Вода в заден десен стоп Фокус 2007
-
- потребител
- Регистриран: 14 юли 2010, 12:56
- Модел на автомобила: Ford Focus 2007 1.6 Duratec 5 врати
- Status: Извън линия
Вода в заден десен стоп Фокус 2007
Здравейте,
Имам проблем със задния десен стоп на Фокус 2007г. е произведен. Събира се вода и то доста голямо количество почти на 1/4. Следователно и крушката гори и сега отново е за смяна. Четох някъде че проблема е от вентилационния отвор от вътрешната страна на стопа. Вътре има порест материал, като едър дунапрен. Миналата есен го залепих с изолирбанд, но сега пак има вода.
Въпроса ми е, ако го запуша качествено, дали ще спре да се събира вода? Мога да използвам пластелин или лепило и ще го затворя плътно, но дали не е противопоказно това действие.
Благодаря
Имам проблем със задния десен стоп на Фокус 2007г. е произведен. Събира се вода и то доста голямо количество почти на 1/4. Следователно и крушката гори и сега отново е за смяна. Четох някъде че проблема е от вентилационния отвор от вътрешната страна на стопа. Вътре има порест материал, като едър дунапрен. Миналата есен го залепих с изолирбанд, но сега пак има вода.
Въпроса ми е, ако го запуша качествено, дали ще спре да се събира вода? Мога да използвам пластелин или лепило и ще го затворя плътно, но дали не е противопоказно това действие.
Благодаря
-
- потребител
- Регистриран: 06 апр 2011, 20:26
- Модел на автомобила: FIESTA 89г/1.1/OHV
Re: Вода в заден десен стоп Фокус 2007
Всяка затворена кутия, пълна нормално с въздух и която има някаква пролука, в момент когато започне да се охлажда - например когато се полее със студен дъжд - се опитва да шмръкне вода през пролуката от нормалното свиване на газа вътре при охлаждане. Това означава, че ако затапиш вентилационния отвор, но някъде се появи нехерметичност ще смуче вода от там. По-добре вземи мерки да не стига вода до вентилационния отвор. Или залепи на вентилационния отвор някакво маркуче, така че отвореният му край да се намира на място, където няма как да засмуква вода.
-
- потребител
- Регистриран: 28 яну 2009, 13:47
- Модел на автомобила: 2006 Focus 1.6i
Сравнявал ли си с другия стоп, да няма някакви разлики?
- Major_Koenig
- Администратор
- Регистриран: 20 дек 2008, 23:52
- Модел на автомобила: Focus 1.6L Zetec-S/Duratec EFI (100PS); Ghia; Facelift; 2002
Mondeo Duratec HE 2.0 PFI (145PS);Titanium pre Facelift; Tango (Metallic) - Местоположение: София
- Контакти:
Колега погледни си хубаво ръбовете на стопа да не е разлепен някой. При мен така се получи със задната светлина за мъгла, едва доловимо разлепване на горният ръб.

- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Малък отвор около 2мм, в най-ниската част на стопа решава проблема.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам!