Искам да закупя Форд Фиеста МК7
-
- потребител
- Регистриран: 07 яну 2012, 23:59
- Модел на автомобила: fiesta
- Status: Извън линия
Искам да закупя Форд Фиеста МК7
Здрвейте ,
Много време мина от навлизането на модела до сега, и много се изписа ама на думи ли да вярвам или на хората от клуба. Нов съм и предварително се извинявам ако съм направил грешки. Ще започна от начало..... Септември 2010 мой приятел си взе Фиеста Мк7 титаниум със няколко екстри отгоре карал сам колата мн ми харесва от първото впечатление. Навъртях и 5020 км. и тогава дойде проблема с лизинга и той я препродаде, но аз нямах средства за да я взема. Та сега в петак се разходих до МП и поразгледах условията за лизинг гаранция и подобни неща. Колата ми харесва както казах но, което винаги го има ах това но :X:X:X ровейки по форуми или youtube срещам положителни и отрицателни мнения затова пиша тук моля ви за помощ.Избрал съм си Фиеста 1,4 тдци или 1,6 тдци титаниум никога не съм имал Форд нито лично МПС.Помогнете ми по въпроса тези двигатели как са четох за DPF филтри и че създавали много главоболие. Също така ,че конструкцията на купето се драскала от камъчетата по пътя при калниците и куп др. неща.Както и клипове където двигателя не пали, американски форуми за блокирал софтуер, блутуут, гласови команди и мн неща който ме отказват. Помогнете ми моля ви.Предварително се извинявам ако сам сбъркал някъде.
Много време мина от навлизането на модела до сега, и много се изписа ама на думи ли да вярвам или на хората от клуба. Нов съм и предварително се извинявам ако съм направил грешки. Ще започна от начало..... Септември 2010 мой приятел си взе Фиеста Мк7 титаниум със няколко екстри отгоре карал сам колата мн ми харесва от първото впечатление. Навъртях и 5020 км. и тогава дойде проблема с лизинга и той я препродаде, но аз нямах средства за да я взема. Та сега в петак се разходих до МП и поразгледах условията за лизинг гаранция и подобни неща. Колата ми харесва както казах но, което винаги го има ах това но :X:X:X ровейки по форуми или youtube срещам положителни и отрицателни мнения затова пиша тук моля ви за помощ.Избрал съм си Фиеста 1,4 тдци или 1,6 тдци титаниум никога не съм имал Форд нито лично МПС.Помогнете ми по въпроса тези двигатели как са четох за DPF филтри и че създавали много главоболие. Също така ,че конструкцията на купето се драскала от камъчетата по пътя при калниците и куп др. неща.Както и клипове където двигателя не пали, американски форуми за блокирал софтуер, блутуут, гласови команди и мн неща който ме отказват. Помогнете ми моля ви.Предварително се извинявам ако сам сбъркал някъде.
- divxstore
- потребител
- Регистриран: 03 ное 2007, 15:36
- Модел на автомобила: Mondeo'10 2.0 TDCI 143hp Titanium X5988BX
Re: Искам да закупя Форд Фиеста МК7
Здравей, колега. В началото се чудих дали да си взема 1.6 дизел или 1.4 дизел, но накрая се спрях на 1.4 бензин. Но жена ми няма да и върти много километри и не си струваше да взимам дизел. Вече месец я джиткаме из града фиестата и е на 160 км, но съм много доволен, че е безшумничка и върви чудестно. Като я избирах за поръчка, майсторите в МП ми препоръчаха да не взимам в никакъв случай 1.6 дизелчето, доста проблеми имали с него. Но в крайна сметка я взимаш с 5 години гаранция и не би трябвало да ти е проблем. Друго което мога да те посъветвам е, да си вземеш от новия внос (последните 2 месеца) кола, там има някои подобрения по интериора които съм забелязал - кожения волан вече целия е кожен
, дръжките на вратите са в сиво а и някои други малки неща. Общо взето колата е чудесна, а и отзивите в Европа са доста положителни. Направи търсене във форума за "Black Tornado" и ще прочетеш доста добро ревю а и доста снимки има.

