и замаскирани дефекти, дали колата е удряна, износване на специфични места по купето и интериора. Ръжда недей да търсиш, няма как да откриеш при 2002-2003 г., освен ако не е удряна колата. Гледай дали всичко по интериора и таблото функционира. Гледай колицата да има повечко екстри, но РАБОТЕЩИ!

Първоначалните ти разходи: смяна на ангренажен и пистов ремък с ролките, смяна на въздушен, маслен, горивен филтър, смяна масло и накладки ще ти стъпи на 500-600 лева в реномиран сервиз със горе-долу квалитетни части, осигурени от тях.
Желая ти късметът и щастието да попаднеш на точно твоята кола и тя да е в отлична форма.
...и да се похвалиш с покупката, колега!

-
- потребител
Първо благодаря за отговора. Относно ТДЦИ чел съм, че е доста капризна, а нафтата в БГ никъде не е една и съща, а камо ли качествена. Изпитах го в четвъртък на път за Турция, след като колегата зареди на една геройска бензиностанция преди границата и малко на влизане светна една жълта лампичка. Изгасихме колата, почакахме 4-5 мин да се утаят мръсотиите от нафтата и с шофиране на по-високи обороти се изчисти. За придърпването по време на шофиране, не споменавам, защото то е сигурно.
Колкото до разхода бих бил доволен от 6 средно, все пак и в Пазарджик не е толкова натоварено движението и не виждам къде може да скочи драстично. Макар че четейки темите виждам, че на някой им горят доста повече, но както се казва всичко зависи от това което се намира между двете уши.
За гледането на колата мисля да взема с мен познат, който ме убеждава че може да е закачи на място и да ми каже състоянието поне на електрониката, датчици и тем подобни. Надявам се може да ги засече ако има проблем.
Колкото до първоначалните разходи горе-долу подобна сума съм предвидил.
Ще се радвам, ако и други с дизелови двигатели споделят опит и мнение.
Колкото до разхода бих бил доволен от 6 средно, все пак и в Пазарджик не е толкова натоварено движението и не виждам къде може да скочи драстично. Макар че четейки темите виждам, че на някой им горят доста повече, но както се казва всичко зависи от това което се намира между двете уши.

За гледането на колата мисля да взема с мен познат, който ме убеждава че може да е закачи на място и да ми каже състоянието поне на електрониката, датчици и тем подобни. Надявам се може да ги засече ако има проблем.
Колкото до първоначалните разходи горе-долу подобна сума съм предвидил.
Ще се радвам, ако и други с дизелови двигатели споделят опит и мнение.
-
- потребител
А и ако някой вижда нещо съмнително в колите от линковете, да пише. Все пак съм решил да гледам точно тези и ще ми е от полза, ако отида подготвен.
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
От снимките, дефекти по Фокусите не се виждат, но то и затова ги снимат все едно от поточната линия слизат. Относно агрегата сам ще си решиш - TDDI или TDCI, нория двигател е по-мощен, по-тих, по-икономичен... но е по-нов. Макар, че напоследък ремонта на дюзи вече е на поносими цени. И все пак огледай добре колата която искаш да купиш. В края на крайщата покупката на кола е емоционален, а не рационален избор - вземай която най-много ти харесва и радва.
- G_o_c_e_v
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2009, 23:04
- Модел на автомобила: C-max 2.0 TDCi 136 к.с. Бордо
На моята и правя 50 000 км за 2 години и днес смених една подгревна свещ. Мотора е железен (визирам TDDI). Пали и върви повече от доволно, разхода е приличен 6 средно. Аз съм доволен от избора, частите са сравнително евтини. За ТДДИ ремък + Ролка 115лв, масло събира 5л и 600мл с филтъра, днес го сменях с 10W40. Горивен филтър още не съм сменял и що се мая още
Колкото до тези коли, които си показал, ами радват окото на външен вид, вече остава да работят като часовници

Колкото до тези коли, които си показал, ами радват окото на външен вид, вече остава да работят като часовници

