Скъпа ли е поддръжката на Ford Mondeo

Това се прави така! Няма смисъл да откриваме топлата вода.
Отговори
rado900
потребител
потребител
Регистриран: 11 яну 2012, 21:34
Модел на автомобила: Mondeo
Status: Извън линия

Скъпа ли е поддръжката на Ford Mondeo

Мнение от rado900 » 11 яну 2012, 21:49

Здравейте аз съм начинаещ шофиор и имам така да се каже изгодна оферта за Ford mondeo 97 година . Интересува ме дали подръжката на този модел е в рамките на нормалното :Д да не е мн скъпа. Затова се допитвам до вас с молба някой които е запознат да даде мнението си по въпроса благодаря предварително . :)

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Re: Скъпа ли е поддръжката на Ford Mondeo

Мнение от ЯЛТА » 11 яну 2012, 21:53

Не е скъпа в сравнение с новите модели от различни марки. Все пак този модел не се произвежда от 2000 год., и ако са му скъпи частите, няма да се употребяват колите.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Мнение от S_C » 11 яну 2012, 22:44

Ако търсиш евтина за поддръжка кола,тази не е твоята.Успокоението е,че сравнително рядко се чупи.
Проблемна инсталация,харчат доста,данъците и застраховките са високи.
Екстрите...на това хоро не се хващай,че ще се подведеш.Извън стандартното оборудване има точно три неща,които си заслужават-тракшън контрола, подгрева на предното стъкло и регулирането на фаровете от купето.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

Biso77
потребител
потребител
Регистриран: 08 мар 2010, 23:16
Модел на автомобила: Ford Mondeo МК 1-1.8 16v

Мнение от Biso77 » 12 яну 2012, 11:02

S_C написа:Ако търсиш евтина за поддръжка кола,тази не е твоята.Успокоението е,че сравнително рядко се чупи.
Проблемна инсталация,харчат доста,данъците и застраховките са високи.
Екстрите...на това хоро не се хващай,че ще се подведеш.Извън стандартното оборудване има точно три неща,които си заслужават-тракшън контрола, подгрева на предното стъкло и регулирането на фаровете от купето.
Не съм изцяло съгласен.Ако си купи бензиново Мондео 1.8 например,поддръжката е сравнително евтина за кола от такъв клас.Икономична е двигателя е пъргав ,а окачването е здраво.Като включим и липсата на ремък,това значително намалява текущите разходи.За сравнение с така хваления Пасат 5 ,на който и аз съм почитател.Окачването му на 200 000 хил.е за ремонт и струва около 1000лв.само по предницата-там са 10 носача.А за ремъка се сваля бронята,което струва труд.Ангренажния комплект за дизелова Мазда е 2000лв. и т.н.
А екстрите са си екстри и всяка една си заслужава,забавеното осветление,управлението на музиката от волана,подгрева на седалки,климатроника и т.н.
аз се опитвам да подобря моето МК1 от години и няма да ти казвам колко струва всяка екстра,ако я инсталираш допълнително.А цената на Ghia не е много по-висока от GLX.

Потребителски аватар
TURBOTO
потребител
потребител
Регистриран: 01 май 2007, 13:38
Модел на автомобила: Ford Mondeo'94 1.8 16V

Мнение от TURBOTO » 12 яну 2012, 11:12

Biso77 написа: Като включим и липсата на ремък
Кой ремък липсва? :-?:
Според мен колата е приемлива за подръжка.Не е от най-евтините,но цените са приемливи,още повече,че с напредването на годините и цените на частите се променят в посока надолу.Няма да сбъркаш.
Изображение

Biso77
потребител
потребител

Мнение от Biso77 » 12 яну 2012, 14:58

МОНДЕО MK3 е с ангр.верига.Има ремък само на алтернатора ,водната помпа , хидравликата и климатика разбира се.Ако говорим изобщо за някакъв условно скъп модел Мондео това е МК3,което аз препоръчвам,а Мондео МК1,като моята И МК2.. за тях думата скъп не е уместна.Има ремък/360лв.ми излезе смяната с масло и филтри/обаче частите са едни от най-евтините в момента за този клас. Да не говорим,че по моргите и във форума е заринато с части на смешни цени.

