Загуба на антифриз Focus C MAX 2004 2.0 TDCI - РЕШЕН
- Paranoid
- потребител
- Регистриран: 17 апр 2008, 22:07
- Модел на автомобила: FOCUS C-MAX 2.0 TDCI Ghia '04
- Status: Извън линия
Загуба на антифриз Focus C MAX 2004 2.0 TDCI - РЕШЕН
Здравейте.
Забелязах че форда започна да губи по малко антифриз. Под колата не се виждат локви и затова огледах много внимателно по двигателя къде има следи. Открих ги!!!! След още по внимателен оглед видях и от къде тече. Въпросът ми е дали това заграденото е термостатът?

Ето на тази снимка съм снимал по-отблизо. Може да се види и по ръба на черната капачка как е мокро! Отбелязано е със стрелката.

Забелязах че форда започна да губи по малко антифриз. Под колата не се виждат локви и затова огледах много внимателно по двигателя къде има следи. Открих ги!!!! След още по внимателен оглед видях и от къде тече. Въпросът ми е дали това заграденото е термостатът?

Ето на тази снимка съм снимал по-отблизо. Може да се види и по ръба на черната капачка как е мокро! Отбелязано е със стрелката.

Последна промяна от Paranoid на 23 авг 2012, 19:23, променено общо 1 път.
- Paranoid
- потребител
Re: Загуба на антифриз Focus C MAX 2004 2.0 TDCI
Някой не може ли дами помогне? Какво е това от което изтича антифриза. Сега съм на почивка и няма сервиз в който да я вкарам!!!!
- Paranoid
- потребител
Re: Загуба на антифриз Focus C MAX 2004 2.0 TDCI
Така след посещение в сервиз се оказа точно това което си мислех - Корпуса на термостата! Оказа се по-скъпия вариант от някоя пробка или уплътнение. Дори да го залепя мястото, самия термостат беше за смяна, а той не се продава отделно.
Защо ги правят така тия работи
Това е новия корпус:

А това е стария:

Двата се различават доста! Явно при новия модел са отстранени недостатъците или поне силно се надявам!

Това е новия корпус:

А това е стария:

Двата се различават доста! Явно при новия модел са отстранени недостатъците или поне силно се надявам!
- addition
- потребител
- Регистриран: 14 ное 2007, 17:35
- Модел на автомобила: Focus C-Max 2.0 TDCI '04 Ghia
Re: Загуба на антифриз Focus C MAX 2004 2.0 TDCI - РЕШЕН
Колега, понеже имам една грешка, която изчезва почти веднага след като запаля: P2682 - Engine Coolant Bypass Valve Control Circuit Low, поразрових малко и намерих, че така става, когато електрическия ми термостат е сменен с "обикновен" такъв и съответно няма сигнал към електрониката. Освен това намерих и тази тема:
http://
И точно това се е получило - спрели са от производство бъгавия термостат и са пуснали нов, затова и твоя е по-различен от стария. Аз сега го открих и още не съм имал време да махна кората да видя дали термостата ми е "обикновен" без букса или пък си е с букса, но новия не подава същия сигнал към компютъра преди да запаля, или пък ми е замърсена някоя букса.
Между другото, всичкото това букси ли са - жълтото, зеленото и синьото?
http://
И точно това се е получило - спрели са от производство бъгавия термостат и са пуснали нов, затова и твоя е по-различен от стария. Аз сега го открих и още не съм имал време да махна кората да видя дали термостата ми е "обикновен" без букса или пък си е с букса, но новия не подава същия сигнал към компютъра преди да запаля, или пък ми е замърсена някоя букса.
Между другото, всичкото това букси ли са - жълтото, зеленото и синьото?
-
- потребител
- Регистриран: 18 юни 2014, 10:14
- Модел на автомобила: Focus c-max 1.8
Re: Загуба на антифриз Focus C MAX 2004 2.0 TDCI - РЕШЕН
Колега имам същия проблем - изтича антифриз от някъде и не мога да разбера от къде. Пълня казанчето и спада леко до ниво малко под минимума. Лампата не ми светва за предупреждение, под колата няма петна.
Мислих, че ще трябва да сменям казанчето, но може и да се окаже термостата след като ти прочетох темата. Какви пари ти излезна
Мислих, че ще трябва да сменям казанчето, но може и да се окаже термостата след като ти прочетох темата. Какви пари ти излезна