- peterpetroff
- потребител
Сега, този твой познат с лаптопа може да чекне компютърна на колата, да види дали дава някакви грешки, което в действителност си е важно, но далече не всичко, което трябва да погледнеш по колата при покупката.
А иначе по картинките от автокъщите очаквай само красоти! Така ги снимат, че да си ги харесаш от пръв поглед. Бъди много внимателен при избора и си отваряй очите на 4.
Понеже почти 90% от колите в БГ се внасят от Италия (за съжаление) трябва да си подготвен за това, че със сигурност колата ще бъде с летни гуми (те в Италия не са виждали и не знаят какво е зимна гума). Така че си приготви още около 500 лева ъп за да си вземеш свестни зимни гуми 15-ки или 400 за 14-ки.
Ти си се насочил към хечбек версията с 5 врати? Защо не погледнеш комбитата, много по-практични откъм товарен обем са а и не изглеждат никак зле- това е лично мое мнение разбирасе.
Ами тоав е общо взето, задължително да качиш колата на стенд преди покупката, погледни я отдолу- ходова част, селди от течове на масло, ауспуси, абе изобщо я изучи и прегледай подробно докато е вдигната във въздуха. Замери компресията на цилиндрите ако ще взимаш дизел- това е задължително.
Колкото до разхода: нямаш грижи! ТДДИ не вярвам да ти харчи повече от 6-6.5 максимум в Пазарджик, предвид мащаба на града, а извънградско би могъл да паднеш около 5.0-5.5 твърдо.
А иначе по картинките от автокъщите очаквай само красоти! Така ги снимат, че да си ги харесаш от пръв поглед. Бъди много внимателен при избора и си отваряй очите на 4.
Понеже почти 90% от колите в БГ се внасят от Италия (за съжаление) трябва да си подготвен за това, че със сигурност колата ще бъде с летни гуми (те в Италия не са виждали и не знаят какво е зимна гума). Така че си приготви още около 500 лева ъп за да си вземеш свестни зимни гуми 15-ки или 400 за 14-ки.
Ти си се насочил към хечбек версията с 5 врати? Защо не погледнеш комбитата, много по-практични откъм товарен обем са а и не изглеждат никак зле- това е лично мое мнение разбирасе.
Ами тоав е общо взето, задължително да качиш колата на стенд преди покупката, погледни я отдолу- ходова част, селди от течове на масло, ауспуси, абе изобщо я изучи и прегледай подробно докато е вдигната във въздуха. Замери компресията на цилиндрите ако ще взимаш дизел- това е задължително.
Колкото до разхода: нямаш грижи! ТДДИ не вярвам да ти харчи повече от 6-6.5 максимум в Пазарджик, предвид мащаба на града, а извънградско би могъл да паднеш около 5.0-5.5 твърдо.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Ей сега те изядохаpeterpetroff написа:...
.....

Преди време и аз щях да се включа в обезкостяването ти, тогава бях заклет привърженик на седана. Дори когато мои приятели довлякоха от Германия колата, която карам в момента даже не я погледнах, защото е комби. След това поради стечения на обстоятелствата я взех (6 месеца си търсих Орион и не можех да си харесам, налагаше се да си намеря за 1ден), и сега за мене колата е комби (или ван).

- peterpetroff
- потребител
ахааа! и сега да не би да ти е лошо с комбито, а?
отиваш в магазина, купуваш си пералня или хладилник и си ги взимаш на момента, а не чакаш разни разносвачи да ти ги доставят евентуално някога... Примерно!
Е, вярно е, че комбитата изглеждат отстрани като катафалки и сандъци, но нека ги погледнем от практичната им страна! Освен това, ако трябва да разсъждаваме още по-рационално специално комбито на Фокус със спуснати задни седалки е със съвсем равен под и става прекрасно двойно легло за хора със средни размери. Аз съм 183 и ми идва малко късо, но диагонално се помествам идеално в него. Полезно е за диво къмпиране, риболов и излети.

отиваш в магазина, купуваш си пералня или хладилник и си ги взимаш на момента, а не чакаш разни разносвачи да ти ги доставят евентуално някога... Примерно!

Е, вярно е, че комбитата изглеждат отстрани като катафалки и сандъци, но нека ги погледнем от практичната им страна! Освен това, ако трябва да разсъждаваме още по-рационално специално комбито на Фокус със спуснати задни седалки е със съвсем равен под и става прекрасно двойно легло за хора със средни размери. Аз съм 183 и ми идва малко късо, но диагонално се помествам идеално в него. Полезно е за диво къмпиране, риболов и излети.

