Няколко въпроси относно Fokus 98' 2.0zetec

Това се прави така! Няма смисъл да откриваме топлата вода.
Отговори
ubahob-0102
потребител
потребител
Регистриран: 27 окт 2010, 23:25
Модел на автомобила: пежо
Status: Извън линия

Няколко въпроси относно Fokus 98' 2.0zetec

Мнение от ubahob-0102 » 07 яну 2012, 19:28

Добър вечер на всички и успешна 2012, изпълнена с много бензин в кръвта, пари в джоба, здраве в семейството, и късмет на всеки ъгъл !
Надявам се да бъда нов горд собственик на Форд Фокус 2.0 зетек 131к.с.
Досега не съм имал никога форд и нямам никаква информация, писах в търсачката но не ми показа почти нищо. Разбрах, че този двигател е 4 цилиндъра DOHC, купето тежи 1200кб близо.

Нека да кажа първо с каква цел вземам точно такава кола; най вече градско каране, 4врати - защото ми омръзнаха 2вратите, искам също така да има мощност и да дърпам голфовете или бмв-тата по светофарите( ако случайно ми се святкат де, не че я вземам главно за това)
Нещата които ме интересува са следните;
Колата която смятам да вземам е с газов инжекцион фобос. Понасят ли тези двигатели газифициране и до колко спада мощноста?
Колко гори градско този двигател в това купе газ и колко бензин?
Чупи ли се двигателя, какви са най честите проблеми?
Чупи ли се ходовата част, какви са най честите проблеми?
Какво като цяло най много се чупи по тази кола и какви са слабостите и?
Какви са най големия размер джанти които могат да се сложат и с какви гуми ? (вече знам, че са 4х108)
Понасят ли на турбиниране моторите(това в бъдещето)
До колко са надеждни за бегачки и има ли по голям мотор в това купе?
Имам още доста въпроси, но в момента не се сещам, ще питам в темата когато се сетя...
Моля, ако имате да добавите нещо, да кажете някакви добри и лоши черти за които не съм се сетил да питам.

Поздрави!
Илиян Иванов

Потребителски аватар
ffmk1l
потребител
потребител
Регистриран: 15 авг 2008, 14:16
Модел на автомобила: Focus MK1 2.0 Zetec

Re: Няколко въпроси относно Fokus 98' 2.0zetec

Мнение от ffmk1l » 07 яну 2012, 21:28

Здравей колега и добре дошъл.
Форд Фокус в двулитровия си вариант не е много за градско каране като цяло, освен ако не претръпнеш като мен-аз карам само на бензин, за газ-ако караш на къси разстояния, няма полза, докато загрее, пак си на бензин. Разход в града очаквай не по-малко от 10 литра, зимата-литър-два отгоре.
Колата е динамична общо взето, но и разхода на гориво е правопропорционален на натискането на газта. Относно Голф-овете и БМВ-тата-зависи кои модели. ;):
Като цяло е много приятна за каране, стандартно твърдичко си вози.
За близо четири години нищо не съм сменил по ходовата част, освен стандартните пружини с АЙБАХ-ови ниски.
Стандартно е със 195/60 15, може и 19 инча да сложиш, максимума за нашите условия е 17-ка, като гледай ЕТ-то да не е по-малко от +40.

ubahob-0102
потребител
потребител
Регистриран: 27 окт 2010, 23:25
Модел на автомобила: пежо

Мнение от ubahob-0102 » 07 яну 2012, 22:20

Mного много благодаря, през 5 минути от както съм постнал темата цъкам форума да погледна имам ли отговори...
Само не разбрах, какво искаш да кажеш, че няма смисъл газта за градско ?

hotblooded
потребител
потребител
Регистриран: 30 дек 2011, 13:17
Модел на автомобила: Мондео МкIII 2.2 TDCi

Мнение от hotblooded » 08 яну 2012, 15:15

ubahob-0102 написа:Mного много благодаря, през 5 минути от както съм постнал темата цъкам форума да погледна имам ли отговори...
Само не разбрах, какво искаш да кажеш, че няма смисъл газта за градско ?
Освен ако не караш по 100 км на ден градско - няма да имаш кои знае каква икономия... На дълги разстояния и особено ако му стъпваш на педала на тоя мАтор - ще ти трябва гЪзова уредба :)
Изображение

Отговори

Върни се в “СЪВЕТИ / НАПРАВИ СИ САМ”