Не видях ,че става въпрос за МК-2 в началото,затова моля за извинение!Колегата е толкова бърз,че не успях да си поправя отговора.
Последна промяна от Biso77 на 12 яну 2012, 15:10, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
ЯЛТА
Потребител
Потребител
Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд
Контакти:

Мнение от ЯЛТА » 12 яну 2012, 15:01

rado900 написа:Здравейте аз съм начинаещ шофиор и имам така да се каже изгодна оферта за Ford mondeo 97година .
97 год. е МК-2.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО

Потребителски аватар
mrdds
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2006, 12:26
Модел на автомобила: S max 2.0 Diratec HE 2007 titanium

Мнение от mrdds » 12 яну 2012, 18:29

И все пак зависи на какъв индивид ще попаднеш.Може да намериш кола със сменени консумативи,обгрижвана редовно през годините с оригинални части.А може да вземеш и някой дарак,който всяка седмица нещо да му се разваля.В единия случай ще имаш мондео ,което ще хвалиш навред,в другия случай ще проклинаш форд под път и над път.
Всичко зависи от това на какъв автомобил попаднеш.
Имал съм мондео 97г седан 1.8 16V.Колегата S_C е прав.Ако си някой младеж разхода от 12-14л градско през зимата ще ти дойде в повече,данъка от 160лв също ще ти понатежава,по скъпа гражданска и т.н.

Biso77
потребител
потребител

Мнение от Biso77 » 12 яну 2012, 20:19

Данъкът от тази година ще бъде около 110-120 лв. тъй като става над 15 год. и намалява с някакъв процент,но наистина не е малък в сравнение с данъка на Фокус 101к.с,който е около 30 лв.Разхода от 12-14 е малко завишен и всъщност е около 11,5-12 сега през зимата.За сравнение една малка кола ще гори градско 9-10/100, и извън градско 6-7,което не е толкова голяма разлика.Гражданската е около 200 лв.но се плаща на вноски ,а също и данъка.
Разликата от т.нар.икономична градска кола идва единствено от данъка,при който още немога да разбера логиката,защо се признава катализатора само за коли до 100 к.с.Но удоволствието да караш по-голяма и удобна кола си заслужава парите.
До тук казаното важи за бензинов мотор.При дизелите разхода на гориво е значително по-малък,за сметка на поддръжката.

Колегата е прав,че зависи на какво ще попаднеш,но знай,че перфектна стара кола няма.

Потребителски аватар
kkkc100
потребител
потребител
Регистриран: 16 яну 2010, 23:32
Модел на автомобила: Mondeo MK3 TDCI 2.0 130 HP /X.2001/

Мнение от kkkc100 » 22 мар 2012, 23:49

Biso77 написа:Данъкът от тази година ще бъде около 110-120 лв. тъй като става над 15 год. и намалява с някакъв процент,но наистина не е малък в сравнение с данъка на Фокус 101к.с,който е около 30 лв.Разхода от 12-14 е малко завишен и всъщност е около 11,5-12 сега през зимата.За сравнение една малка кола ще гори градско 9-10/100, и извън градско 6-7,което не е толкова голяма разлика.Гражданската е около 200 лв.но се плаща на вноски ,а също и данъка.
Разликата от т.нар.икономична градска кола идва единствено от данъка,при който още немога да разбера логиката,защо се признава катализатора само за коли до 100 к.с.Но удоволствието да караш по-голяма и удобна кола си заслужава парите.
До тук казаното важи за бензинов мотор.При дизелите разхода на гориво е значително по-малък,за сметка на поддръжката.

Колегата е прав,че зависи на какво ще попаднеш,но знай,че перфектна стара кола няма.
данъка ми е 240 лева да ва ева в софията аз !!!
Цял живот живееш само заради един миг.
Мигът ,заради който си струва да умреш
...и истински са живели само тези,
които са открили този свой миг...

Отговори

Върни се в “СЪВЕТИ / НАПРАВИ СИ САМ”