-
- потребител
Комби няма да е. Не съм семеен и мисля че една 4-ри вратка, ще ми дойде добре поне за първо време. За стенда е добра идея, но колите са на Горубляне и незнам къдде има стенд там. Помагайте ако знаете. За тази в Пловдив, няма проблеми ще е прегледам обстойно и ще е кача на всичко, но в София ми е малко тъмна Индия.
- peterpetroff
- потребител
Абе аз ще ти кажа къде можеш да я закараш да я вдигнат на стенд в Горубляне преди регистрация и без репатрак, но искрено те съветвам да не пазаруваш кола точно от там. Можеш да я закараш на Самоковско шосе 1 в автоцентър Мотоексперт, но пак ти казвам: Аз лично не бих си купил кола от Горубляне, ако ти трябва читава софийска автокъща мога да ти препоръчам, но не знам дали в момента имат налично това, което търсиш
- peterpetroff
- потребител
я виж един фокус на nik-auto.mobile.bg 1.8ТДЦИ Xenon за 5100 лв. само че е 3-врат.
-
- потребител
Видях много мнения за Горубляне и честно казано и аз съм малко на кантар за кола от там. Първо ще отскоча да видя тази в Пловдив, по-близко ми е.
Колкото до двувратката, не е лоша,макар и СДС кола (Стани Да Седна), дори изглежда доста добре, но 17-те ме дърпат назад. Инвестицията за още едни гуми ще ми дръпне доста от бюджета, защото предполагам че един чифт е около 700-800 кинта.
Колкото до двувратката, не е лоша,макар и СДС кола (Стани Да Седна), дори изглежда доста добре, но 17-те ме дърпат назад. Инвестицията за още едни гуми ще ми дръпне доста от бюджета, защото предполагам че един чифт е около 700-800 кинта.
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Аз не бих се мислил пред двуврата,стига да е запазена и на добра цена е супер.Още повече,че двувратите по трудно се продават поради ограниченията,които предлагат,поради това коментара на цената е по дръстичен.Но за един ерген като тебе....нема такси да ставаш.Качваш другарката и толкова.
-
- потребител
Айде да видим. После ще ходя да гледам Фокуса в Пловдив. Свалил е ди 4750 пред брата. Според него колата е стегната, в отлично състояние, а малко или много той кара Фокус. Ако ме грабне на пръв поглед, качвам се карам и плащам. Стискайте палци.
- mrdds
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
- Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium
Шофьорския еърбег ми се струва сменян.След фейс лифта слагат големи емблеми на волана,а този е с малката....Гледай хубаво лампите,грешките и задължително я закарайте в сервиз,най добре в мото пфое.Има нещо съмнително с тоя еърбег.
-
- потребител
Късно видях коментара ти колега, вече е купих. Хората от автокъщата веднага казаха че е имало проблем с аербега, удряна е от дясно. Казаха че всичко е оправено, но просто лампичката мига. Та въпроса ми е как да оправя мигащата лампичка? Също CD-то трябва да се разкодира заради свалянето на акумулаторите.
Иначе колата вози стегнато всичко по колата бачка. Единствено леки детайли като скърцаща задна врата, но това се оправя.
Помагайте за лампичката на еърбега? Утре ще е регистрирам, ще е оставя за обслужване и веднага ще кача снимки.
Помагайте и за консумативите какви марки да взема, не съм карал форд и не искам да ме излъжат с нещо за което после ще си блъскам главата
Иначе колата вози стегнато всичко по колата бачка. Единствено леки детайли като скърцаща задна врата, но това се оправя.
Помагайте за лампичката на еърбега? Утре ще е регистрирам, ще е оставя за обслужване и веднага ще кача снимки.
Помагайте и за консумативите какви марки да взема, не съм карал форд и не искам да ме излъжат с нещо за което после ще си блъскам главата
- G_o_c_e_v
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2009, 23:04
- Модел на автомобила: C-max 2.0 TDCi 136 к.с. Бордо
http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=8&t=3650
Това е темата за лампата, според миганията се разбира къде е проблема...
Това е темата за лампата, според миганията се разбира къде е проблема...
-
- потребител
Когато е купих ми казаха че има само един ключ. Колко ще ми струва да си направя резервен?
- Doin
- потребител
- Регистриран: 13 мар 2009, 23:18
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDdi Ghia '00
90-120 лв. ще ти е допълнителния ключ. Относно консумативите - има хубава тема за двигателно масло, ще се ориентираш в мненията, но избора си е твой. А за ремъци, ролки ти препоръчвам хубави, качествени от човек на който можеш да се довериш или от Мото Пфое защото са оригинални.