Сложна ли е смяната на водната помпа?
- Roy
- потребител
- Регистриран: 02 юни 2010, 09:33
- Модел на автомобила: Ford Puma 1.7 Zetec-S, 1998
- Status: Извън линия
Сложна ли е смяната на водната помпа?
Здравейте,
имам за смяна водна помпа на колата от профила ми. Искам да попитам да самата смяна е сложна, има ли някакви осоености и дали е възможно сам да си я сменя. Гледам че тя се задвижва от пистовия ремък и не знам това дали е проблем, но определено ще е по-лесно отколкото ако се задвижва от ангренажа (пък и аз съм с верига).
Бих искал да ви помоля да изпишете в кратък вид стъпките за смяната и дали има някакви особености при смяната на помпата.
П.П. - Бихте ли ми казали как да махна пистовия ремък?
Поздрави!
имам за смяна водна помпа на колата от профила ми. Искам да попитам да самата смяна е сложна, има ли някакви осоености и дали е възможно сам да си я сменя. Гледам че тя се задвижва от пистовия ремък и не знам това дали е проблем, но определено ще е по-лесно отколкото ако се задвижва от ангренажа (пък и аз съм с верига).
Бих искал да ви помоля да изпишете в кратък вид стъпките за смяната и дали има някакви особености при смяната на помпата.
П.П. - Бихте ли ми казали как да махна пистовия ремък?
Поздрави!
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Сложна ли е смяната на водната помпа?
Източваш Антифриза. Разхлабваш болтовете на генератора, приплъзваш го по планката към д-ля и махаш ремъка. Разкачаш водното съединение, към помпата. След това развиваш болтовете, които я държат към блока. Слагаш новата помпа със нова гарнитура (може много тънко да намажеш със Силикон). Слагаш водното съединение. Поставяш ремъка и го обтягаш. Наливаш Антифриза.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- Roy
- потребител
Наско, благодаря ти!
Ще се занимая с количката в неделя и ще видим каква ще я свърша!

Ще се занимая с количката в неделя и ще видим каква ще я свърша!
- Roy
- потребител
Честита нова година на всички. Желая ви много здраве, безаварийни километри и по-малко нужди от ремонти по колите ни!
Днес свалих водната помпа. Голям зор даде един болт на ремъчната шайба, но се справихме! Утре ще поставям новата водна помпа и искам да попитам с какъв силикон да намажа гарнитурата? Също така като поставям новия температурен датчик да слагам ли силикон?
Днес свалих водната помпа. Голям зор даде един болт на ремъчната шайба, но се справихме! Утре ще поставям новата водна помпа и искам да попитам с какъв силикон да намажа гарнитурата? Също така като поставям новия температурен датчик да слагам ли силикон?
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Силикона трябва да е масло и термоустойчив, всякакъв дето се продава в магазините за авточасти в тубички (като паста за зъби) става. На термодатчика не се слага силикон има си гарнитура.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам!