Чукане в моторния отсек при недобре зареден акумулатор
- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
- Status: Извън линия
Чукане в моторния отсек при недобре зареден акумулатор
Проблема датира от преди няколко месеца.При студен старт се чуваше отчетливо чукане(цъкане) подобно на клапани.Почти бях се примирил , че трябва да регулирам клапаните, но след това установих , че не винаги го прави на всеки студен старт, понякога чука понякога не.Тогава , казвам си аз няма как да са клапаните , защото те биха тракали винаги на студент старт , особено пък сега на тези минусови температури!От както си купих зарядно и си зареждам редовно акумулатора проблема изчезна!При , което се насочвам към алтернатора.Въпросите ми са следните:
Кое го кара да цъка (чука ) и то само ако е под товар(очевидно зареждайки усилено акумулатора)?
Ако лагерите са му заминали , тогава няма ли да цъка постоянно? Или може би има някакъв ел.механичен съединител като на климатика?
P.S. Напрежението на алтернатора е 14,4 V , като пусна всички фарове +вентилатор купе на 4 степен пада до 14,2V
Когато акумулатора ми падне до 12,2 V , тогава започва въпростното цъкане (чукане )в мот.отсек.
Кое го кара да цъка (чука ) и то само ако е под товар(очевидно зареждайки усилено акумулатора)?
Ако лагерите са му заминали , тогава няма ли да цъка постоянно? Или може би има някакъв ел.механичен съединител като на климатика?
P.S. Напрежението на алтернатора е 14,4 V , като пусна всички фарове +вентилатор купе на 4 степен пада до 14,2V
Когато акумулатора ми падне до 12,2 V , тогава започва въпростното цъкане (чукане )в мот.отсек.
сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

Една кола не може да се оправи докато не се счупи
-
- потребител
- Регистриран: 02 фев 2009, 18:54
- Модел на автомобила: Сеат Алхамбра тди 2001,Fiesta Jas 1,25 2000
- Status: Извън линия
Re: Чукане в моторния отсек при недобре зареден акумулатор
Ами може и да е нещо друго по пътя на ремъка.Като се товари генератора ремъка се обтяга допълнително.Генератора е постоянно вързан(се върти),не се пуска като климатика.Иначе показанията са добри.