Форд КА проблем с обороти

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
yvyovchev
потребител
потребител
Регистриран: 19 ное 2012, 17:24
Модел на автомобила: Ford KA
Status: Извън линия

Форд КА проблем с обороти

Мнение от yvyovchev » 19 ное 2012, 17:31

Здравейте,пичове. Наскоро купих Форд КА от 98ма,1.3 мотор.От няколко дни насам за втори път ми се случва колата да пали и ведмага да гасне.Не държи обороти.Първият път я форсирах няколко пъти и се оправи.Втория път се оправи след 10тина минути каране.И двата пъти ми се случи след като съм паркирал,изгасил колата и след 10тина 15 мин. се качвам и ми се появява този проблем.В момента съм в Германия,а тук да не ви казвам какви са цените в сервизите.Доста съм сръчен и ако не е нещо мноооого сериозно мисля че ще се справя...приятел ми подсказа че може би е термостата и се ебава с автоматичния смукач.Какво мислите вие?? Благодаря предварително.

Любо
Администратор
Администратор
Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г.
Контакти:

Re: Форд КА проблем с обороти

Мнение от Любо » 20 ное 2012, 17:20

Или не й достига въздух, или не й достига гориво.
Като начало за оборотите - почисти клапна за празния ход. Има теми доста във форума изглеждат горе-долу по един и същи начин, само дето твоя е на видно място и няма нужда да си завираш ръцете в тесни места, за до го извадиш и почистиш.
Можеш да провери си налягането в рейката - така ще се ориентираш има ли достатъчно гориво.
Ако налягането в рейкат е ОК и си почистил клапана за празен ход, може би една диагностика ще покаже проблема.

yvyovchev
потребител
потребител

Мнение от yvyovchev » 20 ное 2012, 22:09

Колата не дава никакви признаци за недостиг на гориво или въздух....стрелка се като оса и гори съвсем нормално (6 на 100 смесено)...още утре ще сваля клапна за празния ход да го почистя.

yvyovchev
потребител
потребител

Мнение от yvyovchev » 06 яну 2013, 22:10

Почистих регулиращия клапан на свободния ход,но не помогна.....проблема се появява когато си иска и се оправя когато си иска....Възможно ли е този клапан да е наебан и да работи когато си иска?? Не искам да копувам нов и да се окаже напразно.Моля някакви идеи??

dreadx
потребител
потребител
Регистриран: 06 апр 2011, 20:26
Модел на автомобила: FIESTA 89г/1.1/OHV

Мнение от dreadx » 06 яну 2013, 22:30

Огледай там разните маркучи, вакууми.. Виж да не те бърка и някакво ЕГР ако има. Провери и запалването - някой кабел да не влиза твърде хлабаво в свещта, или да искри някъде и да работи на 2 цилиндъра, вместо на 4.
Ако не те мързи угаси я когато прави така и свали свещите да ги огледаш дали са работили.

Любо
Администратор
Администратор
Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г.
Контакти:

Мнение от Любо » 08 яну 2013, 14:25

Чувал съм, че свещи не се свалят на загрял двигател.
И на студен да ги свали пак ще се познае дали са работили и как точно са работили.

drago271
потребител
потребител
Регистриран: 12 яну 2013, 07:06
Модел на автомобила: ford

Мнение от drago271 » 12 яну 2013, 07:21

първо свали стъпковото моторче накисва се кореселин след това отпред откъм тънката част на моторчето има един шестограм леко го завърташ по посока на часовниковата стрелка и оборотите ти заспиват

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”