-
- потребител
- Регистриран: 07 яну 2012, 23:59
- Модел на автомобила: fiesta
Мерси! Но аз никога не съм карал бензин и затова се чудя ,иначе в този форум съм прочел всичко.
- divxstore
- потребител
И аз досега съм нямал бензинова кола, но от тази съм много доволен като динамика и шум. Също така, обслужването си е по-евтино, а и евентуални ремонти след 5-тата година. Дизеловите са добре, икономични са, но за съжаление рано или късно се стига до смяна на дюзи заради "качественото" гориво и ремонта си е скъпичък. Отиди в МП и поискай тест драйв на 1.4 96кс, покарай и дизоловите и си прецени. Но тези фиести ги карат страшно много на запад и като цяло оплакванията са много малко или дори почти никакви. Все пак фиестата е 2008 година модел и все още не е направен фейслифт, което също говори, че модела е сполучлив.
- B.Stoilov
- потребител
- Регистриран: 21 ное 2009, 12:58
- Модел на автомобила: Ford Fiesta MK6 1.3I 2004 year
Първо започвам с това, че тези Фиести са ми голяма страст! Но това в никакъв случай не означава, че само заради това си давам мнението
Имах възможността да карам една Фиеста 1.4 96 кс от Стара Загора до София. Оборудването беше почти никакво (единствените забележими интериорни екстри бяха ел. огледала и климатик). И все пак се усещаше, че карам нова кола (беше на около 5-6000 от рент-а-кар-а на Форд, което ясно говори, че са я карали сульо и пульо без никой да се обижда) Едно прискръцване не усетих от пластмасите! Но доколкото разбирам ти си карал такава и знаеш за какво говоря?
Ускорението си го биваше - през цялото време карах със 139км/ч , и при нужда от ускоряване за изпреварване, при натискането на педала веднага се усещаше такова! Седалките адски удобни! Никаква умора не усетих. Въобше много доволен останах от поведението на колата в града (защото я карах около 1 час в Ст. Загора) и извън него.
Другото е, че и аз съм фен на дизела. Един приятел кара 1.6 TDCi Titanium вече 2 години и засега няма никакви проблеми. Както каза колегата по-горе имаш 5 години гаранция, и ако след това, при изтичането на лизинга и гаранцията(въпреки че и след това не съм сигурен дали ще имаш чак такива проблеми), можеш да си позволиш закупуването на нова кола, то не се чуди ами взимай дизел. Ако ли не съм на мнението на колегата - 1.4 96кс бензин

Имах възможността да карам една Фиеста 1.4 96 кс от Стара Загора до София. Оборудването беше почти никакво (единствените забележими интериорни екстри бяха ел. огледала и климатик). И все пак се усещаше, че карам нова кола (беше на около 5-6000 от рент-а-кар-а на Форд, което ясно говори, че са я карали сульо и пульо без никой да се обижда) Едно прискръцване не усетих от пластмасите! Но доколкото разбирам ти си карал такава и знаеш за какво говоря?
Ускорението си го биваше - през цялото време карах със 139км/ч , и при нужда от ускоряване за изпреварване, при натискането на педала веднага се усещаше такова! Седалките адски удобни! Никаква умора не усетих. Въобше много доволен останах от поведението на колата в града (защото я карах около 1 час в Ст. Загора) и извън него.
Другото е, че и аз съм фен на дизела. Един приятел кара 1.6 TDCi Titanium вече 2 години и засега няма никакви проблеми. Както каза колегата по-горе имаш 5 години гаранция, и ако след това, при изтичането на лизинга и гаранцията(въпреки че и след това не съм сигурен дали ще имаш чак такива проблеми), можеш да си позволиш закупуването на нова кола, то не се чуди ами взимай дизел. Ако ли не съм на мнението на колегата - 1.4 96кс бензин
- RanditY -.-
- потребител
- Регистриран: 03 окт 2010, 15:30
- Модел на автомобила: Mondeo '06 1.8i.125hp, Focus '08 2.5i 225hp
Този DPF филтър да не е този за твърдите частици? Ако е това бягай надалеч от него.
