Смяна съденител/маховик Mondeo MK3 2.0TDCI (115hp)

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
ulyalyalya
потребител
потребител
Регистриран: 12 сеп 2010, 02:32
Модел на автомобила: mondeo
Status: Извън линия

Смяна съденител/маховик Mondeo MK3 2.0TDCI (115hp)

Мнение от ulyalyalya » 18 юни 2012, 18:14

Здравейте колеги,
след дълго изчакване и мислейки дали да задържа колата или не, стигнах до извода да си я стегна и карам. Съединителя ми е демферен и трака вече ужасно много. След дълго време прекарано пред компа все още не мога да взема решение кое е по-добре/икономически изгодно/, нов маховик комплект, нов маховик, който не е демферен или само демпеферен маховик. Гледах също из ebay има доста голяма разлика ценово (20 %). Просто искам да чуя мнения, и евентуално ако някой е слагал обикновен имал ли е затруднения, проблеми и т.н. Днес в едно от местата където проверявах цени ми казаха, че за моята кола няма обикновен маховик..... така, че моля за помощ/ Колата ми е 2003 г. Благодаря предварително на всички отзовали се.

Потребителски аватар
MapTo_D
потребител
потребител
Регистриран: 01 ное 2008, 11:51
Модел на автомобила: С колелото
Status: Извън линия

Re: Смяна съденител/маховик Mondeo MK3 2.0TDCI (115hp)

Мнение от MapTo_D » 18 юни 2012, 18:50

ulyalyalya написа:Здравейте колеги,
след дълго изчакване и мислейки дали да задържа колата или не, стигнах до извода да си я стегна и карам. Съединителя ми е демферен и трака вече ужасно много. След дълго време прекарано пред компа все още не мога да взема решение кое е по-добре/икономически изгодно/, нов маховик комплект, нов маховик, който не е демферен или само демпеферен маховик. Гледах също из ebay има доста голяма разлика ценово (20 %). Просто искам да чуя мнения, и евентуално ако някой е слагал обикновен имал ли е затруднения, проблеми и т.н. Днес в едно от местата където проверявах цени ми казаха, че за моята кола няма обикновен маховик..... така, че моля за помощ/ Колата ми е 2003 г. Благодаря предварително на всички отзовали се.
Мисля, че колега във форума беше слагал от тоя, както ти го наричаш обикновен маховик, но от там нататък какво е станало не знам дали някой може да ти каже, нямаше отзиви мисля. Иначе като цяло е най-добре да смениш комплект съединител/притискател и феродов диск/ заедно с маховика и лагер помпата, така ще ти е мирна главата и ще караш много километри като не го мислиш това, да цената е малко неприятна, но това е положението. Сменяй само с хубаво части. >:D<:

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”