Иначе за фиестичката. Доста добра кола, малко салона не ми харесва, особено централната конзола, но всеки с вкуса си. Карах точно такава 1.4 96 к.с. и понеже не съм от кротките на всеки светофар я режех и ми харесваше вървежа. Все пак отиди до Мото-Пфое и искай Тест Драйв на колата. На думи всеки може да те обеди, а по снимки кола знаеш, че не се купува.
Успех !
Иначе за фиестичката. Доста добра кола, малко салона не ми харесва, особено централната конзола, но всеки с вкуса си. Карах точно такава 1.4 96 к.с. и понеже не съм от кротките на всеки светофар я режех и ми харесваше вървежа. Все пак отиди до Мото-Пфое и искай Тест Драйв на колата. На думи всеки може да те обеди, а по снимки кола знаеш, че не се купува.
Успех !

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Абе ще дойдете до истината, кое е правилното гориво, ама ще мине време. То и влака вече не е на Дизел, какво остава за лека кола.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 30 дек 2011, 13:17
- Модел на автомобила: Мондео МкIII 2.2 TDCi
Влака може да не е на дизел, но не е и на бензин.... Малка или средна кола - няма "сми" от нафта, Фокус - ако някои случайно попадне на 1,8 бенз... че 1.6 105коня е дразнещо недъгав на фона на данъка си (за кола на 5-8 години). Ако няма да катери баири - на фиеста 1.4/96коня или на Фокус 1.6/115 ще са му достатъчни, ако няма деца или не пътува с багаж. Виж Мондео, за дълги пътувания с още 2-3 човека, ако намериш случайно екземпляр дето не е ходил до луната като пробег или изнасилен групово чрез чип-тунинг... 2.2 TDCi e върха. Дори и нов дизляка идва 3-4 бона по скъп от бензинов, което при разход 10/100 бензин прави 25 лв за 100 км и 6,5/100 нафта = 17 лв/100 км - тоест на всеки 100 км ще пестиш 8 лева, при 4 бона надценка - при 50000 км ще си избиеш разликата от горивото. Ако се бръкнеш 1500 лв за газ-инжекция (стига колата да не е в гаранция) ще смъкнеш до нивото на дизляка...HACKO написа:Абе ще дойдете до истината, кое е правилното гориво, ама ще мине време. То и влака вече не е на Дизел, какво остава за лека кола.
- dimkar
- потребител
- Регистриран: 03 мар 2007, 23:21
- Модел на автомобила: Nissan
Ех, тези дизели. Карайте си ги с кеф и се молете да не влезете в бокса. 

-
- потребител
- Регистриран: 30 дек 2011, 13:17
- Модел на автомобила: Мондео МкIII 2.2 TDCi
Не влиза в бокса само тоя които няма кола. A новите бенз. мотори с директно впръскване вече са взели да си показват рогата, след годинка или две ще гледаме и сеира на новите турбо-бензини с директно впръскване ... Безсмъртните коли спряха да ги правят преди около 20 години. Иначе майка ми кара 190D - имам чувството че този "трактор" може да ни надживее всичките.dimkar написа:Ех, тези дизели. Карайте си ги с кеф и се молете да не влезете в бокса.
- divxstore
- потребител
И баща ми си държи стария 190Д и съм сигурен, че ще надживее и тези ми коли. Това животно няма разваляне!hotblooded написа:Не влиза в бокса само тоя които няма кола. A новите бенз. мотори с директно впръскване вече са взели да си показват рогата, след годинка или две ще гледаме и сеира на новите турбо-бензини с директно впръскване ... Безсмъртните коли спряха да ги правят преди около 20 години. Иначе майка ми кара 190D - имам чувството че този "трактор" може да ни надживее всичките.dimkar написа:Ех, тези дизели. Карайте си ги с кеф и се молете да не влезете в бокса.